Bir indirme yapınca download hızının düşmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Merhaba 2 hafta önce fiber internet satın aldım hız 90 download 8 upload civarında fakat indirme yapınca download 30-50 gibi saçma rakamlara düşüyor ama upload sabit kalıyor araştırma yaptım ama çözemedim bu yüzden sizden fikir almak istiyorum.
mesaj kasmak için yazanlara küserim

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Tam olarak anlamadığım için örnekleyerek sormak istiyorum. Örneğin speedtest sitesinde internet hız testi yapıyorsunuz (hiçbir indirme yapmıyorken) ve download hızınız 90 mbps geliyor. Herhangi bir indirme yaptığınız takdirde speedtest üzerinde gözüken download hızınız düşüyor. Doğru mu anlamışım acaba?

Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Tam olarak anlamadığım için örnekleyerek sormak istiyorum. Örneğin speedtest sitesinde internet hız testi yapıyorsunuz (hiçbir indirme yapmıyorken) ve download hızınız 90 mbps geliyor. Herhangi bir indirme yaptığınız takdirde speedtest üzerinde gözüken download hızınız düşüyor. Doğru mu anlamışım acaba?
Aynen öyle doğru anlamışsınız.

☾☆ ~ ☾☆
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Hani şöyle bir şey var indirme yapınca düşmesi normal ama 30-50 fln normal değil çözümü bilgisayarla alakalı fln değil büyük ihtimalle müşteri hizmetlerini ara bu sorununu söyle harbi düzeltiyorlar aynı sıkıntıyı bizde yaşadık.

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Belki indirilen siteden kaynaklı olarak download hızı sınırlı oluyordur. Hani torrent dosyalarında seed olmayınca inmez ya, ya da turbobit 10 mb dosyayı 20 saatte indirir pro paket alalım diye.

Ya da direkt internet sağlayıcısıyla alakalı bir problemdir. Önce müşteri hizmetlerine bir danışın.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Aynen öyle doğru anlamışsınız.
O zaman sorunuzun cevabı şu şekilde. İnternetinizle alakalı bir hız testi yaparken yük altında olmaması lazım (indirme veya yükleme işlemi yapmıyor olmanız lazım). Eğer yük altında (indirme işlemi yaparken) hız testi yaparsanız aldığınız sonuç daha düşük olacaktır. Bunun sebebi zaten speedtest veya benzer hız ölçen sitelerinde indirme ve yükleme yaparak sizin hızınızı test ediyor. Bu bir sorun değildir yani.
Tam olarak nasıl çalıştığını anlamak için buna bakabilirsiniz:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Çok değişik bir olay yahu , indirme yapınca düşerde okadarda düşmemesi gerekiyor
Müşteri hizmetleriyle konuşmayı denediniz mi ?

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Çok değişik bir olay yahu , indirme yapınca düşerde okadarda düşmemesi gerekiyor
Müşteri hizmetleriyle konuşmayı denediniz mi ?
Yani düşebilir aslında. Kendimden örnek vereyim, rastgele herhangi bir indirme yaptığımda 16 megabit internetin hepsini çekiyor (1,6 mb hızla indiriyor) başka bir işlem yapmaya yer kalmıyor haliyle. Arkadaşın 30-50'ye düşüyorsa 4-5 mb civarı internet çekiyordur.

Sorunun ne olduğunu anlayamadım. Tam kapasite indirmemesi mi yoksa indirirken megabit hızının düşmesi mi, ki bir şeyler indirirken elbette düşer hız, üstte kendimden verdiğim örnekteki gibi.

Elbet Bir Gün
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
speed test yaparken sizin maksimum download hızını ve maksimum upload hızını kullanır %100 olarak ve test sonucu hızınızı size iletir siz bir site veya uygulama üzerinde örnek oyun indiriyorsanız %98 kullanıyorsa siz speedtest yaptığınızda ölçüm doğrusal olarak sizi yanıltır çünkü ölçüm yaparken tüm hızınız bölünür yaptığınız test sitelerinde alt kısımlarında uyarıları okumalısınız

umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ben yinede müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum bazen 5ghz evdeki herkesin telefonundan gidiyor modemin sorunlu olma ihtimali çok yüksek gelişmeler hakkında sizi bilgilendircem.

Elbet Bir Gün
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ben yinede müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum bazen 5ghz evdeki herkesin telefonundan gidiyor modemin sorunlu olma ihtimali çok yüksek gelişmeler hakkında sizi bilgilendircem.
5ghz çok uzun menzili yoktur 2.4 yüksek menzili var 5'in kapsama alanı düşük ama hızı yüksek pingi düşüktür modem modelinizi yazarmısınız

Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
5ghz çok uzun menzili yoktur 2.4 yüksek menzili var 5'in kapsama alanı düşük ama hızı yüksek pingi düşüktür modem modelinizi yazarmısınız
Şu an evde değilim eve geçince dönerim.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
düşer knk normal bir şey sonuç olarak bir şey indiriyon :D

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Arka planda kullanılan programlar , izlenen videolar , site verileri ve indirdiğiniz dosyanın sitesi indirme hızınızı etkileyebilmektedir . torent programlarıyla hızı %100 vererek indirme hızınızı test edebilirsiniz .

Üye
4 HİZMET YILI
indirmme yaptığın için hızn düşüyor mesela 3-4 farklı şey indirdimmi bendede kaynaklanıyor inşallah yardımcı olabilmişimdir

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bence müşteri hizmetlerini aramana hiç gerek yok aynısı bende de var indirme yaparken speedtest yaparsan indirme hızının düşmesi gayet normal şöyle örnek vereyim torrentten bir oyun indirip kurarken o oyun ssdyi çok fazla kullandığı için arkada başka bir uygulama açmaya çalışırsan o uygulama normal açılma süresine göre daha geç açılacaktır. Aynı durum speedtest'de de söz konusu internet yük altındayken speedtest yaparsan düşük sonuç alman gayet normal. Mesela yayın açıp aynı anda birisine wpden video gönderirsen aynı olay yine yüklemede de olacaktır daha geç gönderilecektir o video çünkü upload hızın o an yük altında. Biraz fazla uzattım farkındayım ama biraz düşünürsen kendin de çok kolay anlayabilirsin. Bir de merak ettim bir insan neden indirme yaparken speedtest yapar ki aklı yok mu bu insanın

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
steam epic games gibi yerlerden indirirsen 50 70 arası indirme hızı alırsın

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
öncelikle bu sitede detaylı test verilerine erişebilrsin genelde avrupa sunucularına erişimin test edilir , latency ve jitter değerlerin bağlantının tepkime hızını gösterir minimum jitter değeri olmalıdır 1 yada 2 gibi max 5 fazlası zararlı ve sorunlu. ayrıca dalgalanma olup olmadıgınıda görebilirsin hızında grafikte gösteriyor. onun dışında indirdiğin sunucuyu kontrol et öncelikle indirme hızının çalışabilir olduğunu anlaman için sağlam bir download server lazim buda youtube / steam / veya uygun bi torrent bulursan oralardan indirme yaparak test edebilrsin.hızında düşme ve hızlanma gibi anlık değerlerler olursa sende dalgalı ve kopan bir internet kullanıyorsun demektir türkiye klubüne hoşgeldin o zaman :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...