Böyle birşey istiyor isen işin içine veritabanı giriyor dostum herhangi bir database açtınmı
Post automatically merged:
Daha kolay bir şekilde yapmak istiyor isende "if" e biraz hakim olman gerekiyor gerekli videolar var "c# form'dan form'a veri aktarma" yazarak bulabilirsin link göndermek sanırım yasak o yüzden atamıyorum.
Böyle birşey istiyor isen işin içine veritabanı giriyor dostum herhangi bir database açtınmı
Daha kolay bir şekilde yapmak istiyor isende "if" e biraz hakim olman gerekiyor gerekli videolar var "c# form'dan form'a veri aktarma" yazarak bulabilirsin link göndermek sanırım yasak o yüzden atamıyorum.
ya şimdi bu da olmuş ama bnm ki mesela form1de datagridview var form2dede texboxlar var seçilen satır tıklandığında datagridviewdekiler texboxa yazılsın nolur yardm edn lütfen çok acil hmn
Saçma saçma konuşmayın kardeşim ne veritabanından bahsediyorsun?
@Prisoners dostum sana kısaca bir örnek vereyim oradan yola çıkarak işini halledebilirsin.
Form1'e 1 adet textbox ve 1 adet button ekleyelim. Form2'ye 1 adet label ekleyelim ve aşağıdaki adımları yapalım. İlk olarak textboxa yazdığım yazıyı form2'ye gönderebilmek için public form sınıfının dışına genel bir değişken tanımlıyorum.
C#:
public static string gonderilecekveri;
Bu şekilde değişkeni tanımladıktan sonra gelelim butona basınca değer aktarmaya ve form2'yi çağırmaya. Butona basınca öncelikle textboxtaki yazıyı yukarıda tanımladığımız değişkene aktarmalıyız. Sonrasında ise form2'yi çağırmalıyız. Bunun için aşağıdaki kodu yazalım.
Buraya kadar değeri aldık ve form2'yi çağırdık. Şimdi ise form2'de tanımladığımız değişkeni kullanalım. Form2'nin Load'ına (yani form2'nin yüklenme sınıfına / form2'ye çift tıklayarak sınıfı otomatik oluşturabiliriz.) aşağıdaki kodu yazalım:
Programı bu şekilde eksiksiz yazdıktan sonra çalıştırdığınızda form 1 deki textboxa yazdığımız yazının butona tıklanması sonucu form 2 deki labele yazdırıldığını görebilirsin.