ddr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
arkadaşlar mevcut olarak ddr4 ram kullanıyorum ekran kartım da gtx 1050ti.ekran kartımı ddr6 olan başka bir modele yükseltmeyi düşünüyorum ama uyumluluk sorunuyla ilgili cok bilgim yok.ddr6 bir ekran kartıyla ddr4 ile uyumlu calısabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ekran kartılarında DDR6 diye bir soket yapısı bulunmaz GDDR5, GDDR4 gibi ibareler vardır onlarda bellek yapısını ifade eder. Sıkıntı yapmaz yani kullanabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Ekran kartılarında DDR6 diye bir soket yapısı bulunmaz GDDR5, GDDR4 gibi ibareler vardır onlarda bellek yapısını ifade eder. Sıkıntı yapmaz yani kullanabilirsin.
internetten almak istedigim karta baktıgımda hepsinde gdrr6 olarak yazıyor.tam olarak senin dediğin gibi nasıl oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Fakat işlemci ekran kartı uyumunu kontrol et. Ekran kartın, işlemcine dar boğaz yaptırmasın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Fakat işlemci ekran kartı uyumunu kontrol et. Ekran kartın, işlemcine dar boğaz yaptırmasın.
rtx 2060 almak istiyorum mevcut olarak da ryzen 5 1600 işlemci kullanıyorum.sence bir problem olur mu?

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
internetten almak istedigim karta baktıgımda hepsinde gdrr6 olarak yazıyor.tam olarak senin dediğin gibi nasıl oluyor
Hocam ekran kartı seçimini power, işlemci durumuna göre yapacaksın. İşlemcini bilmiyorum, eğer işlemcin sıkıntı yaratmayacaksa ve güç kaynağın yeterli gücü karşılayabilecekse istediğin modeli alabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
rtx 2060 almak istiyorum mevcut olarak da ryzen 5 1600 işlemci kullanıyorum.sence bir problem olur mu?
Kesinlikle sıkıntı yaratmaz. Ryzen serisi güzeldir, hoştur. Güç kaynağın yeterliyse şimdiden hayırlı olsun. Yorma makineyi, değerini bil. :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Kesinlikle sıkıntı yaratmaz. Ryzen serisi güzeldir, hoştur. Güç kaynağın yeterliyse şimdiden hayırlı olsun. Yorma makineyi, değerini bil. :)
teşekkür ederim.şimdi de güç kaynağımın kaç watt oldugunu hatırlayamadıgımdan kasayı açmadan ogrenmeye calisiyorum ama mumkun degil sanirim :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Yani tahminen şu anki sistemini çalıştırıyorsa, rahat rahat onuda çalıştırır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...