Bilgisayarımda Keylogger Var Mı ? Diye Şüphelendiysen Buraya !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Katılım
8 Nis 2019
Mesajlar
629
Çözümler
2
Tepki puanı
32
Ödüller
3
Yaş
26
7 HİZMET YILI
1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.


2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc’de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit’e girin. ( Başlat, çalıştır’dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\C urre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.


3: Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Format öneririm.


4: Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.


Peki keylogger’den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl koruyabiliriz?


1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunları da kullanın.
3)Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Klavyesini kullanmak. Ama bunu da öğrenebilen keylogger mevcuttur.
4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle download sitelerinden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
5) Deepfreze kullanarak.
6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.


Vaktimi ayırıp paylaştığım bu başlığı okuyan kişilere teşekkür ediyorum. Keylogger hakkında sizin eklemek istediğiniz veya açmamı istediğiniz bir başlık olursa yorum kısmında belirtiniz.

(alıntıdır.)

 
Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Katılım
10 Nis 2018
Mesajlar
2,106
Çözümler
20
Tepki puanı
395
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Kaydediyorum dostum konuyu en kısa zamanda bilgisayarımda bakıcam bunlara. Gayet faydalı olmuş teşekkürler
 
波マリファナ
Ultra Üye
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
1,510
Çözümler
5
Tepki puanı
171
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kontrol ettim hiçbirşey çıkmadı paylaşım için teşekkürler yararlı bir konu ve önemli bir virüs
 
Lft Hyrnı
Süper Üye
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
767
Çözümler
6
Tepki puanı
312
Ödüller
11
Yaş
24
10 HİZMET YILI
Teşekürler Şüphelenmiyodum ama yinede bir kontrol Ettim ama konuyu Kaydettim yardımcı olcak illa :
 
  • Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
  • #9
Banlı Üye
Katılım
8 Nis 2019
Mesajlar
629
Çözümler
2
Tepki puanı
32
Ödüller
3
Yaş
26
7 HİZMET YILI
services.exe nin karşısında hiçbirşey yazmıyo onu nasıl öğrenebilirim
görev yöneticisini aç.
3JLd2VsVQiqK78DRIksgzw.png
 
Uzman Üye
Katılım
11 Ocak 2020
Mesajlar
199
Çözümler
2
Tepki puanı
54
6 HİZMET YILI
Lütfen düzgün yerlerden alıntı yapın, yani bu konuyu 15. sayfada mı buldun Google'da bir sürü sağlam kaynak varken. İlginç, cidden ilginç yani.
 
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
83
Tepki puanı
3
Yaş
29
8 HİZMET YILI
Arkadaşımın kurup kurmadığından emin olamıyordum ve sayende kontrol ettim teşekkr ederim böyle güzel bir konu açtığın için.
 
Onaylı Üye
Katılım
29 Şub 2020
Mesajlar
59
Tepki puanı
1
Ödüller
3
Yaş
25
6 HİZMET YILI
direkt bir antivirüs kurup taratmak daha basit ve doğru sonuç elde edeceğiniz bir yöntem bence :d
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst