Bu sisteme 2GB Ram eklesem işe yarar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
kanka inan para değil git 100 tl ye 16 gb falan ram al herturlu bulursun işlemci al 2.el doğru yere gidersen ucuzdan kapatırsın

İkinci ele güvenebileceğime emin değilim. Nereden güvenilir bulabileceğim hakkında bir fikrin var ise benimle paylaşabilirsen sevinirim.
Post automatically merged:

slot tipi uyuşuyorsa takabilirsin

Sorum bu değildi. DDR3 tipte ramim var biliyorum.

Üye
5 HİZMET YILI
pek bir etkisi olmaz sistemin kötü ama azda olsa rahatlatır

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kanka sistemin pek iyi değil 2gb ram de eklesen pek bir şey değişeciğini zannetmiyorum

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Biraz değil baya kötü biliyorum da zaten çok fazla bilgisayarla vakit geçirdiğim söylenemez arkadaşlarımla lol oynamak dışında. Bir arkadaşım tavsiyede bulunmuştu da o yüzden düşünüyordum. Teşekkür ederim yanıtın için.

Anladım kanka. Alırsam laptop almayı düşünüyorum ya zaten yeni bilgisayar alacağım zamana üniversiteye geçmiş ya da geçecek olurum laptop daha çok işime yarar. Teşekkür ederim.
laptop sakın alma para soyma işi bildiğin kesinlikle masaüstü al

masterpiece
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
reis ramler bu sistemde fazla bir işe yaramaz. kendine ufak da olsa bir bütçe yaratıp 2500 tl lik sistemlerden toplayabilirsin. şuanki güncel oyunları mediumda rahatça oynarsın. çünkü ram sadece bellek, açık olan programlar bellekte tutuluyor. oyunların fps ini fazla etkilemeyecektir.

Üye
5 HİZMET YILI
knk ram arttırsan bile ekran kartın ve işlemcin yürütmez seni o yüzden hiç gerek yok bence

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
benim eski sistemim ile çok benzer sistemin varmış ekstra 2 gb eklersen faydası olur ama çok birşey bekleme eğer bütçen yok ise yeni pc alamam diyorsa ram eklemeni öneririm

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Eğer yeni bilgisayar alma durumun yoksa 2GB Ram alıp sistemini biraz da olsa rahatlatabilirsin. Fakat bu Fps artışı olarak pek yansımaz. Sadece ani kasılmalar ve donmalar azalır(tamamen kalkmaz!). Çünkü işlemci de darboğaz yapacaktır. Çözünürlüğü yüksek tutun ki güç ağırlığı ekran kartına binsin.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
reis ramler bu sistemde fazla bir işe yaramaz. kendine ufak da olsa bir bütçe yaratıp 2500 tl lik sistemlerden toplayabilirsin. şuanki güncel oyunları mediumda rahatça oynarsın. çünkü ram sadece bellek, açık olan programlar bellekte tutuluyor. oyunların fps ini fazla etkilemeyecektir.

Anladıım. Dediğim gibi bilgisayardan pek anlamıyorum. Yorumun çok yararlı oldu teşekkür ederim. Sistem toplama konusunda da sanırım yardıma ihtiyacım olacak. Şimdi değil ama ileride alma durumum olduğunda yine bir konu açacağım.

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kardeşim az bi etkisi olur 2 gb ram var 1 gb oyun alsa 1 gb arkaya kalıyodu şimdi ise 2 3 gb oyuna verse arkaya kalan miktarı verceek biraz olsun hafifletir fakat fazla bişey bekleme sistem yetersiz birde üstüne win 10 pro 64 bit kurmuşun win 10 performans sürümleri mevcut araştır onları kullanabilirsin iyi forumlar

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Eğer yeni bilgisayar alma durumun yoksa 2GB Ram alıp sistemini biraz da olsa rahatlatabilirsin. Fakat bu Fps artışı olarak pek yansımaz. Sadece ani kasılmalar ve donmalar azalır(tamamen kalkmaz!). Çünkü işlemci de darboğaz yapacaktır. Çözünürlüğü yüksek tutun ki güç ağırlığı ekran kartına binsin.

Şimdilik yeni bilgisayar alma durumum yok evet. Çözünürlüğü azaltınca güç ağırlığı nerede oluyor onu anlayamadım. Çözünürlüğü düşürünce performans daha iyi oluyor diye biliyordum.

Kardeşim az bi etkisi olur 2 gb ram var 1 gb oyun alsa 1 gb arkaya kalıyodu şimdi ise 2 3 gb oyuna verse arkaya kalan miktarı verceek biraz olsun hafifletir fakat fazla bişey bekleme sistem yetersiz birde üstüne win 10 pro 64 bit kurmuşun win 10 performans sürümleri mevcut araştır onları kullanabilirsin iyi forumlar

Yorumun için teşekkür derim. Performans sürümüyle alakalı bir şey duymamıştım hiç daha önce. Gerçekten işime yarayacak bir şey bulabilirsem çok iyi olur. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Bilgisayar Cihazları Ram'e Göre Bit Sürümleri Kurulur. Bilgisayarına Normalde 32 Bit'lik Bir İşletim Sistemi Kurman Gerekirken 64 Bit'lik Bir İşletim Sistemi Kurmuşsun.
Ram'i Hz'ine Uygun Şekilde Ve DDR'ine Göre 2GB Daha Alıp Takmanı Öneririm. Büyük Olasılıkla Sorunun Ortadan Kalkacak.
Veya Windows 7 X86 Ultimate İşletim Sistemide Kurabilirsin. Ama Maalesef Onlarında Desteği Bitti.
İyi Forumlar.

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Şimdilik yeni bilgisayar alma durumum yok evet. Çözünürlüğü azaltınca güç ağırlığı nerede oluyor onu anlayamadım. Çözünürlüğü düşürünce performans daha iyi oluyor diye biliyordum.

Yorumun için teşekkür derim. Performans sürümüyle alakalı bir şey duymamıştım hiç daha önce. Gerçekten işime yarayacak bir şey bulabilirsem çok iyi olur. Teşekkürler.
Rica ederim internette gerekli bir çok kaynak mevcut videolar mevcut yabancı bi kanalın yapmış olduğu win 10 pro superlite vs gibi windowslar mevcut araştırarak bulabilirsin :)

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Bilgisayar Cihazları Ram'e Göre Bit Sürümleri Kurulur. Bilgisayarına Normalde 32 Bit'lik Bir İşletim Sistemi Kurman Gerekirken 64 Bit'lik Bir İşletim Sistemi Kurmuşsun.
Ram'i Hz'ine Uygun Şekilde Ve DDR'ine Göre 2GB Daha Alıp Takmanı Öneririm. Büyük Olasılıkla Sorunun Ortadan Kalkacak.
Veya Windows 7 X86 Ultimate İşletim Sistemide Kurabilirsin. Ama Maalesef Onlarında Desteği Bitti.
İyi Forumlar.

Biligisayarı format attırmak için bilgisayarcıya vermiştim. Normalde 32 bit kullanıyordum bilgisayarcı 64 bite yükseltmiş. Daha sonra zaten hep internetten bakarak kendim attım formatı. Teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...