Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 40744

Geçen hafta, bir güvenlik araştırmacısı, Chrome tarayıcılarını proxy botlarına dönüştüren ve bilgisayar korsanlarının virüslü bir kullanıcının kimliğini kullanarak web'de gezinmesine izin veren bir virüs kanıtı (Chrome uzantısı) yayınladı.CursedChrome adlı araç, güvenlik araştırmacısı Matthew Bryant tarafından oluşturuldu ve GitHub'da açık kaynaklı bir proje olarak yayınlandı.Uzantının altında, CursedChrome'un iki farklı bölümü vardır - istemci tarafı bileşen (Chrome uzantısının kendisi) ve sunucu tarafı muadili (tüm CursedChrome botlarının rapor verdiği bir kontrol paneli). Uzantı birkaç tarayıcıya yüklendikten sonra, saldırgan CursedChrome kontrol panelinde oturum açabilir hale geliyor ve etkilenen her ana bilgisayara bağlantı kurabiliyor.Uzantı ve kontrol paneli arasındaki bağlantı, klasik bir HTTP ters proxy olarak çalışan basit bir WebSocket bağlantısı olarak belirlendi.Bu, saldırgan virüslü bir ana bilgisayara bağlandıktan sonra virüslü tarayıcıyı kullanarak web'de gezinebilir ve bunu yaparak, intranetler veya kurumsal uygulamalar gibi yasak alanlara erişmek için oturum açmış oturumları ve çevrimiçi kimlikleri ele geçirmek için kullanabilir.Bu nedenle uzantının yayınına, CursedChrome gibi bir şey yayınlamanın, saldırganların gelecekte kendi kötü amaçlı CursedChrome sürümlerini geliştirmeleri için giriş kısmı gibi düşürmekten başka bir şey yapmadığını iddia eden siber güvenlik topluluğundan birkaç rumbling de bu sözlere eşlik etti. Bunun yerine araştırmacı, kötü amaçlı Chrome uzantıları ve kurumsal ortamlarda verebilecekleri zarar konusunda farkındalık yaratmak istediğini söyledi.Günümüzde, çoğu şirket daha fazla web tabanlı araç kullandığından, tarayıcı uzantıları her zamankinden daha önemlidir. Şirket kurallarını göz ardı eden ve kötü niyetli bir uzantı yükleyen bir çalışan, şirketlerinin savunmasında bir karadelik oluşturarak, bilgisayar korsanlarının güvenlik duvarlarını veya VPN filtrelerini atlamasına izin verebilir ve bu şirket ve çalışan için kötü olur.Bryant, ZDNet'e verdiği açıklamada, '[...] Tarayıcınız için rastgele bir uzantı yüklediğinizde hangi düzeyde erişim sağladığınıza dair farkındalığı artırmak önemlidir.'Araştırmacı, CursedChrome gibi bir şey kullanarak kalem test cihazlarının, çalışanların tarayıcılarına neleri yükleyebileceğini kesinlikle kontrol etmediklerinde şirketlere tam olarak ne kadar savunmasız olduklarını gösterebileceğini söylüyor. Kısa bir geçim anlatıyım dedim daha dikkatli olursunuz artık.​
Bilgilendirmen için teşekkürler bunun gib çok eklenti var.

Kuşlar neden uçar
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
allahtan bilincli kullanıcılar var uyarıyorlar çok sağol

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Aaa ben bunu kullanmıştım arkadaşlar dikkatli olun sizde düşmeyin tuzağa

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
addblocker en idaeli başka kullanmam zaten

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hiçbir zaman şu eklentilere güvenemedim hepsinin bu tür şeyler yaptığına eminim.

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
eklentiye güvenmen senin hatan da kanka adblock veya görsel olarak kullanabileceğin eklentiler güvenilirdir sadece diğerleri boş iş salla gitsin

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bizde saf bir şekilde hiç bir şeyden habersiz indiriyoruz bunu öğrendiğim iyi oldu

A L G O S
Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
bunu hiç bilmiyordum saol

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
yakında donumuzu alıcaklar pantolonu çıkarmadan yararlı konu +++

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
inşallah adblockerlara bulaşmazlar. Her eklentiyi indirmemek gerekiyormuş. Teşekkürler bilgi için. :)

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
faydalı bir paylaşım olmuş kardeşim ellerine sağlık bilgilenmiş olduk

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
site ye girmek için vpn eklentisi kullanıyorum ve bu da bir virüs sayılırmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...