Seçkin Üye
arkadaşlar ben bitcoine para yatırmayı düşünüyorum.Sizce şuan yatırsammı veya en az ne kadar yatırayım ?
not kısmına bayılıyorum.Merhabalar dostum,şimdi şöyle bir durum var bitcoinde yüksek miktarlarla girersen kar edebilirsin.Örnek veriyorum bugün bitcoin 50800 bandında ise 100.000 dolar olmalı ki senin yatırdığın para iki katına çıksın.Bu durum da zaman alıcak bir durum.Bitcoin zaten 3 senedir neredeyse fiyatında çok fazla bir değişiklik olmuyordu.En son 19800-20000 dolar olmuştu sonra 9 bin dolarda 2 sene rahat seyretti.2020 eylül ayından sonra bitcoin ralliye(yükselmeye)başladı.
Piyasada ayı ve boğa sezonları olur.Boğa sezonu kripto paranın tabiri caizse fırladığı sezondur,Ayı sezonuda yerlere çakıldığı.Yaklaşık olarak eylül ayından mayıs ayına kadar güzel paralar kazandığımız bir boğa sezonundayız.Tabiki de sürekli olarak bu piyasa boğada kalmayacak.Ayı sezonuda görecek.Uzun vadede güvenilir coinlerde genelde kar edilir.
Gelelim şimdi yatırılır mı konusuna ? İşte bu biraz çalkantılı bir konu,sebebi ise bitcoinin yukarı yönlü mü aşağı yönlü mü gideceğini kimsenin tam kestiremiyor olmasıdır.Herkes şöyle der yükselmesini bekliyorum,bence yükselecek ya da tam tersi.Anlayacağın hiç bir durumun garantisinin olmadığıdır.Şu an btc bir alım fırsatı veriyor fakat kimse sana git btc al kazanıcaksın şu kadar yatır kar edersin diyemez.Cripto para piyasası risktir.
Paranı üçe beşe katlamak istiyorsan,altcoinlere yönelmelisin.hadi gel düşünelim.Btc 3-4 senede anca +63 bin dolarları gördü.Tabi ki ayı sezonunda bu kadar artış beklenemezdi.Peki soru şu bugün ayı sezonu gelse ve btc tekrar 30-40,20-30 bin dolarlara düşse tekrardan 50-60 bin berkide 100 bin dolarları ne zaman görebilir ? 1,2,3 sene ? Bunu hiçbirimiz bilemiyoruz.Şu an 50 bin dolardan btc ye girmiş olalım.Btc nin maximum çıkabileceği yer anormal bir durum olmadı diyelim tekrardan alltime high seviyesi ki oralara çıkması bile çok büyük beklenti olur.Çünkü kurumsal bazı dev firmalar btcden ellerini kollarını çekmeye başladılar.Btc dominancesındada gördük ki btcdeki çoğu para altcoinlere aktı.Bu yüzden btc üzerinden yatırım yapmak şuanlık mantıklı gelmiyor bana.
Peki btc ile yatırım istiyorsan en garanti çözüm ne ? Cevap: Ayı sezonunu beklemek,Berki 30 bin dolardan alcağın btc yi minumum 45 50 den satacaksın o zaman.Tabiki de biraz beklemek şartıyla.
Ne kadar yatırmalıyım ? En az veya en fazla diye birşey yok.Hiç edebilmeyi göze aldığın para diye birşey var.Borçsuz kendini ve aileni hertürlü geçindirebileceğin durumda isen ve extradan fazla paran yada pasif bir gelirin varsa gelirin veya birikimin kadar yatırabilirsin.Çünkü niye patlarsan tam patlarsın.Sonra toparlanamassında.
O yüzden gözden çıkarabileceğin kadarını yatırılmalı bence.Ve btc ye ayı sezonunda girmek daha mantıklı,
Umarım anlatabilmişimdir.Bunlar nacizane benim görüşlerim.Umarım kazanırsın.Tabiki de o klişe söz geliyor:
NOT:YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
not kısmına bayılıyorum.