[ÇÖZÜM] Bilgisayarım açılmıyor ve mavi ekran yiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x86-x64 Assembly
Kurucu
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Bir sabah uyandığımızı bilgisayarı başlattığımızı hayal edelim karşımıza windows oturum açma ekranı gelmeden mavi ekran geldiğini hayal edelim bu konuda bu sorunun çözümünü ele alacağız.
Öncelikle belirtmeliyim ki donanımsal problem olabilir bununda tespitini anlatacağım konuda güvenli moda girmemiz gerekecek 2 seçenek sunacağım eğer güvenli moda bile giremiyorsanız ya işletim sistemini tamamen bozdunuz yada donanımsal bir sorun yaşıyorsunuz.

Mavi Ekran.PNG

Bilgisayarın 1-2 defa bu şekilde mavi ekran hatası verdikten sonra seni muhtemelen bu şekilde bir menüye atacak eğer bu menüyü bile göremiyorsan bu konu senin çözümün değil !

GÜVENLİ MODA GİRME YÖNTEMİ 1

Sorun.PNG

Gelismis.PNG

Başlangıç Ayarları.PNG

Güvenli Modu Ağ İle.PNG

GÜVENLİ MODA GİRME YÖNETİMİ 2

Sorun.PNG

Gelismis.PNG

Komut.PNG

Kullanıcı.PNG

Konsol.PNG

Safeboot.PNG

İkinci yöntemden sonra bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman sizi güvenli moda alacak birinci yöntemde doğrudan güvenli moda gireceksiniz.
Ağ bağlantısı istememizin bir nedeni var bize 2 tane indirmeniz gereken yazılım gerekiyor.

Güvenli Moddayız.PNG

1.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
// Mavi ekran hatalarının neden kaynaklandığını öğrenmemizi sağlar.
2.
// Bir çok özelliği var ama bize lazım olan hizmetleri yönetme özelliği.

BlueScreenView.PNG

Mavi ekran hatasının "Spyshelter" driveri nedeniyle kaynaklandığını öğreniyoruz bu yazılımı bilgisayardan kaldırmak çözüm olabilir belki ama her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Bu yüzden size yazılımı kaldırmadan hizmetlerden çözümü üretmeyi göstereceğim.

Processhackers1.PNG

Processhackers2.PNG

Processhackers3.PNG

Processhackers4.PNG

Processhackers5.PNG

Processhackers6.PNG

Fark ettiyseniz tamamen devre dışı bırakmadım çünkü sizin neyi devre dışı bırakacağınızı sorununuz ne olduğunu bilmiyorum ama bunu yaptıktan sonra masaüstünü görebilmeniz gerekiyor masaüstünü gördükten sonra yine mavi ekran yiyorsanız bu sefer aynı şeyleri tekrar yapıp tamamen devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Yani bu şekilde start typeyi disabled yapacaksınız. Eğer diğer yöntem çözüm olmazsa.

YineMaviYersen.PNG

Aynı zamanda demand start yaptıktan sonra masaüstünü gördüğünüzde mavi yiyorsanız buda demek oluyor ki başlangıçta çalışan programın birisi servicesi başlatma komutu gönderiyor.

Görevyönetıcısı.PNG

Görevyönetıcısı2.PNG

Onu ben buradan devre dışı bıraktım ama siz o programı bulamadıysanız
yazılımını indirerek detaylı bir inceleme yapabilirsiniz.

Eğer sorun bu şekilde gözüküyorsa kırmızı olarak size bir .sys vermiyorsa o zaman bildiğim iki çözüm var biri " sfc /scannow " işletim sisteminin bütünlüğünü doğrulamak
Diğeri "
" bilgisayarında virüs taraması yapmak.

1636263146541.png

1636263118979.png

1636263553778.png

Bütün bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa sistem geri yükleme bile yapamıyorsanız format atmayı denemek zorundasınız oda çözüm olmazsa sorunun donanımsal olma ihtimali yüksek özellikle ekran kartı bu konuda şüpheli.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yararli konu, tesekkurler admin. Buna benzer bir hata olan ve sorunun kaynagi eksik guncelleme ile ortaya cikan bir hata vardi. Sorunu biosdan cozebiliyoruz onuda yapabilirsen cok iyi olur

Mermiler Seksin Bu Alemde Teksin
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Benimde böyle bir hatam vardı oyunun tam ortasında mavi ekran alıyordum ama sonra ram leri çıkarıp başka ram taktım düzeldi böyle birbhata daha olursa kesinlikle bunu deniycem yapan ve yardımcı olanlara teşekkürler

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hayal etmesi korkunç :D bir kere hile açarken yemiştim böyle bir konu olması rahatlatıcı oldu .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...