Birleştirmeli pinler var fakat ekran kartında giriş yeri yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
3 ay önce kadar Itopya.com'dan hazır sistem aldım. Her şey iyi hoş fakat ekran kartına giren kablonun aynısından bir adet daha var. İçeride göremediğim bir yerden geliyor. 4+2 pini var ekran kartına giren kablonun, onun dışında artan kablo da aynı şekilde 4+2 birleştirmeli pinleri var. Takılacak herhangi bir yer yok ekran kartında. Kafaya çok takmıyordum fazladır, yedektir diye düşünüyordum ama şu aralar kafama takılmaya başladı. Telefondan çekip fotoğraf da eklemeye çalışacağım. Bu kablo nedir tam olarak. Lütfen bilgisi olmayanlar yorum yazmasın, beni telaşlandıran bir şey çünkü bu konu.

IMG_20230821_002732.jpg

Ayrıca yanlış biliyormuşum. 4+2 değil, 6+2'ymiş girişler ve bu kablolar gördüğünüz üzere birbirine bağlı yani aynı yerden geliyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
sizin ekran kartınız 8 pin zaten endişe edebileceğiniz birşey yok diğer pinler de ikinci ekran kartı için olmalı yani SLI yapabilmek için bazı anakartlarda çift ekran kartı girişi oluyor üst düzey bilgi sahibi değilim ama endişe edilecek hiç bir problem yok zaten 4090 kullanmıyorsunuz cihazınız üst düzey güç çekmiyor ve 8 pin ile çalışıyor

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
sizin ekran kartınız 8 pin zaten endişe edebileceğiniz birşey yok diğer pinler de ikinci ekran kartı için olmalı yani SLI yapabilmek için bazı anakartlarda çift ekran kartı girişi oluyor üst düzey bilgi sahibi değilim ama endişe edilecek hiç bir problem yok zaten 4090 kullanmıyorsunuz cihazınız üst düzey güç çekmiyor ve 8 pin ile çalışıyor
yani o fazlalık girişler ekstra bir ekran kartı takılırsa diye öyle mi

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bir nevi yedek görevi görüyor boşta olmasının hiç bir zararı yada faydası yoktur
anladım. Cok tesekkur ederim ilk kez sistem aldıgım icin kafama cok takılmıstı acaba bir yere mi takılması gerekiyor diye telaslanmıstım. hatta sistem ilk geldiginde heyecandan ekran kartının altındaki koruma plastiğini cikarmadan oturtmaya calısmıstım :D.

Seçkin Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
donanımsal olarak sökme takma gibi el beceriniz çok iyi değilse bilinçsizce cihazınızı kurcalamanızı tavsiye etmem istemeden cihazınıza zarar verebilirsiniz güvendiğiniz ve iyi anlayan birilerine bir problem yaşarsanız baktırırsınız onun haricinde düzenli olarak bir kaç hafta da bir fanlarınızı kurutma makinası gibi vs birşeyle temizleyin düzenli işlemci macununuzu falan yenilerseniz esktra hiç bir problem yaşamazsınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
donanımsal olarak sökme takma gibi el beceriniz çok iyi değilse bilinçsizce cihazınızı kurcalamanızı tavsiye etmem istemeden cihazınıza zarar verebilirsiniz güvendiğiniz ve iyi anlayan birilerine bir problem yaşarsanız baktırırsınız onun haricinde düzenli olarak bir kaç hafta da bir fanlarınızı kurutma makinası gibi vs birşeyle temizleyin düzenli işlemci macununuzu falan yenilerseniz esktra hiç bir problem yaşamazsınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
Tesekkur ederim tekrardan fanları pek temizlemedim 1 kez temizledim aldıgımdan beri dikkat etsem iyi oluca sanırım bundan sonra

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
O pinler fazlalık dostum. Daha büyük ekran kartları var 8 pinlik 10 pinlik. Onlar için yani. Endişelenmene gerek yok.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
çoklu ekran kartı kullananlar için oluyor genelde

☪ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ☪
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bi nevi yedek zaten farkli bir ekran karti baglarsan ona takmak icin

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum gördüğüm kadarıyla rtx ekran kartı kullsniyorsun galiba o diğer pin çıkışları extra bir ekran kartı daha eklemen için konulmuş bir port bağlayıcı olarakta kullansbilirsin
Yada,Mesela 16gb yada 24 gb dev gibi ağırlikta olan ekran kartlarının pin girişleri 6+2 yada 10+2 olabiliyor bunlar ekran kartına göre değişebildiği için bu pin girişleri ekran kartını değiştirsen pin giriş sıkintısı olmasın diye konulmuş pin girişleri

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Bi arkadaş slı için demiş ama slı için ekstradan anakartan güç çekmeye gerek yok eğer yeni nesil güçlü bi anakart kullanmıyorsanız sadece 4 pin girişleri olur. eski pcmde gtx 960 vardı ozamanın ejderiydi resmen slı yapabiliyorsun bağlantı için ayrı soketi vardı
Post automatically merged:

Bi arkadaş slı için demiş ama slı için ekstradan anakartan güç çekmeye gerek yok eğer yeni nesil güçlü bi anakart kullanmıyorsanız sadece 4 pin girişleri olur. eski pcmde gtx 960 vardı ozamanın ejderiydi resmen slı yapabiliyorsun bağlantı için ayrı soketi vardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...