kardeşim kodları pek bilmiyorum rica etsem yazıp atabilir misin ?kardeşim stringe çevirip parçalayarak yapabilirsin
int a = 123456;kardeşim kodları pek bilmiyorum rica etsem yazıp atabilir misin ?
kardeşim çok teşekkür ederim de b= a - a / 10 * 10; burda yaptığımız işlem ne oluyor acabaint a = 123456;
int b=0;
int cift=0;
while (a > 0)
{
b= a - a / 10 * 10;
if(b%2==0){
cift++;
}
a = a / 10;
}
genel olarak bu şekilde diyebilirim
int tam bölme yaptığı için , den sonraki kısmı almıyor yani bu işlemde sadece son basamağını elde ediyoruz daha sonrasında onda kontrol işlemi yaptırıp değeri arttırdıkkardeşim çok teşekkür ederim de b= a - a / 10 * 10; burda yaptığımız işlem ne oluyor acaba
teşşekkür ederim kardeşim yardımların içinint tam bölme yaptığı için , den sonraki kısmı almıyor yani bu işlemde sadece son basamağını elde ediyoruz daha sonrasında onda kontrol işlemi yaptırıp değeri arttırdık
olasılık var matematikte bilirmsin olasılık hesaplamalırı ile rahat bulursun 9.sınıf konusu giriş konularıDört basamaklı sayıda çift rakam sayısını bulan c# kodunu yazmam gerek yardım edebilicek var mı ?
| 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 | static void Main(string[] args) { int tekSayisi = 0, ciftSayisi = 0; int sayi; for (int i=1;i<=10;i++) { Console.Write("{0}. sayıyı girin : ", i); sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if(sayi%2==0) { ciftSayisi++;//www.yazilimkodlama.com } else { tekSayisi++; } } Console.WriteLine("============================================"); Console.WriteLine("{0} adet tek {1} adet çift sayı girdiniz.",tekSayisi,ciftSayisi); Console.ReadKey(); } |