Çözüldü Bilgisayarım nedenini bilmediğim bir şekilde çok kasıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
uyudum kalktım pc yi açtım sonra cs 1.6 ya girdim bu benim en sevdiğim oyundur genelde 200 fps felan alırım kalktım baktım 15-20 fps alıyorum ama bu sadece 1.6 da geçerli değil tüm oyunlarda düşük fps alıyorum neden?

Çözüm
Merhaba,
Bu sorun yazılımsal değil donanımsal bir durum. Aşırı yüklenme, yanlış voltaj düzeni gibi sebeplerden dolayı donanımsal olarak Anakart'ın bağlı olduğu chipsetler ile ilgili.
İşlemci ve Ram'leri farklı bir kanal üzerinde deneyerek bunu öğrenebilirsin.( Farklı bir bilgisayara işlemcini ve Ram'lerini takıp performans denemesi)
Anakart'ını değiştirerek bu sorunu ortadan rahat bir şekilde kaldırabilirsin, farklı bir çözümü ne yazık ki bulunmuyor.
İyi forumlar dilerim :)
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Sistem özelliklerinizi ve işletim sisteminizi de yazar mısınız?

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk bu olay banada çok oldu virüs var anti virüs programı varsa tarama yap pc ni yeniden başlat ve sistem özelliklerini yaz

Düşmez Kalkmaz Bir Allahtır Uyan
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
sistem özelliklerini belirtirmisin pc de vürüs varmı bu arada ?

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Bu sorun yazılımsal değil donanımsal bir durum. Aşırı yüklenme, yanlış voltaj düzeni gibi sebeplerden dolayı donanımsal olarak Anakart'ın bağlı olduğu chipsetler ile ilgili.
İşlemci ve Ram'leri farklı bir kanal üzerinde deneyerek bunu öğrenebilirsin.( Farklı bir bilgisayara işlemcini ve Ram'lerini takıp performans denemesi)
Anakart'ını değiştirerek bu sorunu ortadan rahat bir şekilde kaldırabilirsin, farklı bir çözümü ne yazık ki bulunmuyor.

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba,
knk ben bilgisayara bi ara tekme atmıştım ondan olabilirmi :d

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
knk ben bilgisayara bi ara tekme atmıştım ondan olabilirmi :d
İhtimaller içerisinde olabilir :)
Tabii şaka bir yana herhangi bir müdahelenin dışında tamamen Anakart Chipsetleri ile ilgili bir durum. Darbe, hasar bunların dışında tutulmalı. Akım ve voltaj ile ilgili hususlar daha göz önünde bulundurulmalı. Elektrik kesintileri gibi olaylar buna çoğu zaman olanak tanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...