doğrumu anladım bilmiyorum ama serverden gelen her bilgiyi butona dönüştürmek ve yazısını değiştirmek istiyosun, ben böyle anladım eğer böyle yapmak istiyorsan sana şöyle anlatabilirim
ilk olarak forma integer ilkBaslangıcX, ilkBaslangıcY, baslangıcX, baslangıcY, xArtış, yArtış, altaGecmeSayısı, altaGecmeSayısıArtış olarak integerler olustur ve ilkBaslangıcX, ilkBaslangıcY ye butonun nerde baslamasını istiyosan o pozisyon değerlerini ver (mesela en solda belli x ve y kısmında) sonra verdiğin bu değerlerin aynısını baslangıcX, baslangıcY ye de ver ve altaGecmeSayısına ne verdiysen altaGecmeSayısıArtış a da onu ver sonra siteden veri çektirdiğin kısma for döngüsü oluştur bu for döngüsünü çektiğin veri sayısı miktarı kadar döndürttür ve içinde baslangıcX degeri xArtış kadar artsın bundan sonra buton olustur ve butonun lokasyonunu baslangıcX ve baslangıcY ye ayarla, butonun textini değiştir ve sonra ve for döngüsünün içine bu kodlardan sonra if koşulu oluştur ve if koşuluna şöyle yaz for döngüsündeki sayı altaGecmeSayısı' na eşitse ilkBaslangıcY yArtış kadar artsın, baslangıcY ilkBaslangıcY ye eşitlensin, baslangıcX ilkBaslangıcX ye eşitlensin ve alta gecme sayısı altaGecmeSayısıArtış ile toplansın
bu durumda formda çektiğin veri 10 taneyse ve sende alta geçme sayısını 5 yaptıysan soldan sağa 5 buton ve onun altında 5 buton oluşacak şimdi kod olarak ve resim olarak sonucu göstereyim:
Kod Resim:
Kod:
Public Class Form1
Dim ilkBaslangıcX As Integer = 13
Dim ilkBaslangıcY As Integer = 13
Dim baslangıcX As Integer
Dim baslangıcY As Integer
Dim xArtış As Integer = 90
Dim yArtış As Integer = 60
Dim altaGecmeSayısı As Integer = 5
Dim altagecmeSayısıArtış As Integer
Dim cekilenVeriSayısı As Integer = 20 'sen listboxa aktar onun sayısının 1 eksiği kadar aldır
Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
baslangıcX = ilkBaslangıcX
baslangıcY = ilkBaslangıcY
altagecmeSayısıArtış = altaGecmeSayısı
For i As Integer = 1 To cekilenVeriSayısı
Dim buton As New Button
buton.Size = New Size(83, 45)
buton.Text = "x" 'buraya listboxa aktardığın verileri alıcaksın şöyle listbox1.items(i) tarzında
buton.Location = New Point(baslangıcX, baslangıcY)
Me.Controls.Add(buton)
baslangıcX += xArtış
If i >= altaGecmeSayısı Then
altaGecmeSayısı += altagecmeSayısıArtış
ilkBaslangıcY += yArtış
baslangıcY = ilkBaslangıcY
baslangıcX = ilkBaslangıcX
End If
Next
End Sub
End Class
Sonuç resim