C Programlama Ödev Sorum Acil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar hepinizin yardımına ihtiyacım var şuanda yaklaşık 1 saat içerisinde ödevi teslim etmem lazım alengirli bir işe giriştim aşağıdaki soruları bana yapabilen bir arkadaşımız olur mu acaba ? C dilinden anlayan arkadaşlarım lütfen bi yardım etsin
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
3. Soruda "i" değerini 1'er 'er arttırmamızı istiyor oraya kadar anladım fakat, yazımı konusunda tam bir şey yazamam.

Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
@Shitric @Shrivera @ALiS027 Hepinize çok teşekkür ederim son dakikalarda halletmeyi başardım rahatladım biraz :)

C dili ile ilgili inan hiçbir fikrim yok. C# veya Vb dilleri dot net tabanlı olduğu için gerek algoritma gerek programlama kısmında elimden geldiğince yardımcı olurdum. Fakat C çok farklı bir boyut, hani dot net platformu ile arasında dağlar var. Gerek syntax gerek döngüler, fazlasıyla farklı.

Reverser
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
2. soruyu pointer ile hallettim, normalde recursive fonksiyonlar stack'i dolduran ve bosa bellek harcayan tipten fonksiyonlar ama universite'de ogretiliyor. Istedigin sekilmi bilemiyorum, umarim isine yarar :)
C:
void f(int a, int* k)
{
    if (a <= 0)
        return;
    *k+=1;
    f(a/2, k);
}

int k = 0;   
f(10, &k);
printf("%d\n", k); // cikti 4

Üye
7 HİZMET YILI
2. soruyu pointer ile hallettim, normalde recursive fonksiyonlar stack'i dolduran ve bosa bellek harcayan tipten fonksiyonlar ama universite'de ogretiliyor. Istedigin sekilmi bilemiyorum, umarim isine yarar :)
C:
void f(int a, int* k)
{
    if (a <= 0)
        return;
    *k+=1;
    f(a/2, k);
}

int k = 0; 
f(10, &k);
printf("%d\n", k); // cikti 4
Çok teşekkür ederim :)

Яeforming
Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bunlar üst düzey C mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...