CWM (Clock Work Recovery) bi göz at :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
8 HİZMET YILI
Herkese selamun aleyküm nabersiniz direk konuya girelim ; CWM yani Clock Work Recovery hatta ondanda önce recovery nedir ondan bahsedelim bi panel gibi bişey yani telefonların bi kurtarma yeri diyebiliriz. Bu panel telefonumuzu kurtarmamız için yapılmış bi paneldir.Bu panelde telefonu sıfırlama rom yükleme vs işlemleri gerçekleştirebiliriz.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Şimdi asıl konumuz olan CWM e geçelim. CWM normal revovery moddan daha özellikli ve bazı şeyleri yapmamıza yarayan bi sürümdür diyelim.Mesela biz CWM de rom CYANOGEN MIUI gibi şeyleri kurmamıza vs yarıyo işte.Arkadaşlar CWM yüklememiz gerekiyosa veya biz istiyosak eğerki adım adım anlatıyım ben ya

1-İlk önce telefonumuzun modelini öğrenmemiz gerekiyo artık nasıl yapıcanızı biliyosunuzdur
2-İnternetten genelde xda developers diye bi sayfadan çok rahat telefonunuzun modeline uygun bi rom bulursunuz
3-İnternetten bulduğumuz dosyayı indirdik ve masaüstüne attık artık telefonumuzu pc ye bağlayalım
4-Bağladınmı hah tamam şmidi internetten odin diye bi programı indirmemiz gerek googleden bak 2dk ya onudamı benden bekliyon
5-İndirdin tamam şimdi telefonun şarjının en az %50 olmasını istiyorum mümkünse kalite bi ara kablo kullanın tamammı
6-Şimdi odini indirdik napıcaz diyosanız telefonu download moda alıcaz buda çok basit telefonu kapat kapattınmı şimdi şu tuşlara telefon kapalıyken basılı tut güç tuşu + ses kısma + home tuşlarına basılı tut telefona bi titreme gelicek ve download ekranı gelicek aynen alttaki gibi bi ekran gelicek

7-Ses açma tuşuna basarsan download ekranı geliyo

aynı bunun gibi bi ekran geliyo telefonda işimiz bitti hadi pc ye geçelim
8-Şimdi odini aç açtınmı tamam alttaki gibi bi ekran gelmiştir

geldi demi hah şimdi hiçbir şeye dokunma pda ya bas sonra indirdiğin dosyayı seç sonra starta bas ha bide ID:COM yazan yerde telefonunu görmeli görürse basarsın starta
9-Kurulum bitti pass diye yeşil bi yazımı geldi tamam telefonu çıkart odini felan kapat telefonu kapat sorna recovery moda gir tuşları şunlar güç tuşu + ses açma + home baıslı tut recovery ekranın gelcek aynı alttaki gibi

Kanka hayırlı olsun artık CWM i kurdun backup alabilir rom atabilir vs şeyler yapabilirsin ben bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya ve samimi olmaya çalıştım klasik böyle kopyala yapıştır konuları sevmiyorum umarım yardımcı olmuşumdur hadi bay

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Ben recovery moddan formatlamistim ekran kilidi oldugu icin eski gmaili istedi bulamazsan telefon cop olabilir dikkat edin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...