Çözüldü Bilgisayarımı usb bellekten başlatamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Bilgisayarımda windows 7 ultimate sp1 işletim sistemi kurulu. Windows 10'a geçmek için usb'ye rufus ile iso yazdırdım. Bios ayarlarından usb'yi ilk sıraya aldım, usb boot da açık ama n'aparsam yapayım bilgisayar usb'den başlamıyor her seferinde yine hdd'den başlıyor. Bios sürümünde Intel Corp. JOQ3510J.86A.0745.2008.0102.1942 yazıyor. yardım eder misiniz

Çözüm
USB'yi ilk sıraya aldığına göre flashbellek çalışıyor, çalışmasa görmez. USB'nin içine attığın iso dosyası sıkıntılı olsa boota yine etki etmez boot etmeye çalışıp ya mavi ekran yersin ya hata kodu verir ya siyah ekranda kalır ancak boot edememe sorunun muhtemelen tahmin ettiğim gibi. USB bellekteki Wİndows UEFI mi? Eğer anakart UEFI desteklemiyorsa boot ettirmez USB'den. UEFI olmayan USB Windows hazırlamanız gerekir bu durumda. Yani GPT yerine MBR seçeceksiniz böyle denedikten sonra olucak sorununuz çözülecek.
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
uefi bölümünü değiştirmeyi veya direk windowstan isonun içine girip o update uygulamasını çalıştırmayı deneyebilirsin free dos değil ise

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bios üzerinden usb bellegi en üste alıp kaydedip tekrar başlatmayı denedinmi dostum.

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Pc baslatilirken F8 sürekli bas boot ekranı gelecek oradan flash seçince kendi otomatik gelecektir zaten

Üye
3 HİZMET YILI
Bilgisayarımda windows 7 ultimate sp1 işletim sistemi kurulu. Windows 10'a geçmek için usb'ye rufus ile iso yazdırdım. Bios ayarlarından usb'yi ilk sıraya aldım, usb boot da açık ama n'aparsam yapayım bilgisayar usb'den başlamıyor her seferinde yine hdd'den başlıyor. Bios sürümünde Intel Corp. JOQ3510J.86A.0745.2008.0102.1942 yazıyor. yardım eder misiniz
Usb'yi ya da indirdiğiniz Windows 10 dosyasını değiştirin. İndirdiğiniz Windows 10 sıkıntılı ise çalışmaz. Aslında Usb'den başlar fakat kuruluma dair bir şey bulamaz ya da hata alırsa Hdd'den devam eder.

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
USB'yi ilk sıraya aldığına göre flashbellek çalışıyor, çalışmasa görmez. USB'nin içine attığın iso dosyası sıkıntılı olsa boota yine etki etmez boot etmeye çalışıp ya mavi ekran yersin ya hata kodu verir ya siyah ekranda kalır ancak boot edememe sorunun muhtemelen tahmin ettiğim gibi. USB bellekteki Wİndows UEFI mi? Eğer anakart UEFI desteklemiyorsa boot ettirmez USB'den. UEFI olmayan USB Windows hazırlamanız gerekir bu durumda. Yani GPT yerine MBR seçeceksiniz böyle denedikten sonra olucak sorununuz çözülecek.

Çözüm
omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Boot menüsündeki sıralama birinci olarak USB ayarlamayı unutmayın. Boot edilme sırası birinci USB'e geçecektir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
başka bir flash bellekten yapabilirsin ama daha farklı rufus programları var onlara bakabilirsin hocam

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hiç uğraşma boot olana kadar hdd'yi sök bulamadığı için hdd'den boot edecek. Boot başladığında hdd'yi geri tak. TaaDaa..

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Hiç uğraşma boot olana kadar hdd'yi sök bulamadığı için hdd'den boot edecek. Boot başladığında hdd'yi geri tak. TaaDaa..
Böyle yaparsa hdd'yi yakar, üstelik windows başlamaz ramler sökülmüş gibi donar kalır biosa atmaz sebebi ise windowsu olmayan bir bilgisayarın biosuna giremezsin yukardaki yazdığım şey daha kuvvetli ve mantıklı bir öneri bu işlemi kesinlikle yapmayın hddnizden biftek kokusu gelmesini istemiyorsanız. USB aygıtını değiştirip farklı bir usbye mbr iso dosyası atın.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bu tür sorunlarda Legacy Boot seçeneğini enable yapınca düzeliyordu dener misin?

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
pc 2 kere kapanıp açılıyorsa isoda sorun vardır knk öyle bi dene cdden

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
flash belleğinde sorun vardır başka bir flash bellekte denedin mi bilgisayarın usb girişinde hata olabilri hepsi olasılık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...