Çözüldü Bilgisayarım CPU kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Laptopum çok yavaştı görev yöneticisinden baktım hiç birşey açık değil %100 cpu kullanımı var baktım yaklaşık 10-15 tane "Microsoft Update Manager dosyaları falan var şimdi delete ile kapadım hepsini düzeldi ama onlar neydi? Her pcmi açışımda oluyor, kapayınca düzeliyor tabi ama merak ettim, mining falan mı yapılıyor bilgisayarımda

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
  1. Hocam Quick Cpu indir. orada en iyi performans ayarlarını seç. Detaylı ayarlara bence elleme , elleyeceksende iyi araştır. Çok daha iyi yapabilirsin ancak dikkatli olmakta fayda var.
  2. Görev yönetisi > ayrıntılar > kullanmadığınız ama açık olan , bildiğiniz uygulamaları kapatın. Örneğin bence AutoCad'in lisans yazılımı falan açık oluyo otomatik kontrol yapıyor.
  3. Intelligent standby list cleaner ISLC , isimli uygulamayı Quick Cpu dan sonra kullanabilirsin. işine yarayacaktır.
  4. saçma gelebilir bilmiyorum ama ben bunları yaptıktan sonra her zaman %temp% ve update klasörlerini boşaltıyorum
  5. Windows Update 'yi aç. Arka planda Update için dosya indirebiliyor ve CPU'nu önemli miktarda etkiliyor.

Umarım Yardımcı olabilmişimdir.

Görev Yöneticisi > başlangıç > bu kısımda kullanmadıklarınızı kapatın.

Sorununuzu tekrar okudum ve eksik okuduğumu anladım. Ekleme yapmak istedim. Ek olarak , Windows Updateleri erteleyin. Sonuna kadar erteleyin , yapabildiğiniz kadar ileriye. bu sayede update sorunu çekmezsiniz. Ayrıca Hizmetlerden Windows Update'yi bulup engelle seçeneğini seçin. bu sayede uptade açılamayacaktır...

İyi akşamlar dilerim.
- Ek olarak alttaki eleman doğru diyor :D

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kanka defender control indir Windows defenderi kapat baya bi faydası oluyor Bende boştayken cpu %50 idi Onu yaptıktan sonra %10-15 Civarlarına düştü
Genelde işlemciyi windows defender kullanıyor

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Kanka defender control indir Windows defenderi kapat baya bi faydası oluyor Bende boştayken cpu %50 idi Onu yaptıktan sonra %10-15 Civarlarına düştü
Genelde işlemciyi windows defender kullanıyor
defenderım kapalı ve kendini açamayacak halde zaten
Post automatically merged:

1. Hocam Quick Cpu indir. orada en iyi performans ayarlarını seç. Detaylı ayarlara bence elleme , elleyeceksende iyi araştır. Çok daha iyi yapabilirsin ancak dikkatli olmakta fayda var.
  2. Görev yönetisi > ayrıntılar > kullanmadığınız ama açık olan , bildiğiniz uygulamaları kapatın. Örneğin bence AutoCad'in lisans yazılımı falan açık oluyo otomatik kontrol yapıyor.
  3. Intelligent standby list cleaner ISLC , isimli uygulamayı Quick Cpu dan sonra kullanabilirsin. işine yarayacaktır.
  4. saçma gelebilir bilmiyorum ama ben bunları yaptıktan sonra her zaman %temp% ve update klasörlerini boşaltıyorum
  5. Windows Update 'yi aç. Arka planda Update için dosya indirebiliyor ve CPU'nu önemli miktarda etkiliyor.

Sorununuzu tekrar okudum ve eksik okuduğumu anladım. Ekleme yapmak istedim. Ek olarak , Windows Updateleri erteleyin. Sonuna kadar erteleyin , yapabildiğiniz kadar ileriye. bu sayede update sorunu çekmezsiniz. Ayrıca Hizmetlerden Windows Update'yi bulup engelle seçeneğini seçin. bu sayede uptade açılamayacaktır...

İyi akşamlar dilerim.
Hocam teşekkür ederim fakat ben onların gerçekten windows update ile ilgili şeyler olmaması ihtimalini düşünüyorum. Windows update olduğu zaman updateliyor zaten ve 15 tane windows update gibi şeyler açık hepsi %7 kullanıyor cpu kullanımı %100 gözüküyor bilgisayarımda mining yapılıyo olabilir mi virüs olabilir mi diye sordum.

Sou um brasileiro muito louco
Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bilgisayarınızın sanal belleğini etkinleştirin, işlemci değeri düşecektir.

Çözüm
Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bilgisayarınızın sanal belleğini etkinleştirin, işlemci değeri düşecektir.
hocam senin bu dediğinle ilgili
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
kaynağını buldum. yapacağım ama ne işe yarıyor neden yapmalıyız nasıl etkiliyor ne işe yarıyor anlamadım. biraz anlatabilir misin

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bu tür durumlarda malwarebytes ile kontrol yaparım ve genellikle işe yarar. Deneyebilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
HDD veya SSD den kaynaklı oluyor bazen. çözüm CMD'yi yönetici olarak çalıştırın
PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT
bu komutları yazın resetleyin çözülürse bilgilendirin

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI

İyi akşamlar dilerim.
Çok iyi açıklamışsın teşekkürler

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
CPU cleaner denedin mi gereksiz çalışan ve yoran şeyleri kapatıyor ama işlemden sonra restart atman lazım bilgisayara

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
aga çok anlamadım dediğini felan ama bu çok kullanım olayında ben macunu değiştirince olmuştu ya ama diğer arkadaşların dediğide net olur diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Sorunu çözmüş galiba arkadaşta yine aynı durumdan müzdarip olan arkadaşlar için çok iyi rehber niteliğinde cevaplar vermişsiniz elinize sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...