Aynen öyle doğru anlamışsınız.Tam olarak anlamadığım için örnekleyerek sormak istiyorum. Örneğin speedtest sitesinde internet hız testi yapıyorsunuz (hiçbir indirme yapmıyorken) ve download hızınız 90 mbps geliyor. Herhangi bir indirme yaptığınız takdirde speedtest üzerinde gözüken download hızınız düşüyor. Doğru mu anlamışım acaba?
O zaman sorunuzun cevabı şu şekilde. İnternetinizle alakalı bir hız testi yaparken yük altında olmaması lazım (indirme veya yükleme işlemi yapmıyor olmanız lazım). Eğer yük altında (indirme işlemi yaparken) hız testi yaparsanız aldığınız sonuç daha düşük olacaktır. Bunun sebebi zaten speedtest veya benzer hız ölçen sitelerinde indirme ve yükleme yaparak sizin hızınızı test ediyor. Bu bir sorun değildir yani.Aynen öyle doğru anlamışsınız.
Yani düşebilir aslında. Kendimden örnek vereyim, rastgele herhangi bir indirme yaptığımda 16 megabit internetin hepsini çekiyor (1,6 mb hızla indiriyor) başka bir işlem yapmaya yer kalmıyor haliyle. Arkadaşın 30-50'ye düşüyorsa 4-5 mb civarı internet çekiyordur.Çok değişik bir olay yahu , indirme yapınca düşerde okadarda düşmemesi gerekiyor
Müşteri hizmetleriyle konuşmayı denediniz mi ?
5ghz çok uzun menzili yoktur 2.4 yüksek menzili var 5'in kapsama alanı düşük ama hızı yüksek pingi düşüktür modem modelinizi yazarmısınızYardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ben yinede müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum bazen 5ghz evdeki herkesin telefonundan gidiyor modemin sorunlu olma ihtimali çok yüksek gelişmeler hakkında sizi bilgilendircem.
Şu an evde değilim eve geçince dönerim.5ghz çok uzun menzili yoktur 2.4 yüksek menzili var 5'in kapsama alanı düşük ama hızı yüksek pingi düşüktür modem modelinizi yazarmısınız
Bence müşteri hizmetlerini aramana hiç gerek yok aynısı bende de var indirme yaparken speedtest yaparsan indirme hızının düşmesi gayet normal şöyle örnek vereyim torrentten bir oyun indirip kurarken o oyun ssdyi çok fazla kullandığı için arkada başka bir uygulama açmaya çalışırsan o uygulama normal açılma süresine göre daha geç açılacaktır. Aynı durum speedtest'de de söz konusu internet yük altındayken speedtest yaparsan düşük sonuç alman gayet normal. Mesela yayın açıp aynı anda birisine wpden video gönderirsen aynı olay yine yüklemede de olacaktır daha geç gönderilecektir o video çünkü upload hızın o an yük altında. Biraz fazla uzattım farkındayım ama biraz düşünürsen kendin de çok kolay anlayabilirsin. Bir de merak ettim bir insan neden indirme yaparken speedtest yapar ki aklı yok mu bu insanınYardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ben yinede müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum bazen 5ghz evdeki herkesin telefonundan gidiyor modemin sorunlu olma ihtimali çok yüksek gelişmeler hakkında sizi bilgilendircem.
Steam ve epicgames gibi launcher'larda internetinizin maksimum yüzde 70'i utorrentte ise internetinizin yüzde 100'nü kullanabilirisinizsteam epic games gibi yerlerden indirirsen 50 70 arası indirme hızı alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?