c++ kodlama dili ögrenmek için nerden başlamaliyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
9 HİZMET YILI
Merhaba dostlarım başlıkta gördügünüz üzere c++ kodlama dili ögrenmek için ne yapmalıyım daha önce ufak bir html + css ile site kodladım ve artık c++ diline erişmek istiyorum nasıl yapabilirim ne ögrenmeliyim bu konuda sahipsen yardım eder misin teşekkür ederim şimdiden

Üye
5 HİZMET YILI
Forumdaki konuları okuyun, birçok faydalı şey var!

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
çok zor bir dil ama başarınca güc sende .)

Üye
5 HİZMET YILI
forumda bir sürü bilgi var onları oku ilk olarak derim

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Herkes çok boş konuşmuş gene klasik türk milletimiz birinin dediğinden 10 kişi arkasından atlıyor öncelikle sana tavsiye vereyim

3 Tane öğrenme şekli vardır
1 - Deitelin kitaplarını okuma
2 - Learncpp veya learncplusplus tarzı siteler
3 - Videolar

Bunlarda tavsiyem ettiğim 1 neden diceksin
Deitelin kitabında ünite sonunda alıştırmalar ve fark yaratma etkinlikleri var eğer diğerlerinden daha yetenekli olmak istiyorsan Deitel kitabına başla ve sıkılmadan uslanmadan oku
Genel olarak forumlardaki yok en baştan python öğren şunu yap tarzı şeylere diyenlere boşver ama C'de ilk baş öğrenebilirsin C , C++ göre biraz daha estetik bir dil C++'da dişini biraz sıkman gerekebilir ve baya yeniysen bazı şeyleri büyük ihtimalle karıştırabilirsin ama bende C öğrenmeden C++ öğrendim ama öğreniliyor mu öğreniliyor Deitel kitabını al ve okumaya başla bol şans

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Herkes çok boş konuşmuş gene klasik türk milletimiz birinin dediğinden 10 kişi arkasından atlıyor öncelikle sana tavsiye vereyim

3 Tane öğrenme şekli vardır
3 - Videolar

Bunlarda tavsiyem ettiğim 1 neden diceksin
Deitelin kitabında ünite sonunda alıştırmalar ve fark yaratma etkinlikleri var eğer diğerlerinden daha yetenekli olmak istiyorsan Deitel kitabına başla ve sıkılmadan uslanmadan oku
Genel olarak forumlardaki yok en baştan python öğren şunu yap tarzı şeylere diyenlere boşver ama C'de ilk baş öğrenebilirsin C , C++ göre biraz daha estetik bir dil C++'da dişini biraz sıkman gerekebilir ve baya yeniysen bazı şeyleri büyük ihtimalle karıştırabilirsin ama bende C öğrenmeden C++ öğrendim ama öğreniliyor mu öğreniliyor Deitel kitabını al ve okumaya başla bol şans
güzel bir yorum olmuş teşekürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle direkt olarak nesneye yönelimli programlamaya başlamamanızı öneririm çünkü yazılımda temeli kavramanız gelecekte öğreneceğiniz diller için büyük rol oynuyor. C++ yerine öncelikle C öğrenirseniz sizin için daha yararlı olur. C, fonksiyonel bir dildir ve işletim sistemi, gömülü sistem uygulamaları, masaüstü uygulamaları gibi birçok şeyi yapabilirsiniz. Ve günümüzde bulunan çoğu dilin yapısını oluşturmuştur. C++ ise C syntaxini kullanır ve C dilinde yapamadığınız çoğu şeyi yapabilmenizi sağlar. En bilindik örneği sınıflar yani OOP dediğimiz nesneye yönelik programlama. Ya da function overloading dediğimiz bir terimi C++ dilinde yapabilirsiniz. Öğrenim kısmı ise size kalmış. İnternetten kurslara bakıpta öğrenebilirsiniz, kitap satın alıp okuyarakta öğrenebilirsiniz. Ben yazılıma başladığımda Kodlab'ın Her Yönüyle C kitabıyla başlamıştım. Açıkçası bana çok şey kattı. Sonra diğer öğrenmek istediğim dillerin kitaplarıyla devam ettim bu kişiden kişiye değişiyor tabi bazıları kurslar ile daha rahat öğreniyor bazıları kitaplarla. Bazılarıda dökümanlarla. Umarım açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir. İyi günler.

Zum Zum
Uzman Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
learncpp ingilizcen yeterli seviyedeyse çok iyi bir site

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ilk iş ingilizce öğren çünki ing kaynaklardan yoka cıkacak sın

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Youtubede ufak temeller almak ile baslayabilirsin, daha sonra ucretli ogreticiler var onlara ulasabilirsin

Bak bir varım bir yokum
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum ilk önce ilgin olması lazım sonrada
3 - Videolar bunlar bakarsan biraz daha iyi olur

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
öncelikle başlangıç için c++ biraz zor bir dil css html deneyimim var demişsin ben zor dedim ama öğrenmesi imkansız değil internetten eğitim satın alman gerekiyor veya bir kitap yardımcı olacaktır youtubedeki videolarla öğrenmeye çalışma zaman kaybı olur senin için evet bir şeyler öğrenirsin ama daha çok zaman kaybı olur sana tavsiyem eğitim al internetten hem sorularına yanıt verecek bir hoca da bulursun.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Dostum sana önerim Bu işi detaylı öğreten youtube videoları var onları izleyebilirsin

Üye
5 HİZMET YILI
I would start by going on youtube and type in what ever programing you want to learn and start from there you will know what you will need from there!

Üye
5 HİZMET YILI
Öğrenmek için çok kaynak var bunları gerçekten değerlendirmek lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...