C# Veri aktarma?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Beyler Form1 deki Listbox a eleman ekledim ama eklerken form2 deki listbox ada eklesın aynı anda nasıl yapabilirim yardım eder misiniz ?

fallcheeta
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Böyle birşey istiyor isen işin içine veritabanı giriyor dostum herhangi bir database açtınmı
Post automatically merged:

Daha kolay bir şekilde yapmak istiyor isende "if" e biraz hakim olman gerekiyor gerekli videolar var "c# form'dan form'a veri aktarma" yazarak bulabilirsin link göndermek sanırım yasak o yüzden atamıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Böyle birşey istiyor isen işin içine veritabanı giriyor dostum herhangi bir database açtınmı

Daha kolay bir şekilde yapmak istiyor isende "if" e biraz hakim olman gerekiyor gerekli videolar var "c# form'dan form'a veri aktarma" yazarak bulabilirsin link göndermek sanırım yasak o yüzden atamıyorum.
baktım olmadı reis ya

fallcheeta
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
O halde google'de şu şekilde aratabilirsin. "C# veritabanından form'lara veri aktarma"

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Static bir class oluşturup içerisine verileri aktarıp diğer tarafta okuma işlemini yapabilirsin.

Static class nasıl oluşturulur bunları bilmen gerek.

NOT: Program kapatıldığında static classlar boşaltılır.

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
ya şimdi bu da olmuş ama bnm ki mesela form1de datagridview var form2dede texboxlar var seçilen satır tıklandığında datagridviewdekiler texboxa yazılsın nolur yardm edn lütfen çok acil hmn

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
ef else yapısı kardeşim eğer yapısını bilirsen çözersin

1881 ⁓ 193∞
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI

Saçma saçma konuşmayın kardeşim ne veritabanından bahsediyorsun?

@Prisoners dostum sana kısaca bir örnek vereyim oradan yola çıkarak işini halledebilirsin.

Form1'e 1 adet textbox ve 1 adet button ekleyelim. Form2'ye 1 adet label ekleyelim ve aşağıdaki adımları yapalım. İlk olarak textboxa yazdığım yazıyı form2'ye gönderebilmek için public form sınıfının dışına genel bir değişken tanımlıyorum.
C#:
public static string gonderilecekveri;
public-static-degisken-tanimlama.jpg

Bu şekilde değişkeni tanımladıktan sonra gelelim butona basınca değer aktarmaya ve form2'yi çağırmaya. Butona basınca öncelikle textboxtaki yazıyı yukarıda tanımladığımız değişkene aktarmalıyız. Sonrasında ise form2'yi çağırmalıyız. Bunun için aşağıdaki kodu yazalım.
C#:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            gonderilecekveri = textBox1.Text;
            Form2 f2 = new Form2();
            f2.Show();
        }

Buraya kadar değeri aldık ve form2'yi çağırdık. Şimdi ise form2'de tanımladığımız değişkeni kullanalım. Form2'nin Load'ına (yani form2'nin yüklenme sınıfına / form2'ye çift tıklayarak sınıfı otomatik oluşturabiliriz.) aşağıdaki kodu yazalım:
C#:
private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            label1.Text = Form1.gonderilecekveri;
        }

Programı bu şekilde eksiksiz yazdıktan sonra çalıştırdığınızda form 1 deki textboxa yazdığımız yazının butona tıklanması sonucu form 2 deki labele yazdırıldığını görebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
كيف افعل ذلك اريدالعمل بنمودج 2

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
string oluşturup çekmeyi denedinmi

.net kullnamayı dene istersen hem daha kolay hemde yardımcı olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...