Deprem Sonrası Psikolojim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Allah korusun değil bak japonlara her gün deprem yaşıyorlar ama depremden ölen bir kişi bile yok.
Olanla ölmüşe çare yok geçmiş olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle s.a. herkese deprem sırasında adanada yaşıyordum çok ağır depremi atlattık ve bina neredeyse yıkılacaktı deprem sırasında bulundugum kat (20) ci kattı depremi önce ufak defek sarsıntılar ile hissettim daha dogrusu bilgisayar bağımlısı birisi oldugum için çok monitöre bakmaktan başım dönüyor sandım başta sonra annemin yanına koştum ve anne deprem oluyor sanırım kalksana dedim ve aradan 5 saniye geçmedi bulundugumuz bina sağa sola yatmaya başladı annem babam ve ben birbirmize sarıldık resmen ölümü bekledik çok şükür olsun allaha bina nekadar hasar alsada çökmedi ve deprem çok az durulur gibi oldu ve 20ci kattan aşagıya koşa koşa düşe kalka indik ailem ile beraber şuan farklı bir şehirdeyiz tamamen taşındık ve üzerimden o geceki psikolojiyi atamıyorum heran aynı olayı yaşıyacakmış gibi tetikde duruyorum bunun stresinden miğdeme agrı giriyor sürekli agrı kesici alıyorum sürekli deprem oluyor sanıp dışarı koşuyorum dün gecede uykumda deprem oluyordu uyandım gerçekten deprem oluyor sandım ve evden dışarı koştuk ailem ile birlikte çığlık attım ve daha sonra sosyal medyaya baktık ve deprem olmadıgını ögrendik sizden tavsiyem kendime ne söylersem bu psikolojiyi düzeltebilirim bir türlü geceleri yatamıyorum banyoya tuvalete giremiyorum çok kötüydü dostlar o gece insan çaresiz 20ci katta ölmeyi beklemesi binanın bir sağa bir sola yatması anlatamam yaşamayanda asla anlıyamaz.
Geçmiş Olsun Hocam

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
geçmiş olsun bende sürekli sallanıyor gibi hissediyorum

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
geçmiş olsun biraderim. 20. katta olmak benim gibi 5. katta olmaktan daha büyük stres yaşatmıştır.

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Öncelikle Geçmiş olsun, bende iskenderun daki evimizde uyurken yakalandım çok şükür bir sorun olmadan atlattık.O psikolojinin geçmesi zaman alacaktır sana şunu yaparsan geçer diyemem çünkü aynı şeyleri bende yaşadım ne yapılabilir bilmiyorum hiç.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bende Adana'da yaşıyorum, yan binam yıkıldı ama şükürler olsun bir zayiat olmadı, Allah herkesin yardımcısı olsun.

1881 ⁓ 193∞
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ben de deprem bölgesindeydim. Şehrimiz şu an dümdüz.. Teyzem ve 2 kuzenim enkazda kaldı. Bir kuzenimi 80. saatte çıkardık sağ kol ampute hala tedavileri devam ediyor... Teyzem ve diğer 5 yaşındaki kuzenim 12. gün öğlen 3 te çıktı. 3.30 da gömdük. Geçmiş olsun hepimize..

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
depremi yaşayan tüm kardeşlerime geçmiş olsun bi psikiyatra görünün kolay değildir ilaç tedavisi alabilirsiniz seviliyorsunuz <3

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle s.a. herkese deprem sırasında adanada yaşıyordum çok ağır depremi atlattık ve bina neredeyse yıkılacaktı deprem sırasında bulundugum kat (20) ci kattı depremi önce ufak defek sarsıntılar ile hissettim daha dogrusu bilgisayar bağımlısı birisi oldugum için çok monitöre bakmaktan başım dönüyor sandım başta sonra annemin yanına koştum ve anne deprem oluyor sanırım kalksana dedim ve aradan 5 saniye geçmedi bulundugumuz bina sağa sola yatmaya başladı annem babam ve ben birbirmize sarıldık resmen ölümü bekledik çok şükür olsun allaha bina nekadar hasar alsada çökmedi ve deprem çok az durulur gibi oldu ve 20ci kattan aşagıya koşa koşa düşe kalka indik ailem ile beraber şuan farklı bir şehirdeyiz tamamen taşındık ve üzerimden o geceki psikolojiyi atamıyorum heran aynı olayı yaşıyacakmış gibi tetikde duruyorum bunun stresinden miğdeme agrı giriyor sürekli agrı kesici alıyorum sürekli deprem oluyor sanıp dışarı koşuyorum dün gecede uykumda deprem oluyordu uyandım gerçekten deprem oluyor sandım ve evden dışarı koştuk ailem ile birlikte çığlık attım ve daha sonra sosyal medyaya baktık ve deprem olmadıgını ögrendik sizden tavsiyem kendime ne söylersem bu psikolojiyi düzeltebilirim bir türlü geceleri yatamıyorum banyoya tuvalete giremiyorum çok kötüydü dostlar o gece insan çaresiz 20ci katta ölmeyi beklemesi binanın bir sağa bir sola yatması anlatamam yaşamayanda asla anlıyamaz.
Kayseri de bile ağa bir sallandık dedim bu sefer kesin yıkıldı ilk defa hayatım da deprem de yatağın altına girdim istemsizce ve şehadet getirdim.
Post automatically merged:

Ben de deprem bölgesindeydim. Şehrimiz şu an dümdüz.. Teyzem ve 2 kuzenim enkazda kaldı. Bir kuzenimi 80. saatte çıkardık sağ kol ampute hala tedavileri devam ediyor... Teyzem ve diğer 5 yaşındaki kuzenim 12. gün öğlen 3 te çıktı. 3.30 da gömdük. Geçmiş olsun hepimize..
Allah sabır versin gerçekten çok zor bir durum. bir sorum var ekiplerin hızı yeterli miydi sencE?

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Allah herkeze sabırlar versin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
deprem gerçekten piskolojimizi bozdu be

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Çok geçmiş olsun hocam öncelikle... Şimdi bir süre atlatamayacaksın bunu şimdiden söyliyim. İzmir depremini yaşadım bende geçen sene , 6 küsürdü sanırım , sizinki kadar büyük deprem değildi ama bizde çok hissettik. Benim binam 40 Yıllık ve gerçekten sağa solo yatmanın nasıl bir his olduğunu biliyorum. İnsan oğlu olarak canımızın bir değeri yok bunun bilincinde ol yeter. Kimse ölümsüz değil. Kimse vazgeçilmez değil. Ha acı çekerek ha acısız bir şekilde ölücez. Rahat ol , herkesin canı sıkkın, herkes üzgün , herkes en ufak masa sallantısını bile deprem sanıyor. Buda gelir buda geçer. Acınız acımız :) Fakat yapabiliceğiniz bir şey yok doğal bir afet , yine olursa yine çekicez maalesef.. Takma kafana çok...

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Geçmiş olsun dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...