Bilgisayarıma bu aralar çok lag girmekte,fps drop da var :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhabalar şu son 2 aydır lag ve fps drop sıkıntısı çekiyorum.1 ay önce formatladım.Driverlar güncel.Lol oynuyorum genelde yanında discord açtığım zaman discord çalışmıyor işlemcim tamamen kullanıldığı için.
Özellikler ;
MSI R7 250 OC ekran kartı
AMD A4 6300 işlemci
8 GB Ram ram
MSI A68 HM E33 V2 anakart
400 de güç kaynağım var
Bilgisayarımı rahatlatacak program varsa onları da önerebilirsiniz.İşlemcimden şüpheliyim fakat bu yıl üniversite sınavı benim için gerisayımda o yüzden alamam tavsiye ve fikir sunarsanız sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Virüs girmiş olabilir bi keresinde benim de başıma gelmişti format atmak sorunu çözebilir

x Düklüğü
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
# Yan uygulamaların (tarayıcılar, discord,ts, müzik çalarlar vb) GPU kullanımını kontrol edin.
# Ekran kartının güncel olup olmadığını kontrol edin.
# Ekran kartı ayarları içinde aero ve yansıtma seçenekleri var ise ve aktif ise onları pasif hale getirin.
# Oyun sırasında mümkün mertebe altta program açık olmadığına dikkat edin. (özellikle tarayıcılar)
# Yardımcı sistem iyileştirme programlarından uzak durun (kendi görüşümdür) onların fps anormal etkisi olabiliyor.
# Windows sürümlerine göre sistemsel değişiklikler (elle yapılır) bir kaç iyileştirme değişikliklerini uygulayabilirsiniz. (konusunu açmıştım inceleyebilirsiniz).
Yukarıda ki bahsetmiş olduğum seçenekler ile sorununuzu çözümleyemiyor iseniz. Aşağıda ki seçenekleri uygulayın ve tekrardan yukarıdaki seçenekleri de uygulayın.
Bunlar sorununu çözmez ise;
# Ana kartın boot durumuna göre ve uyumluluğuna göre format atmalısın. ( Uygun sürüm, temiz, cihaza göre güncel)
# Sistem kurulumundan sonra driver güncellemek.
# Gereksiz programlardan uzak durmak

Geçmiş olsun.

Üye
9 HİZMET YILI
o normal kanka havalar çok sıcak odanı serin tut benim pcde dengesizleşti güzel bir fiyatı olmasına rağmen

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Merhabalar şu son 2 aydır lag ve fps drop sıkıntısı çekiyorum.1 ay önce formatladım.Driverlar güncel.Lol oynuyorum genelde yanında discord açtığım zaman discord çalışmıyor işlemcim tamamen kullanıldığı için.
Özellikler ;
MSI R7 250 OC ekran kartı
AMD A4 6300 işlemci
8 GB Ram ram
MSI A68 HM E33 V2 anakart
400 de güç kaynağım var
Bilgisayarımı rahatlatacak program varsa onları da önerebilirsiniz.İşlemcimden şüpheliyim fakat bu yıl üniversite sınavı benim için gerisayımda o yüzden alamam tavsiye ve fikir sunarsanız sevinirim.
bilgisayarında virüs vardır belki webroot programı indir baktın olmuyor format at

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...