Çözüldü BIOS ayarı değişikliği sonrası Operating System not found hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Valorant'a girerken Secure Boot hatası aldım. Bunu düzeltmek için BIOS'ta bir ayarı legacyden UEFI'ya getirdim. Bunu yapınca da sanki bilgisayarda Windows kurulu değilmiş gibi Operating System not found yazısı çıkıyor. Ayarı geri almadan da düzelmiyor, bu sefer de Valorant'a giremiyorum. Ne yapmam lazım?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kanka windowsun içinden geçmişsin kısaca uefi nasıl kuruluyor windows nasıl kuruluıyor bilgin varmı yoksa youtube dan izle biraz flash belleğe ihtiyacın var 12 gb civarı uefi yükleyip ona yazdırıyosun bi uygulama ile
sonra otomatik o takılı olunca açıyosun pc yi oluyo

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kanka windowsun içinden geçmişsin kısaca uefi nasıl kuruluyor windows nasıl kuruluıyor bilgin varmı yoksa youtube dan izle biraz flash belleğe ihtiyacın var 12 gb civarı uefi yükleyip ona yazdırıyosun bi uygulama ile
sonra otomatik o takılı olunca açıyosun pc yi oluyo
Şuan bi sıkıntı yokta uefi yi seçince operating system hatasını veriyo eski bilgisayarda seçince direkt düzelmişti bu secure boot hatası vs.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Boot sırasını kontrol etmenizi öneririm. En başa windows un yüklü olduğu diski koyun. Yada pc res atın tam açılmak üzereyken F11 tuşunu spamlayın orda hangi diskden boot ediceğinizi seçiyorsunuz, Windows un yüklü olduğu diski seçin.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Boot sırasını kontrol etmenizi öneririm. En başa windows un yüklü olduğu diski koyun. Yada pc res atın tam açılmak üzereyken F11 tuşunu spamlayın orda hangi diskden boot ediceğinizi seçiyorsunuz, Windows un yüklü olduğu diski seçin.
laptopta sadece bir tane disk var ondada zaten windows yüklü sırayla ilgili değildir muhtemelen.

bende de olmuştu bios güncelledim düzeldi hocam öneririm
Kanka bios u güncellemeyi denedim güncel haldeymiş zaten.

Ekli dosyalar

• IMG_5911.jpeg
    IMG_5911.jpeg
    131.8 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_5910.jpeg
    IMG_5910.jpeg
    131.3 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_5909.jpeg
    IMG_5909.jpeg
    98 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_5908.jpeg
    IMG_5908.jpeg
    100.9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
laptopta sadece bir tane disk var ondada zaten windows yüklü sırayla ilgili değildir muhtemelen.

Kanka bios u güncellemeyi denedim güncel haldeymiş zaten.
Boot sırasının sistemde olan disk sayısıyla bir alakası yok. Bende 2 tane olmasına rağmen 7 8 tane seçenek çıkıyor boot sırasından. Kontrol etmeni öneririm.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Boot sırasının sistemde olan disk sayısıyla bir alakası yok. Bende 2 tane olmasına rağmen 7 8 tane seçenek çıkıyor boot sırasından. Kontrol etmeni öneririm.
Laptopum Sony Vaio, bilgisayarı açarken F11 spamlayınca birşey olmuyor. Sadece ''Assist'' tuşuyla bios'a girebiliyorum Secure boot u açtıktan sonra sırayı nasıl düzenlicem ?

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Laptopum Sony Vaio, bilgisayarı açarken F11 spamlayınca birşey olmuyor. Sadece ''Assist'' tuşuyla bios'a girebiliyorum Secure boot u açtıktan sonra sırayı nasıl düzenlicem ?
Sırayı biosdan da düzenliyebilirsin fakat anakartının ne olduğunu bilmediğim için yardımcı olamıyorum

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Merhaba UEFI modunu açıp bios pilini çıkar tak yapmayı dener misiniz.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam bi değişiklik yok çok garip, bilgisayarı formatlıcam birazdan, 2 gün önce valorant oynanıyodu hile açmaya çalıştıktan sonra hata verdi birdaha girilmedi bilgisayarı formatlayınca geçer umarım. (Düzelirse mesajı güncellerim.)

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Hocam bi değişiklik yok çok garip, bilgisayarı formatlıcam birazdan, 2 gün önce valorant oynanıyodu hile açmaya çalıştıktan sonra hata verdi birdaha girilmedi bilgisayarı formatlayınca geçer umarım. (Düzelirse mesajı güncellerim.)
Sorununuz bu şekilde çözüldü mü acaba ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...