Bu devirde üniversite okunur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar, sizce bu devirde üniversiteye gidilir mi? Okunur mu? Sizin fikirlerinizi de almak istiyorum. Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim. :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Üniversiteyi okuyup hemen iş bulma ve para kazanma gibi bir şey olarak görme. Bence her insanın üniversite gibi bi deneyimi yaşaması lazım. Farklı insanlar ve farklı kültürler görmek bile ayrı bir olay. Kendini alanında geliştirir ve sektörde bir şeyler için çabalayıp tanıdıklar edinirsen başaramayacağın şey yok.

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Şuan ki aklım olsa meslek lisesinden kariyer çizerdim ama iş işten geçti...

Soruna gelecek olursak bilmiyorum meslek lisesi çıkışlı mısın meslek çıkışlıysan lisedeyken kendimi geliştirir sonrasında çalışma hayatına atılıp kendimi meslekte geliştirip sonrasında 2 yıllık üniversite okurdum.

Meslek çıkışlı değilsen ve şanslı değilsen bir iş kurup ilerletebilmek için yeteneğinin yanında şansta önemli bir faktör bence üniversite okumalısın.

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Mesleğine göre değişir ne olmak istediğin önemli bu konu da doktorluk mu yazılım mühendisliği gibi diplomaya bakmayan bilgi isteyen işler mi?
Şahsi görüşüm hayır okunmaz

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Üniversiteyi okuyup hemen iş bulma ve para kazanma gibi bir şey olarak görme. Bence her insanın üniversite gibi bi deneyimi yaşaması lazım. Farklı insanlar ve farklı kültürler görmek bile ayrı bir olay. Kendini alanında geliştirir ve sektörde bir şeyler için çabalayıp tanıdıklar edinirsen başaramayacağın şey yok.
Bu konu da sana hak veriyorum tabi olacak elbet, özel sektörler de sürünmek ile nereye kadar? :D

Mesleğine göre değişir ne olmak istediğin önemli bu konu da doktorluk mu yazılım mühendisliği gibi diplomaya bakmayan bilgi isteyen işler mi?
Şahsi görüşüm hayır okunmaz

Yani bende böyle düşünüyorum ama öneri ve fikir almak da güzel olabilir diye konuyu açtım zaten. :)

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
knk sana birşey diycem bak sana sanayiden örnek veriyorum kendim çalıştığım için bize sadewce 1 ampül 11 tl ye geliyor ve biz 100 tlye satıyoruz sadece bak sadece günlük 10 tane ampül satsan aylık 28.000 tl yapawr daha buna dinamo var vb. şeylewr var 100k temiz para kazanırsın he ben fazla uğraşmak istemiyorum diyorsanda 1 oto aksesuar dükkanı açabilirsin bence okunmaz knkm :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Üniversite gereklidir ama hemen iş bulamazsın üniversiteyi bitirince. Diğer yandan da kendini geliştirmen lazım

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
4 yıl oldu üniversiteyi bitireli üniversite okuduğum bölümle çalıştığım iş 0 bağlantı

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum sevdiğin bir bölüm ise okumaya çalış yoksa sevmediğin bir bölümü okuyup o bölümünden mezun olduktan sonra işini sevemenin duygusunu ömür boyu çekersin
bu yüzden git sanayi çalış, usta ol daha iyi iş olanağın var 😊 artık lisans mezunlarının iş bulmasıda zor
Okumak istiyorsan sevdiğin bölümden vazgeçme

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Sadece iş için değil o ortamı bir görmen lazım bambaşka çok farklı insanlar var sadece kültürlenmek için bile gidilebilir

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Suan biglisayar temelli her seyin egitimini veren her uni iyi gibi duruyor ben okuyacagim

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bir işe girmek istiyorsan en kötü üniversite diploması istiyor şart ve Üni ortamı güzeldir herkes gitmeli bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...