bir dosyanın virüs olup olmadığını nasıl anlarız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
kanka virüstotal diye bir site var link yasak diye atamıyorum ama ordan dosyayı fırlat virüs oldugunu anlarsın eğer darkcomet yazarsa rat var o dosyada

Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Zaten virüs kendini belli eder, örneğin çoğu kişinin para verip de bizim ücretsiz yapmak istediğimiz şeylerde olur genelde bu.

örn ; (Hile , Netflix hesapları vs. ( memoryhackers hariç tabi :) ) uzayıp gider) ayrıyetten önce bi virüs totalden tarat , virustotal.com yaklaşık 76 tane antivirüs programını aynı anda şüpheli dosyayı taramak üzere görevlendirir. Eğer sonuçlar temizse ve içine sinmişse indirirsin.

Ama unutma , kimse senin baban sen de onların oğlu degilsin durduk yere kimse kimseye iyilik yapmaz.(RAT, Mining vs.)
Teşekkürler indireceğim dosyada trojen çıktı :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
genellikle boyutları kb şeklinde olur açtığında ise ağırlık başlar bilgisayara zorlanır ısınmaya başlar laptop ile oynuyosan zaten alttan elini değdirerek bakabilrsn bunları diyebilirim.
Post automatically merged:

+ olarak virüs totaldan taratabilirsin dostum yani gerek yok bence böyle bulmak için kendini kasmaya gerek yok

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
virüs total diye bir site var birsürü virüs programına o dosyayı taratıyor onu kullanabilirsin ben bir dosyayı açmadan önce orda taratıyorum genelde. He birde bende kaspersky var ordan da taratıyorum da gerek olmuyor çünkü virustotal de kaspersky da var

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
VirusTotal Gibi Sitelerden Taratabilirsin. Yada Antivirus Programın Varsa Özel Tarama Yapabilirsin.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bende spheli bi dosya var ne yapabilirim yardımcı olabilecek birileri özelden yazabilir mi ?

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Antivirüs programlarından yararlanabilirsin. Hali hazırda kullandığın bir antivirüs programı varsa dosyayı indir. Zaten virüs varsa ''indirme başarısız oldu virüs algılandı''der

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Virüstotal'den anlayabilirsin, ondada şöyle bir şey var zaten hile olduğundan dolayı "virüslü" olarak gösterebilir.

NekroSanta
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
virüstotal dene dostum alternatiflerini googledan bulabilirsin
Post automatically merged:

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
virüs programları sana bunu belli eder ama java vb. dosyaları indirirken sana virüs olabilir der bunlarıda virüstotel ile bakabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Yüklemeden önce virüstotale gir sorun yoksa öyle yüklersin ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...