Boot ekranında takılma (YARDIM LÜTFEN!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
1,741
Çözümler
33
Tepki puanı
316
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba, bir kaç haftadır yaşadığım sorunu özetleyeyim.
Öncelikle bilgisayarımda Gigabyte GA-G41M Combo anakart bulunuyor 2x4gb kingston ddr31333mhz de ramlerim mevcut. Son bir kaç haftaya kadar sorunsuz çalışıyordu.
Ramlerim dual channel olmasına rağmen bilgisayar boot ekranında anakartın marka modeli geldiğinde
Memory Testing
Memory runs at single channel. uyarısını veriyor ve o ekranda tıkanıp kalıyor.
Onlarca kez ramlerin yerini değiştirdim, bios pilini çıkartıp bekletip taktım, ram slotları ve ramleri temizledim nadiren de olsa "Memory runs at dual channel interleaved" yazısını görüp bilgisayarı çalıştırabildim fakat dediğim gibi nadiren.. Yani 50 kere bu işlemleri yapıyorsam 2-3 defa ancak açabiliyorum bilgisayarı açınca da bir daha kapatmamam gerekiyor yeniden başlatsam bile ramleri tekrar single channel algılıyor ve bilgisayar açılmıyor.
Lütfen bilgisi olan kişiler bu sorunun çözümü hakkında yardımcı olabilir mi?
 
Öğreniyor Hayatı
Süper Üye
Katılım
26 Mar 2019
Mesajlar
777
Çözümler
3
Tepki puanı
133
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
teknik servise gönder
ve bios pilini niye çıkarıyon anakartla alakası yok
 
☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
1,741
Çözümler
33
Tepki puanı
316
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar servis garanti falan diyorsunuz da 10 yıllık bilgisayar ne garantisi var ne servisi Yine de teşekkürler sanırım yenisini alacağım artık ömrü doldu bunun.
 
Onaylı Üye
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
70
Tepki puanı
6
Yaş
36
6 HİZMET YILI
Personally id check to see if the pins are fully in and the ram is in the right slots. As well go ahead and check the serial numbers on the dimms themself. They should be even numbered as in 1-2 or 6-7 0-1 9-1 something of the sort in a one number series. If not return the ram for a new kit.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst