Casper BIOS kurulu MSI anakart ve Casper müşteri temsilcisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhabalar,

Elimde Casper BIOS kurulu MSI Z170A PC Mate model anakart mevcut. BIOS Casper'a ait olduğundan ve Casper'da sitesinde BIOS sürüm desteği bulundurmadığından Casper Türkiye'nin sunmuş olduğu yetkili servisi arayarak yardım talep ettim. Telefonu açan şahıs BIOS'un ne olduğundan habersiz şekilde, ne bilgi almak istesem cihazı (evet, defalarca "cihaz değil, sadece anakart mevcut" dediğim halde) getirmem gerektiğini söyleyen birisiydi. Konum itibariyle arabam olmadığından çok uzak bir noktada. Bari tahmini ücreti öğreneyim dedim ve "buraya geldiğinizde yardımcı oluruz, iyi günler" şeklinde cevap aldım. Tabii bende yüzlerine kapattım. MSI ile de iletişime geçtim, en azından onlar kargo ücreti karşıladıklarını ve sorun tespit etmek için KDV dahil 171TL ücret istediklerini öne sürdüler.

benim sizden öğrenmek istediğim, bu anakarttan herhangi bir şekilde Casper BIOS'unu silip, MSI BIOS kurulabilir hale getirmek mümkün mü?

Bu hali ile Casper artık ne tür bir satış stratejisi veya kan emiciliği uyguladı ise, ne BIOS güncelleyebiliyorum, ne RAM MHz değerimi XMP ile orijinal olması gereken değere yükseltebiliyorum, ne de RAM ve işlemcimi OC edebiliyorum. Ekran kartımı denemedim bile, onu da denesem olacağından şüpheliyim ya...

Seçkin Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
kardeşim dc aadresın varsa ordan yardımcı olayım hemen anlıyorum

Just Mad
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Knk Burdan Yazması Baya Uzun Özelden Dc Adresini At Anlatarak Daha İyi Olur Daha İyi Anlarsın

Üye
6 HİZMET YILI
casper pahalıya patlıyor benim leptopın anakartı yanmıştı 1000tl civarında yapmıştı inş sorunun çözülür

HARD
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Reis facebook veya discord atarsan sana yardımcı olabilirim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
casper pişmanlık kanka ama yardımcı olabilir

hile ne guzel
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Reis facebook sende varsa sana yardımcı olabilirim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
dc adresi atarsanız bende yardımcı olabilirim

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Reis facebook veya discord atarsan sana yardımcı olabilirim

casper pişmanlık kanka ama yardımcı olabilir

Reis facebook sende varsa sana yardımcı olabilirim

dc adresi atarsanız bende yardımcı olabilirim

Yanıtlarınız için teşekkürler. Discord adresimi ilk yorumlarda belirttiğim gibi tekrar yazıyorum; kursatasdemir0#2470. Arkadaşlık isteği veya mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Haber beklemekteyim.

The One Farmer
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Hello,

I have a MSI Z170A PC Mate motherboard with Casper BIOS installed . I have also asked for help by calling the customer service that is Casper the BIOS of the BIOS version and it does not have support on the site in Casper, Casper have offered Turkey. The person who opened the phone was someone who told me that I had to bring the device (yes, I said, "There is only a motherboard, not a device,"), without knowing what the BIOS is. It is at a very remote point since I do not have a car in terms of location. I said, let me know the estimated cost and I got the answer "We will help you get here, good day". Of course, I closed them to their faces. I contacted MSI as well, at least they claimed that they paid for the shipping and asked for a fee of 171TL including VAT to detect problems.

Is it possible to delete the Casper BIOS from this motherboard and make the MSI BIOS installable in any way I want to learn from you?

As such, Casper is no longer able to update the BIOS, raise my RAM MHz to the original value with XMP, nor OC and my CPU and OC, if whatever sales strategy or bloodsucking has been implemented. Even if I haven't tried my video card, I doubt it will happen.
be careful but update MB current dated bios after test anything and beware to read latest bios Fix also!
i knew well asus and gigabyte,intel currently bios only!♻

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
casper pismanlık hocam allah kolaylık versin

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kanka yapması kolay ama uzun istersen sana ulaşabilcegim bir adres ver yardım edeyim

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bence yeterince küfür edip bağırarak net bişey elde edebilirsin sen bilirsin ama yinede

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...