CryptoLocker Virüsü Nedir/Nasıl Temizlenir? [17.10.2016]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Selamun alekyüm arkadaşlar.Ben OxYG3N.Bu gün size CyptoLocker virüsünü özetleyeceğim.
HADİ BAŞLAYALIM!

Nedir?
CryptoLocker Virüsü dosyalarınızı kilitleyen bir virüsdür.Bunlara kısaca fidye virüsüde deniliyor.Çünkü dosyalarınızı açmanızın tek yolu size verdiği linkten girip satın alma diyebiliriz.Fakat bu garanti bir yöntem değildir.Garantisi yoktur.Tabii ki yazılımı ücreti ödeyip alanlar var.Bazıları dosyalarını kurtarıyor,bazılarının parası boşa gidiyor.

Nelerden Bulaşır?
CryptoLocker virüsü genelde internetten fatura bilgisi indirdiğimizde bulaşıyor.Ben indirmem gerektiğinde bin bir çeşit virüs programı çalıştırıyorum,dosyayı taratıyorum :D

Nasıl Temizlenir?
Bir kaç çaremiz var sadece.Bu arada virüsü temizlemek çok basit.Fakat asıl sorunumuz virüsün şifrelediği vvv,www,ccc,encyrpted vb. uzantılı dosyaları kurtarmak.Şansınız varsa CryptoLocker virüsünün form değiştirmemiş bir halindesinizdir.Dosyaları fazla kurcalayıp şifre denemeyin.Dosyalar kalıcı olarak bozulur.Şifreyi bulmanız imkansız çünkü dosyalar AES-256 BIT şifre algoritması ile şifrelenir!!!

1-Norton Power Eraser,Dr.Web Curelt! ve Malwarebytes programları ile bilgisayarınızı taratın.

2-Şifre çözme uygulamasını
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
indirin.

3-Şifre çözme uygulaması .zip halinde gelecektir. Zip dosyasını genişletin.(CoinVaultDecryptor.zip)

4-CoinVaultDecryptor.zip dosyasi içindeki  CoinVaultDecryptor.exe dosyasını iki kere tıklayın ve çalıştırın.

5-C:\ sürücüsüne Sifreli adında bir klasör açın ve şifreli dosyalarınızı bu klasöre kopyalayın.  Dosyaların uzantısı değiştiyse, örneğin  .encrypted, olduysa bu uzantıları silin. Dosyalar resim.jpg, dokuman.doc gibi olmalıdır.

6-Kaspersky CoinVaultDecryptor  uygulamasında ilk ekranda Change Parameters bölümüne tıklayın.

7-Object to scan bölümünde Folder with encrpted files seçeneğini tıklayın.

8-OK tıklayın.
Start Scan'i tıklayın.

9-Warning! ekranında Continue butonuna tıklayın.

10-Klasöre gözat ekranında Sifreli veya hangi ad ile oluşturduysanız şifreli dosyaları barındıran klasörü seçin.
Tamam'ı tıklayın.

[font=Dosis,]Kaspersky uygulaması dosyalarınızı taramaya başlayacaktır. Eğer veritabanında size ait bi anahtar bulunursa dosyalarınız bu anahtar ile açılacaktır.[/FONT]

Çözüm 2:ShadowExplorer

1-ShadowExplorer uygulamasını
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
indirin.

2-ShadowExplorer uygulamasını kurduktan sonra çalıştırın.

3-Virüsün bulaşma tarihinden önce bir geri yükleme noktası seçin.

4-Kurtarmak istediğiniz dosyayı sağ tuşla tıkayın ve Export'u seçin.

5-Nereye kaydetmek istiyorsanız oraya dosyanızı kaydedin.

Dosyalarınız hiç bir şekilde açılmadıysa,format veya bir servise götürün.

Bu konu OxYG3N tarafından yazılmıştır.Çalınamaz.

HER ŞEYİ DÜZENLİ YAPIN,DOSYALARI KURCALAMAYIN.DOSYALARINIZ TEMELDEN BOZULMASIN!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...