Onaylı Üye
Herkese selamlar, ben Eukrates. Foruma yeni kayıt oldum ve açıkçası LoL scripti için kayıt olmuştum. 2014'den beri CS:GO'da hile kullanan birisi olarak, aynı zamanda CS2 güncellemesini yakından takip etmiş biri olarak bu konuda oldukça bilgili olduğumdan sizin için güzel bir konu hazırlamak istedim. Konuda genel olarak CS2'de gelecek olan yeni anti hile sisteminden bahsedeceğim. Bir çok kişi bu sistemden sonra CS'de hilelerin biteceğine dair bir algıyla yola çıktı. Bunun tamamen yanılmalar olduğunu belirtmek istedim. Bu konuyu uzun uzun konuşacağız. Ancak her şeyden önce Valve'ın derinlikleri olan, CS:GO'nun anti hile sistemi, Valve'ın göz bebeği VAC(Valve Anti Cheat)'ı tanıyalım.
Normalde oldukça iyi çalışan bu sistem, CS:GO'da bir kaç hacker grubunun sızdırması sonucunda bir çok hilecinin açık hedefi olmuştur. Valve bunu bildiği halde CS:GO için anti-hile koruması olarak her hangi bir güncelleme getirmemiş. Aksine oyuncu kaybetmeyi göze alarak buna göz yummuştu. Bildiğinizin aksine VAC, oldukça güzel bir hile koruması olmakla beraber. Oldukça güvenlidir de. Ancak Valve, CS2'yi çıkartırken yeni çıkartmış olduğu anti-hile sistemi "Vac.Net" bulunmakta, şimdi de ona bir göz atalım.
Konumuzun burada sonuna geliyoruz, kısa ancak açıklayıcı bir konu oldu diye düşünüyorum. Bir çok kişinin aklındaki sorular gitmiştir diye umut ediyorum. Eğer işinize yaradıysa ne mutlu bana, herkese iyi günler dilemekteyim.
VAC(VALVE ANTI CHEAT) NEDIR?
Kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan hileleri tespit etmek için kullanılan otomatik bir sistemdir. Bir kullanıcı tanımlanabilir hile yazılımı kullanan bir bilgisayardan VAC korumalı bir sunucuya bağlanırsa, VAC sistemi kullanıcıyı gelecekte VAC korumalı sunucularda oynamaktan yasaklar. VAC sistemi hileleri, hile imzalarını kullanarak sağlıklı bir şekilde belirler. Bir oyuncuyu diğer oyunculara üstün kılacak herhangi bir üçüncü parti değişiklik, hile veya uygun olmayan yazılım olarak sınıflandırılır ve VAC yasaklamasını tetikler. Buna, oyunun dinamik bağlantı kütüphaneleri ve çalıştırılabilir dosyaları üzerinde yapılan değişiklikler de dahildir.Normalde oldukça iyi çalışan bu sistem, CS:GO'da bir kaç hacker grubunun sızdırması sonucunda bir çok hilecinin açık hedefi olmuştur. Valve bunu bildiği halde CS:GO için anti-hile koruması olarak her hangi bir güncelleme getirmemiş. Aksine oyuncu kaybetmeyi göze alarak buna göz yummuştu. Bildiğinizin aksine VAC, oldukça güzel bir hile koruması olmakla beraber. Oldukça güvenlidir de. Ancak Valve, CS2'yi çıkartırken yeni çıkartmış olduğu anti-hile sistemi "Vac.Net" bulunmakta, şimdi de ona bir göz atalım.
VAC.NET NEDIR?
Vac.Net bir diğer adıyla Vac Live, bilinenin aksine CS:GO'nun kaynak kodlarının içerisinde bulunan bir anti-hile sistemiydi. Valve, CS2'de bunun yeni gelmiş gibi gözükmesini sağladı. Vac Live, aslında Valorant'ın anti-hile sistemiyle aynı işlevi görüyor, oyun içerisindeyken hileyi tespit edip engelliyor. Aynı zamanda bu anti-hile sistemi VAC'in aksine Internal hilelere yoğunlaşmış bulunmakta, bu da aslında oyuncular için bir umuttu. Çünkü CS:GO, external hilelerden çok bedava hilelerin gazabına uğruyor.CS2'DE HILELER BITECEK MI?
Bu konuya gelecek olursak, sorunun cevabı kesinlikle ama kesinlikle hayırdır. Bunun nedeni ise, CS:GO'nun kaynak kodları sızdırılması sonrasında Vac Live tespit edilmiş, sonrasında ise hileciler tarafından çoktan önlemi alınmış bir sistemdir. Tabii ki hile piyasası bu olaya adaptasyon sürecinden geçecektir. Ancak size garanti vereyim ilk günden dahi hileler oyuna doluşmaya başlayacaktır.Konumuzun burada sonuna geliyoruz, kısa ancak açıklayıcı bir konu oldu diye düşünüyorum. Bir çok kişinin aklındaki sorular gitmiştir diye umut ediyorum. Eğer işinize yaradıysa ne mutlu bana, herkese iyi günler dilemekteyim.