- Yasaklandı
-
Arkadaşlar sorun çözüldü, sigara dumanı gözümü etkilemiş. Ben içmiyorum fakat kardeşim ağır tiryaki ve yurttan yeni dönünce bayağı içiyordu. Ben de sorun monitörde sanıyordum. Sorun çözüldü, dumandan uzak durun.
sık sık mola vererek birde ekran parlaklığını kısarak
daha önce kullandım ama çok bir fayda görmedim doktor da zaten hiçbirşey demedi göz damlası yazdıBu soruya en doğru cevabı bir göz doktoru verebilir, eğer göz yorulması şikayetinden gerçekten rahatsızsan bir doktora görün derim. Zaten onun haricinde denenecek herşeyi denemişsin. Belki suni göz yaşı damlası kullanabilirsin. Bende göz kuruluğu oluyordu ekrana çok bakmaktan. Arada kullanıyordum.
ekran parlaklığını çok fazla kısmanın yarardan çok zarar getireceğini düşünüyorum bu arada. ayrıca bilgisayar ekranına bakarken odanın ışığını açık tutmak gözlerine daha iyi gelecektir. Yani ortam tamamen karanlık olmasın hafif bir aydınlık yeterli olur (gece lambası gibi). Ekran parlaklığını çok kısınca yazıları okumak zor olabilir. Gözün ne kadar zorlanırsa o kadar yorulur. Yani ne çok parlak ne çok kısık, bir denge tutturman lazım.daha önce kullandım ama çok bir fayda görmedim doktor da zaten hiçbirşey demedi göz damlası yazdı
oda ışığını kapatmıyorum yazılar okunur seviyede ama bi türlü çözemedim gözüm normalde bozuk olsa gidip gözlük alcam ama normalde baya iyi görüyorumekran parlaklığını çok fazla kısmanın yarardan çok zarar getireceğini düşünüyorum bu arada. ayrıca bilgisayar ekranına bakarken odanın ışığını açık tutmak gözlerine daha iyi gelecektir. Yani ortam tamamen karanlık olmasın hafif bir aydınlık yeterli olur (gece lambası gibi). Ekran parlaklığını çok kısınca yazıları okumak zor olabilir. Gözün ne kadar zorlanırsa o kadar yorulur. Yani ne çok parlak ne çok kısık, bir denge tutturman lazım.
yazı boyutu çok küçük olabilir mi? Eğer öyleyse yazı boyutunu büyütmek daha rahat okumanı sağlar, küçük yazı okumakta gözü yoraroda ışığını kapatmıyorum yazılar okunur seviyede ama bi türlü çözemedim gözüm normalde bozuk olsa gidip gözlük alcam ama normalde baya iyi görüyorum
Yanlış anlama ama normalde baya iyi görüyorum diye bir şey yok hocam. Göz dediğimiz organ tembeldir. Önüne serilen görüntüye alışır ve artık onu bir nevi varsayılan görüntü olarak algıladığı, yani alıştığı için sen iyi gördüğünü sanırsın, genelde böyle olur tabi senin ki istisna mı bilmem.oda ışığını kapatmıyorum yazılar okunur seviyede ama bi türlü çözemedim gözüm normalde bozuk olsa gidip gözlük alcam ama normalde baya iyi görüyorum
knk ben sigara hiç kullanmadım pek bilmiyorum gramda aklıma gelmedi sigara dumanı ve gözün alakalı olabileceği ki şöyle düşündüm sigara bana bu kadar etki etse içeni direk kör eder o dumana benden daha fazla maruz kalıyor ama işte içende pek yazı okumakla alakalı olmayınca umursamamış sanırımaga o kadar şey aklına geldi sigara dumanı gelmedi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?