Çocukluk arkadaşım alkolün etkisindeyken yalan söylüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
alkolün etkisindeyken normal ancak insanlar sinirliyken kendi gerçek yüzünü gösteriyorlar

gitmedim ama içinden geçtim
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Dostlar selam, 10 yıllık dostum son 1-2 yıldır alkol aldıktan sonra ortamda erkek kız fark etmez, başka birileri varken çok değişiyor. Yapmadığımiz veya yapmadığı şeyleri yapmış gibi anlatip bana da öyle değil miydi kanka falan diyerek yalanına ortak etmeye çalışıyor. Ben de mecburen ortak oluyorum yalana, olmadığım zamanlardaysa bana ters davranıyor. Bu durumdan çok rahatsızım ve git gide ondan soğuyorum ama arkadaşlığımı bitirmek istemiyorum. Sadece alkol aldığımız zamanlarda böyle oluyor, tavsiyeleriniz nelerdir? Onu kırmadan bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Kanka şöyle diyeyim arkadaşından vazgeçmek gerçekten zor ikiniz içinde çok kırıcı olabilir. Ortak çözüm bulmayı denemişsinizdir muhtemelen. Kanka arkadaşın belki gizliden gizliye bunalımdadır çoğu zaman kendinden kaçmak için alkol alıp olmadığı bir karaktere bürünebilir. 2 yıl kadar önce bende öyleydim. Sosyalleştikçe bu durumdan çıktım ama yalan söylemeyi bırakmak gerçekten irade, erdem istedi. Yani arkadaşlarımın hayatlarından daha kötü hayatım olduğunu kabullenmek istemiyordum. sonrasında yavaş yavaş egom artmaya başladı ve mesela bir yazdığım bir şiiri okuduktan sonra beğenmediklerin de sanattan anlamayan bok parçaları diyordum.(eleştiriye kapalı değilim ama anlamayan birisinden saçma salak tepkiler almayı sevmiyorum)

Kıssadan hisse arkadaşın gerçekten yoğun bunalımda olabilir, ilgi istiyor olabilir. Tam olarak nasıl çözüm bulursun emin değilim tanımıyorum diye ama önerim arkadaşını alkolden uzaklaştırabilirsin.

Düşünmek istemiyorum ama belki o da senden uzak hissediyor ve alkol alınca o kafayla herkese olduğu gibi samimi davranıyordur.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Aga bu tarz muhabbetlerde bene önceden uyarılmalı o arkadaş ki yarı yolda bıraktığın zaman sen çok vicdan yapma diye ben öyle dostlara dost diyemiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bence bi kere yalanına ortak olma sonraki günde aynı bize açıkladığın gibi açıkla durumu. Anlamak istemiyorsa senin için doğru bir arkadaş değildir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
alkollü olmadığınız zaman sakince rahatsız olduğunu anlat anlayışla karşılayacaktır

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Dostlar selam, 10 yıllık dostum son 1-2 yıldır alkol aldıktan sonra ortamda erkek kız fark etmez, başka birileri varken çok değişiyor. Yapmadığımiz veya yapmadığı şeyleri yapmış gibi anlatip bana da öyle değil miydi kanka falan diyerek yalanına ortak etmeye çalışıyor. Ben de mecburen ortak oluyorum yalana, olmadığım zamanlardaysa bana ters davranıyor. Bu durumdan çok rahatsızım ve git gide ondan soğuyorum ama arkadaşlığımı bitirmek istemiyorum. Sadece alkol aldığımız zamanlarda böyle oluyor, tavsiyeleriniz nelerdir? Onu kırmadan bu durumu nasıl düzeltebilirim?
eziklik psikolojisi gibime geldi

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Hocam bence direkt anlat yüzüne sonuçta rahatsiz edici bir durum. Yada diğer arklara durumu izah et

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka ayıkken anlat durumu arkadaşına

Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
vur kafasına 2 tane ne ugrasıyon kendine gelir video çek bi de çekin konuşun böyle böyle diye

varla yok arasında biyerde
Ultra Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Kafası ayıkken çek konuş kral

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
o kadar çocukluk arkadasin bence bu konuyu dürüst bir şekilde güzel bir dil ile ona anlatırsan sana anlayış gösterecektir. uyarildiktan sonra değişmemesi için hiç bir sebep görmüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...