Butona Serverdan Gelen Yanıtı Aktarabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Merhaba, bir loader geliştiriyorum. Fakat bir noktada bilgim yetmedi yardımınız gerek. Aşağıdaki ilk resimde gördüğünüz yeri internet sitesi üzerinden çektirebiliyorum. Yani otomatik güncelleniyor. Rengi vs ona göre değişebiliyor fakat, ben en altta bulunan resimdeki gibi yapmak istiyorum.
1617136751247.png

1617136802579.png
1617136694600.png

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
doğrumu anladım bilmiyorum ama serverden gelen her bilgiyi butona dönüştürmek ve yazısını değiştirmek istiyosun, ben böyle anladım eğer böyle yapmak istiyorsan sana şöyle anlatabilirim

ilk olarak forma integer ilkBaslangıcX, ilkBaslangıcY, baslangıcX, baslangıcY, xArtış, yArtış, altaGecmeSayısı, altaGecmeSayısıArtış olarak integerler olustur ve ilkBaslangıcX, ilkBaslangıcY ye butonun nerde baslamasını istiyosan o pozisyon değerlerini ver (mesela en solda belli x ve y kısmında) sonra verdiğin bu değerlerin aynısını baslangıcX, baslangıcY ye de ver ve altaGecmeSayısına ne verdiysen altaGecmeSayısıArtış a da onu ver sonra siteden veri çektirdiğin kısma for döngüsü oluştur bu for döngüsünü çektiğin veri sayısı miktarı kadar döndürttür ve içinde baslangıcX degeri xArtış kadar artsın bundan sonra buton olustur ve butonun lokasyonunu baslangıcX ve baslangıcY ye ayarla, butonun textini değiştir ve sonra ve for döngüsünün içine bu kodlardan sonra if koşulu oluştur ve if koşuluna şöyle yaz for döngüsündeki sayı altaGecmeSayısı' na eşitse ilkBaslangıcY yArtış kadar artsın, baslangıcY ilkBaslangıcY ye eşitlensin, baslangıcX ilkBaslangıcX ye eşitlensin ve alta gecme sayısı altaGecmeSayısıArtış ile toplansın

bu durumda formda çektiğin veri 10 taneyse ve sende alta geçme sayısını 5 yaptıysan soldan sağa 5 buton ve onun altında 5 buton oluşacak şimdi kod olarak ve resim olarak sonucu göstereyim:

Kod Resim:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Kod:
Public Class Form1 Dim ilkBaslangıcX As Integer = 13 Dim ilkBaslangıcY As Integer = 13 Dim baslangıcX As Integer Dim baslangıcY As Integer Dim xArtış As Integer = 90 Dim yArtış As Integer = 60 Dim altaGecmeSayısı As Integer = 5 Dim altagecmeSayısıArtış As Integer Dim cekilenVeriSayısı As Integer = 20 'sen listboxa aktar onun sayısının 1 eksiği kadar aldır Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load baslangıcX = ilkBaslangıcX baslangıcY = ilkBaslangıcY altagecmeSayısıArtış = altaGecmeSayısı For i As Integer = 1 To cekilenVeriSayısı Dim buton As New Button buton.Size = New Size(83, 45) buton.Text = "x" 'buraya listboxa aktardığın verileri alıcaksın şöyle listbox1.items(i) tarzında buton.Location = New Point(baslangıcX, baslangıcY) Me.Controls.Add(buton) baslangıcX += xArtış If i >= altaGecmeSayısı Then altaGecmeSayısı += altagecmeSayısıArtış ilkBaslangıcY += yArtış baslangıcY = ilkBaslangıcY baslangıcX = ilkBaslangıcX End If Next End Sub End Class

Sonuç resim
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Umarım anlamışsındır :)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...