darboğaz var mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Selam dostlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın en mantıklı off topic'e açmayı uygun gördüm. Fazla uzatmadan soruna geçiyorum. Bu hafta içinde yeni bi ekran kartı aldım GTX 1650 OC 4GB almadan önce işlemcim ile ekran kartının bir çok benchmarkına baktım ve darboğaz sıkıntısı görmedim hiçbir oyunda fakat battlefield 5 ve watch dogs 2 de cpu kullanımı %100 gpu kullanımı %50 almam gereken fps 100'ün üstendeyken low ayarlarda bile 30 fps alıyorum ve bi anda 10 fps'ye düşüyor. Donanımdan anlayan arkadaşlar konu hakkında aydınlatabilirse mutlu olurum ne yapmam gerektiği hakkında.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
GTX 1650 OC 4GB
I5 6400
MSI MS-7A65
8 GB RAM
darboğazz.PNG

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dostum can you run it diye bir site mevcut bu siteden pc nin hangi oyunları rahatlıkla kaldıracağına bakabilirsin dostum
bence 8 gb ram ve 6. nesil işlemci senin için biraz dar oğaz yapıyor rkran kartın sıkıntı yapmaz ama oyunda işlemciye yük vurduğu için kullanımı %100 oluyor bunun yanı sıra işlemci dar boğaz yediği için ram kullanımı işlemciye adapte olamıyor buda ramde %80 gibi bir kullanım yapıyor
ramlerin dual kit 4x2 8 ram ise dar boğaz yapsa da orta halli yapar ama işlemci nesil olarak geride kalıyor gibi duruyor
yani kısaca işlemcin isterse 4. nesil bir işlemci olsun ramin oyun içinde yetmiyor gibi

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
öncelikle sıcaklık değerlerini kontrol et sıcaklıktan dolayı da olabilir eğer onlarda normalse yazılımsal bi sorun olabilir en yeni sürücüleri kurduğuna dikkat et oda geçerse donanımsal olabilir ama donanımsal en düşük ihtimal

Üye
5 HİZMET YILI
var dostum ekran kartının kullanımı yüzde yüz değilse darboğaz var demektir en azından 80 90 olamalıdır

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Sıcaklık değerin çok yükselmyorsa, her şeyin güncelse ultra olmasa bile oyunu oynatr haberin olsun

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
this is bottleneck situation, your temperature is normal, drivers are up to date
so the problem is your processor is not letting your GPU work well, I recommend to run bottleneck test on official site before changing your processor.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
darboğaz var evet ama Oyundaki ayarları düşürme sakın oyundaki ayarları düşürmek darboğazı arttırır Ayarları Ultraya yada very high a çekmen laızmki pc işlemciden yük alıp ekran akrtına versin dene bak fpsin artacak

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bu unlostun fps artırma ayarları vardı bi izle derim bende 20 fps farketti

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Oyundaki Fps Değerleri Yüksek Ama Oyun Gerçekten Zorlu grafiklerle sağlanıyor Benim Sistemim

16gb ram
rx580 8gb OC
İntel i5 6700

bu oyunu oynamadım ama int sitesinde 57 fps alcağımı gösteriyor yani ram yükseltebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Lower your settings or upgrade your system..

Adaletten Bahsetmeyin Bana Hani Nerde Adalet
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
evet darboğaz var dostum ama senin ramın yetmiyor hocam biraz yükselt

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İşlemcin düşük kalıyor

Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
öncelikle sıcaklık değerlerini kontrol et sıcaklıktan dolayı da olabilir eğer onlarda normalse yazılımsal bi sorun olabilir en yeni sürücüleri kurduğuna dikkat et oda geçerse donanımsal olabilir ama donanımsal en düşük ihtimal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...