Çocuk Ruh Sağlığı Geleceği Etkiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
çocuklar geleceğimiz valla ne kadar dikkatli olursak ne kadar temkinli davranırsak kardır.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ebebeyinlerin bu konuda bilinçli olması gerek çoğuyla ilgili

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
ailenin çoçuğu yanında iken kavga etmek en en yanlış olanı.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
genç kardeşlerimizin bu yazıyı okuyup yapabilecekleri tek şey ileride ailesinden gördüklerini çocuklarına yaşatmaması olacak bunun bilincini almaları yeterli

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam bilgiler icin saol da bu genellikle yasanilan tramvalara gore degisir ya

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
hepimizin bir şekilde tramvaları var, çocukken öğretmenden gördüğümüz şiddetten ettiğimiz kavgalar, aileden gizli yapılan işler. Hepimizde mevcuttur.
Yararlı bilgi, umarım sağlıklı gelecek yetiştirebiliriz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Çocuklar geleceğimizin aynası bu konuda maalesef yurdum insanını çok eksik buluyorum. Çocuk sahibi olmak ve çocuk yapmak o çocuğun sadece yeme, içme ve eğitim masraflarını karşılamak değil aynı zamanda ona tam anlamda iyi bir hayat kalitesi ve iyi bir ruh hali sağlayabilmektir. Bu bağlamda çocuğunuz yaramazlık yaptığında terlik fırlatmak veya oklavayla dövmek yerine daha yapıcı çözümler bulmak en faydalı çözüm olacaktır. Bir de bu durumu nostaljik bir şekilde anlatıp ''hey gidi heyyy bizim zamanımızda annemiz veya babamız bizi bir güzel döverdi de akıllanırdık şimdiki nesil çok şımarık'' demek ise bambaşka bir akıl tutulmasıdır. Bakın arkadaşlar insan evladını geçtim hiçbir canlı dayakla eğitilemez böyle bir şey çözümü bırakın çözümün yanından bile geçmez. Bu konuda eğitim almış bir sürü profesyonel uzman var gerekirse çocuğunuz doğmadan önce gidin profesyonel bir yardım alın daha sonra çocuğunuz doğduktan sonra gidin ve çocuğunuz ile aranızdaki ilişkiyi kontrol edin bu şekilde daha sağlıklı bir ilişki yürütürsünüz ve tabiri caizse evinizin huzuru da korunmuş olur ve geleceğe tertemiz evlatlar yetiştirmiş olursunuz

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
çocuklara tablet erişimi kısıtlanmalı çocuk youtube dan ne olduğu belirsiz videoları izleyerek şiddete eğilimi artabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
söylenen tek bir söz ona ileride travma yaşatabiliyor. en iyi temel aileden başlıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 80645

Çocukluk çağından başlayıp devam eden birçok ruhsal problemler ve bunların çeşitli sebepleri vardır. Bu ruhsal problemler, öğrenme ve konuşma bozuklukları, tik bozuklukları, hiperaktivite ve dikkat bozukluğu, tuvalet problemleri, davranış problemleri gibi problemlerdir.

Çocuklarda bu problemlerin görülmesinin birçok nedeni vardır. Aile içi şiddet, anne-baba ilişkisi, kardeş kıskançlığı, sosyal çevre, bakım veren ve onunla olan ilişki gibi birçok konu çocuğun ruhsal sağlığında ve bu problemlerin ortaya çıkışında belirleyicidir.

Günümüzde özellikle ailelerin dikkat ettiği, sağlık deyince akla gelen çocuğun fizyolojik olarak iyi halde olup olmadığıdır. Çocuk herhangi bir ruhsal problem gösterdiğinde aile bunun sebebini anlamak yerine genellikle çocuğu cezalandırıp, şiddet uygulayabiliyor veya onu suçluyor.

Bildiğimiz üzere çocuk anne karnından itibaren hissetmeye başlayıp doğduktan sonra da mizacını devam ettirmektedir. Anne karnında travmalara maruz kalıp, doğduktan sonra bu ortamda devam eden bir çocuğun problemsiz etrafına neşe saçan bir çocuk olması beklenemez. Bu problemlerin çocuktan kaynaklı olmayıp, bakım vereninden ve çevresinden kaynaklı olduğu bilinmeli ve bu problemlerin önüne geçilmek için neler yapılacağı bilinmeli.

Şu günlerde her hareketli çocuğa “hiperaktif bir çocuk bu” diyen öğretmenlerin, “çocuğu bir psikoloğa götürün” diyen bir çevrenin içinde yaşıyoruz. Tabi ki gerektiği konuda yardım alınmalıdır ancak bilinçsiz, sadece kulaktan duyma bilgilerle bu sözleri söyleyen insanlar varken çocukların nasıl etiketlendiğini ve bu durumlarında onların ruh sağlığını bozmada ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu aileler bilmelidir.

Çocuklarda Görülen Ruhsal Problemlerde Ailelerin Yapması Gerekenler​

Bu tür problemler yaşanırken aileler öncelikle çocuğun neden bu problemi gösterdiğine bakmalıdır. Örneğin geceleri korkan sürekli annesini yanında isteyen bir çocuk var bu durumda anne ne yapmalıdır? Genellikle annelerimiz çocuğa bağırıp onu zorla odasına gönderir eğer ağlarsa veya odasına gitmezse ceza verir, şiddet uygular. Durum böyle devam ettikçe çocuk saldırganlaşmaya veya etrafına zarar vermeye başlar, aile daha çok ceza verir, çocuk daha çok zarar verir.

Bu kısır döngü böyle devam eder. Oysa problemin başına dönersek çocuğun korktuğunu söyleyip, anneyi yanına istediğinde çocuğun asıl söylediğinin “ anne bana değer ver, benimle ilgilenip, vakit geçir.” Dediğini anlasaydı anne o çocuk böyle problemler göstermezdi. Gördüğümüz gibi çocukların gösterdiği hiçbir olumsuz davranış sebepsiz değildir. Bu konuda ailelerin çok dikkatli olması gerekmektedir.
evet gerçektende çocukların küçükken yaşadıkları şeyler büyüdüklerinde çok farklı şeylere yol açabiliyor

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ailerin bunun gibi şelere dikkat etmesi lazım piskoljik sorunlar ilerleyin zamanlarda çok büyük problem

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
şu zamanda ebeveynlerin uzak olduğu konular maaleef.. yararlı bir yazı olmuş

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Aynen öyle çocukluk travmalı büyünce insanların gözünün önüne gelebiliyor buda çocukluğunda yaşadığı ruhsal sorunlardır bende küçükken az şey yaşamadım ama hepsini unutmaya çalışıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
herşey aileden başlar çocukların ileride büyük travmalara sebebiyet vermemek adına onlara güzel bir hayat sunmamız lazım

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
zaten cogu ağrasıdlık asırı korku panık gıbı şeyler cocukluktan gelen tranvalardan etkılıdır

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bu benide içine alan bir konu küçük yaştan beri ruh sağlığım biraz bozuk ve bu günlük yaşamda çok zor oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...