Çözüldü Bilgisayarımdaki videolar çok geç açılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Herkese merhaba arkadaşlar
Bilgisayarımı sıfırlamadan önce böyle bir sorun yoktu.
Sıfırladıktan sonra videolarımın açılması 15-20 sn falan sürüyor
Aşağıya fotoğraf atıcam
Ne yapmam lazım düzeltmek için?
Ekran Alıntısı.PNG

Çözüm
Arkadaşlar tüm cevaplariniza baktim ve öneri̇leri̇ni̇zi̇ denedi̇m ancak olmadi
format attiktan sonra sorun çözüldü
ardimlariniz i̇çi̇n teşekkürler :d:d
Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
eğer bilgisayarınız 64 bit ise video oynatıcınızın da 64 bit olanını açınız. görselden anladığım windows un kendi video oynatıcısı o. onun da hem 32 bit hem de 64 bit olanı var

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Evet Windows un kendi video oynatıcısı. Daha önce öyle bir ayar yapmadım.
Bilgisayarım 64 bit
Nereden yapabileceğimi söyler misiniz?

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Evet Windows un kendi video oynatıcısı. Daha önce öyle bir ayar yapmadım.
Bilgisayarım 64 bit
Nereden yapabileceğimi söyler misiniz?
şu şekilde C ye girdiğinde program dosyları X86 vardır bu 32 bit demek. bir de program files var bu da 64 bit demek. bu arada senin ram işlemci vs bilmiyorum bunlar da hızı çok etkiler. en mantıklısı kendin 64 bit olan tam sürüm ya da ücretsiz bir video oyantıcı yükle. windows un kendi video oynatıcısı zaten hantal

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
şu şekilde C ye girdiğinde program dosyları X86 vardır bu 32 bit demek. bir de program files var bu da 64 bit demek. bu arada senin ram işlemci vs bilmiyorum bunlar da hızı çok etkiler. en mantıklısı kendin 64 bit olan tam sürüm ya da ücretsiz bir video oyantıcı yükle. windows un kendi video oynatıcısı zaten hantal
i3-10100f
rx 570 4 gb
8+8 2666 mhz corsair ram

Sorun windows un video oynatıcısında değil daha önceden bunu kullanıyordum hiç sorun vermedi ve anında açılıyordu.
Yine de emin olmak için vlc yi indirip denedim. O da aynı şekil 15 sn falan sürüyor

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
güncelleme varsa onu yap
güncelleme sorunu çözmez.
i3-10100f
rx 570 4 gb
8+8 2666 mhz corsair ram

Sorun windows un video oynatıcısında değil daha önceden bunu kullanıyordum hiç sorun vermedi ve anında açılıyordu.
Yine de emin olmak için vlc yi indirip denedim. O da aynı şekil 15 sn falan sürüyor
ozaman aklıma HDD den başka bir şey gelmiyor. HDD çok fazla dolduysa. uzun zamandır kullanıyorsa ve aşırı dercede format ya da doldur boşalt yapıldıysa çizilmelere neden oluyor. tabi bu videonun olduğu HDD den bahsediyorum

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
güncelleme sorunu çözmez.

ozaman aklıma HDD den başka bir şey gelmiyor. HDD çok fazla dolduysa. uzun zamandır kullanıyorsa ve aşırı dercede format ya da doldur boşalt yapıldıysa çizilmelere neden oluyor. tabi bu videonun olduğu HDD den bahsediyorum
ssd kullanıyorum
Crucial (C) 240 GB 120 gb boş alan var
James Donkey (D) 240 gb 30 gb boş alan var
Her ikisinde de geç açılıyor

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Bu kısımdaki herşeyi tikli olup olmadığına bakarmısın değilse hepsini tikleyip dene.
Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş > ayarlar

Screenshot_1.png

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bendede aynı problem mevcut, eğer oynatmayı denediğin video uzun bir videoysa renderlaması haliyle uzun sürebilir.

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Bu kısımdaki herşeyi tikli olup olmadığına bakarmısın değilse hepsini tikleyip dene.
Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş > ayarlar

Ekli dosyayı görüntüle 72178
Bu şekildeydi, dediğin gibi yaptım olmadı
Post automatically merged:

Bendede aynı problem mevcut, eğer oynatmayı denediğin video uzun bir videoysa renderlaması haliyle uzun sürebilir.
10 sn 1 dk lık videolar var
fark etmiyor tüm videoları geç açıyor

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12 KB · Görüntüleme: 43
nyaa nyaa nyaa
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bilgisayarında hdd varsa ve sıfırladığın gün açıyorsan yavaş olabilir arka planda güncelleme yüklüyor olabilir bu da hdd yi kullanıyor haliyle geç açılır eski bilgisayarım da senin gibi yapıyordu

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Windows'un oynatıcısı yerine Windows Media Player'ı dener misiniz?
eee windows media player derken :D
Post automatically merged:

bilgisayarında hdd varsa ve sıfırladığın gün açıyorsan yavaş olabilir arka planda güncelleme yüklüyor olabilir bu da hdd yi kullanıyor haliyle geç açılır eski bilgisayarım da senin gibi yapıyordu
ssd kullanıyorum ve sıfırlamayı bir kaç hafta önce yaptım güncelleme yok

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
1. Yöntem: Temiz önyükleme:
"Temiz önyükleme", Windows'u minimum sayıda sürücü ve başlangıç programıyla başlatır.
Böylece bir arka plan programı arkada çalışıp bilgisayarı meşgul ediyor mu tespit edebiliriz.
- Görev çubuğundaki arama kutusuna msconfig yazın ve sonuçlardan Sistem Yapılandırması'nı seçin.
- Sistem Yapılandırması'nın Hizmetler sekmesinde, Tüm Microsoft hizmetlerini gizle'yi ve ardından Tümünü devre dışı bırak'ı seçin.
- Sistem Yapılandırmasının Başlangıç sekmesinde, Görev Yöneticisini Aç'ı seçin.
- Görev Yöneticisi'nde Başlangıç altında, her başlangıç öğesi için öğeyi seçin ve ardından Devre Dışı Bırak'ı seçin.
- Görev Yöneticisi'ni kapatın.
- Sistem Yapılandırmasının Başlangıç sekmesinde Tamam'ı seçin. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda, temiz önyükleme yapacaktır.

2. Yöntem: Bellek tanılama aracını çalıştırma:
Bu araç RAM ile ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için test yapacak.
- Windows tuşu + R'ye basın, ardından mdsched.exe yazıp Tamam'a basın ve ardından cihazı yeniden başlatın.

3. Yöntem: Bilgisayarı en iyi performansa ayarlamak:
Windows tuşu + Duraklat/Ara'ya basın (veya dosya gezginine gidin ve Bu PC'ye sağ tıklayın ve özellikleri tıklayın)
Gelişmiş sistem ayarları'na tıklayın> Performans altında ayarlar'a tıklayın> En iyi performans için ayarla'ya tıklayın ve Tamam'a tıklayın
Not: Bu, sahip olduğunuz tüm görünüm ayarlarını azaltır ancak bilgisayarın performansını optimize eder.

Bir deneyin, işe yaramazsa bana ulaşın başka bir çözüm bulalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...