- Moderatör
x86-x64 Assembly
Kurucu
Bir sabah uyandığımızı bilgisayarı başlattığımızı hayal edelim karşımıza windows oturum açma ekranı gelmeden mavi ekran geldiğini hayal edelim bu konuda bu sorunun çözümünü ele alacağız.
Öncelikle belirtmeliyim ki donanımsal problem olabilir bununda tespitini anlatacağım konuda güvenli moda girmemiz gerekecek 2 seçenek sunacağım eğer güvenli moda bile giremiyorsanız ya işletim sistemini tamamen bozdunuz yada donanımsal bir sorun yaşıyorsunuz.
Bilgisayarın 1-2 defa bu şekilde mavi ekran hatası verdikten sonra seni muhtemelen bu şekilde bir menüye atacak eğer bu menüyü bile göremiyorsan bu konu senin çözümün değil !
GÜVENLİ MODA GİRME YÖNTEMİ 1
GÜVENLİ MODA GİRME YÖNETİMİ 2
İkinci yöntemden sonra bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman sizi güvenli moda alacak birinci yöntemde doğrudan güvenli moda gireceksiniz.
Ağ bağlantısı istememizin bir nedeni var bize 2 tane indirmeniz gereken yazılım gerekiyor.
1.
2.
Mavi ekran hatasının "Spyshelter" driveri nedeniyle kaynaklandığını öğreniyoruz bu yazılımı bilgisayardan kaldırmak çözüm olabilir belki ama her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Bu yüzden size yazılımı kaldırmadan hizmetlerden çözümü üretmeyi göstereceğim.
Fark ettiyseniz tamamen devre dışı bırakmadım çünkü sizin neyi devre dışı bırakacağınızı sorununuz ne olduğunu bilmiyorum ama bunu yaptıktan sonra masaüstünü görebilmeniz gerekiyor masaüstünü gördükten sonra yine mavi ekran yiyorsanız bu sefer aynı şeyleri tekrar yapıp tamamen devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Yani bu şekilde start typeyi disabled yapacaksınız. Eğer diğer yöntem çözüm olmazsa.
Aynı zamanda demand start yaptıktan sonra masaüstünü gördüğünüzde mavi yiyorsanız buda demek oluyor ki başlangıçta çalışan programın birisi servicesi başlatma komutu gönderiyor.
Onu ben buradan devre dışı bıraktım ama siz o programı bulamadıysanız
Eğer sorun bu şekilde gözüküyorsa kırmızı olarak size bir .sys vermiyorsa o zaman bildiğim iki çözüm var biri " sfc /scannow " işletim sisteminin bütünlüğünü doğrulamak
Diğeri "
Bütün bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa sistem geri yükleme bile yapamıyorsanız format atmayı denemek zorundasınız oda çözüm olmazsa sorunun donanımsal olma ihtimali yüksek özellikle ekran kartı bu konuda şüpheli.
Öncelikle belirtmeliyim ki donanımsal problem olabilir bununda tespitini anlatacağım konuda güvenli moda girmemiz gerekecek 2 seçenek sunacağım eğer güvenli moda bile giremiyorsanız ya işletim sistemini tamamen bozdunuz yada donanımsal bir sorun yaşıyorsunuz.
Bilgisayarın 1-2 defa bu şekilde mavi ekran hatası verdikten sonra seni muhtemelen bu şekilde bir menüye atacak eğer bu menüyü bile göremiyorsan bu konu senin çözümün değil !
GÜVENLİ MODA GİRME YÖNTEMİ 1
GÜVENLİ MODA GİRME YÖNETİMİ 2
İkinci yöntemden sonra bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman sizi güvenli moda alacak birinci yöntemde doğrudan güvenli moda gireceksiniz.
Ağ bağlantısı istememizin bir nedeni var bize 2 tane indirmeniz gereken yazılım gerekiyor.
1.
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
// Mavi ekran hatalarının neden kaynaklandığını öğrenmemizi sağlar.2.
Giriş Yap
// Bir çok özelliği var ama bize lazım olan hizmetleri yönetme özelliği.Mavi ekran hatasının "Spyshelter" driveri nedeniyle kaynaklandığını öğreniyoruz bu yazılımı bilgisayardan kaldırmak çözüm olabilir belki ama her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Bu yüzden size yazılımı kaldırmadan hizmetlerden çözümü üretmeyi göstereceğim.
Fark ettiyseniz tamamen devre dışı bırakmadım çünkü sizin neyi devre dışı bırakacağınızı sorununuz ne olduğunu bilmiyorum ama bunu yaptıktan sonra masaüstünü görebilmeniz gerekiyor masaüstünü gördükten sonra yine mavi ekran yiyorsanız bu sefer aynı şeyleri tekrar yapıp tamamen devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Yani bu şekilde start typeyi disabled yapacaksınız. Eğer diğer yöntem çözüm olmazsa.
Aynı zamanda demand start yaptıktan sonra masaüstünü gördüğünüzde mavi yiyorsanız buda demek oluyor ki başlangıçta çalışan programın birisi servicesi başlatma komutu gönderiyor.
Onu ben buradan devre dışı bıraktım ama siz o programı bulamadıysanız
Giriş Yap
yazılımını indirerek detaylı bir inceleme yapabilirsiniz.Eğer sorun bu şekilde gözüküyorsa kırmızı olarak size bir .sys vermiyorsa o zaman bildiğim iki çözüm var biri " sfc /scannow " işletim sisteminin bütünlüğünü doğrulamak
Diğeri "
Giriş Yap
" bilgisayarında virüs taraması yapmak.Bütün bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa sistem geri yükleme bile yapamıyorsanız format atmayı denemek zorundasınız oda çözüm olmazsa sorunun donanımsal olma ihtimali yüksek özellikle ekran kartı bu konuda şüpheli.