Çözüldü Cpu %100 sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Öncelikle Selamun Aleyküm aldığım hata ;

Görev yöneticisini açtığımda CPU kullanımı %100 gözüküyor sonrasında hızlıca %5-6 lara düşüyor. Ama her açıp kapatmamda aynı sorunla karşılaşıyorum. Format attık yine aynı şey devam ediyor. Windows 10 yüklü aynı model bir bilgisayar kullanan bir arkadaşımda test ettik onda aynı şey olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Cevaplayıp da destek olan arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Msconfigten başlagıctakı programlari kapat

Baslat calıstır hizmetlere gir ordan windows defender otamatikdedir genellikle onu direk kapa
Bu defenderi kapatır görev yöneticisinde bile defender %30 net ram yer ve aşırı cpu sömürür

Birde windows updateyi hizmetlerden kapattıktan sonra sorun çözülmesi lazim

Youtub da net anlıcagın videolar var

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
aynı sorun bendede olduğu zamanlarda virüs kaynaklı olduğunu düşünüyorum genelde format ile tek kalemde çözüyorum meseleyi tek tek temizlemek yerine tabi yinede araştır

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI

Görev yöneticisini açtığımda CPU kullanımı %100 gözüküyor sonrasında hızlıca %5-6 lara düşüyor. Ama her açıp kapatmamda aynı sorunla karşılaşıyorum. Format attık yine aynı şey devam ediyor. Windows 10 yüklü aynı model bir bilgisayar kullanan bir arkadaşımda test ettik onda aynı şey olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

kardeş arka planda çalışan uygulamaları kapat bendede oldu

Bilgisayar Teknisyeni
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bilgisayarınızda virüs olabilir mi herhangi bir programla tarama yaptınız mı?

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
aynı sorun zamanında bende de vardı çözüm olarak, ağ paylaşımını kapat önce sonra cmd kodları paylaşacam altta onları dene bence çözüme kavuşur.
Sorunu yasadiginizda CMD'yi (Komut Istemi) yönetici olarak açarak bu komutlari girin ;

PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
sistemden kaynaklanabilir veya virüs kapmıştır virüs programıyla taratıp olmadı bır format atmanı tavsiye ederim.
benim sistem çok iyi olmasına rağmen aynısı olmuştu hiç birşey açmama rağmen cpu 100 dü virüs programı ındırıp temızlettim sorun düzeldi.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
arka planda çalışan uygulamaları kapatabililirsin windows updateyi kapatabilirsin

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
windows defendirdanda oluyr olabilir kendı kendıne guncelleme yapıyor win10 da kapatbilirsen faydası olur.

Süper Üye
6 HİZMET YILI

Hocam dediğini denedim benim sistemde yeni 1 yıl önce aldım bende de aynı durum var ilk açıyorum %100 sonra hemen %2-3 e düşüyor bu bahsettiğim nerredeyse çoğu pclerde vardır kafana takma. ama seninki %100 uzun süre duruyorsa hangi işlem cpuyu kullanıyor onu bulman lazım.

Üye
6 HİZMET YILI
Hocam dediğini denedim benim sistemde yeni 1 yıl önce aldım bende de aynı durum var ilk açıyorum %100 sonra hemen %2-3 e düşüyor bu bahsettiğim nerredeyse çoğu pclerde vardır kafana takma. ama seninki %100 uzun süre duruyorsa hangi işlem cpuyu kullanıyor onu bulman lazım.
Güzel Yorumun için Teşekkür ederim dostum sorunumu bende bilgisayarımı windows 7 yaparak çözdüm

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ilk açtıgımda bende %23 oluyor anında düşüyor.Sorun yok bence eğer sistemin iyiyse sorun vardır format atmanı tavsiye ederım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...