Öncelikle direkt olarak nesneye yönelimli programlamaya başlamamanızı öneririm çünkü yazılımda temeli kavramanız gelecekte öğreneceğiniz diller için büyük rol oynuyor. C++ yerine öncelikle C öğrenirseniz sizin için daha yararlı olur. C, fonksiyonel bir dildir ve işletim sistemi, gömülü sistem uygulamaları, masaüstü uygulamaları gibi birçok şeyi yapabilirsiniz. Ve günümüzde bulunan çoğu dilin yapısını oluşturmuştur. C++ ise C syntaxini kullanır ve C dilinde yapamadığınız çoğu şeyi yapabilmenizi sağlar. En bilindik örneği sınıflar yani OOP dediğimiz nesneye yönelik programlama. Ya da function overloading dediğimiz bir terimi C++ dilinde yapabilirsiniz. Öğrenim kısmı ise size kalmış. İnternetten kurslara bakıpta öğrenebilirsiniz, kitap satın alıp okuyarakta öğrenebilirsiniz. Ben yazılıma başladığımda Kodlab'ın Her Yönüyle C kitabıyla başlamıştım. Açıkçası bana çok şey kattı. Sonra diğer öğrenmek istediğim dillerin kitaplarıyla devam ettim bu kişiden kişiye değişiyor tabi bazıları kurslar ile daha rahat öğreniyor bazıları kitaplarla. Bazılarıda dökümanlarla. Umarım açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir. İyi günler.