Dostum öncelikle bir programlama dilinde uzmanlaşana kadar pratik yapmaya öğrenmeye çalışın. Dil, öğrenip de bitirilen bir şey değildir sürekli farklı şeyler öğrenirsin, 10 15 yıllık yazılımcılar bile her gün yeni bir şey öğrenir. En önemlisi ingilizcenizi çok iyi geliştirmeye çalışın çünkü maalesef türkçe kaynaklar çok az ama ingilizce bir kaynaktan videodan bakarsanız aradığınız şeyin tahmin bile edemiyeceğiniz kadar detaylı bir şekilde yazılması çok muhtemeldir. Programlama diline çok fazla alıştığınız zaman artık gireceğiniz alana göre işte bu reverse engineering olabilir başka bir şey olabilir bu alanlara göre bi araştırma yapıp daha çok şey öğrenmeye çalışın benim çok bir bilgim yok bu konularda ben web güvenlik analistiyim(web penetration tester diyebiliriz.) ama bir şeyi gerçekten çok iyi araştırırsanız ve üstüne giderseniz öğrenebilirsiniz başarılı gördüğünüz kimseler gibi olabilirsiniz. Bu işin formulü bence "sabır ve istek" bide gizli formülü var bu ise her şeyi araştırmak her şeyi merak etmek her şeyi merak ederseniz gördüğünüz her şeyi öğrenirseniz zaten bi süre sonra kendinizde kendi gelişiminize şahit olacaksınız.