Depresyonla yaşamak, sizi neler motive ediyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
oyun oynamak tüm gün müzik dinlemek sosyalleşme çabasında bulunuyorum en çok yemek yemek mutlu ediyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Hayatımı 3 senedir zehir eden şey. Özgüven, geleceğe dair umut bırakmıyor insanda. Başa çıkması o kadar zor ki, hem de anksiyete ile beraber yaşıyorsanız daha beter. Sizin bu atakları daha kolay atlatmanızı sağlayan şeyler neler? Sizi ne motive ediyor?
Umursamamayı öğrenmek gerekiyor aslında ilk başta, birde tabi kendinden daha değerli bir şeyin olmadığı bir daha bu dünyaya gelemiyeceğini ne yaşarsan yaşa ne olursa olsun en sonunda ölüm olduğunu bilmek gerekiyo.
Kendine konuşacak yeni insanlar bulmak filan iyi geliyor, çıkıp bi kafede oturmak oturduğun yerde insanları izlemek felan neyden zevk ala bileceğini düşünüyorsan ona yönelmek idare ediyor bu durumları bence.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
arkadaslik + club + pub + ama en büyük motive motorum ediyor

Üye
3 HİZMET YILI
Aslına bakmak gerekirse bu saatten sonra beni hiçbir şeyin motive edeceğini sanmıyorum. Sadece zaman geçirip öleceğim günü beklemeye başladım.

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
kodlamayla uğraşmak motive ediyor onun dışında boş

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Başa çıkmakta zorlandığınız özgüven eksikliği ve geleceğe dair umutsuzluk duyguları gerçekten zorlayıcı olabilir. Anksiyete ile birlikte yaşamak da durumu daha da zorlaştırabilir. Bu tür zorluklarla başa çıkmak için aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz:

1. Kendinize zaman tanıyın: Değişim zaman alabilir, bu yüzden kendinize sabır gösterin. Kendinizi eleştirmek yerine küçük adımlarla ilerlemeye odaklanın ve ilerleme kaydettiğinizde kendinizi takdir edin.

2. Destek arayın: Bu tür duygusal zorluklarla başa çıkmak kolay değildir. Bir terapist veya danışmanla görüşmek size destek olabilir. Profesyonel yardım alarak duygusal zorluklarınızı daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.

3. Olumlu bir çevre oluşturun: Sizi motive eden ve destekleyen insanlarla vakit geçirin. Pozitif ve destekleyici bir çevre, özgüveninizi artırabilir ve umutlu olmanızı sağlayabilir.

4. Hedefler belirleyin: Kendinize küçük hedefler belirleyerek adım adım ilerlemeyi hedefleyin. Başarıya ulaştıkça özgüveniniz artabilir ve geleceğe dair umutlarınız güçlenebilir.

5. Kendinize iyi bakın: Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak ve stresle başa çıkmak için gevşeme tekniklerini kullanmak önemlidir. Vücudunuza ve zihninize iyi bakmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

6. Kendi ilgi alanlarınıza odaklanın: Sizi motive eden şeyler nelerdir? Hobileriniz, yetenekleriniz veya ilgi duyduğunuz alanlara zaman ayırarak kendinizi daha iyi hissedebilir ve umutlu olabilirsiniz. Yapmaktan keyif aldığınız şeylere odaklanarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Unutmayın, herkesin motivasyon kaynakları farklıdır. Kendinize en uygun olanı bulmak için deneme yanılma yapabilirsiniz. Ayrıca, zorluklarla başa çıkarken sabırlı olmanız ve kendinize nazik davranmanız önemlidir. Kendinize zaman tanıyın ve küçük adımlarla ilerlemeye devam edin.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kimse seni sevmiyor gibi felan hissetmek onun yanında şarkı dinlemek tek başına

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
genelde hile ile oyun oynamak oluyor

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
knk herkesin hayat hikayesi farklıdır ancak bende çok kötü şeyler yaşadım yanlış anlama normalde bu tür şeyler anlatılmaz ama 17 yaşındayım ve hayatımda hiç bir arkadaşım kalmadı bütün arkadaşlarımla yaşadığım her şey aslında yalandan ibaretmiş onu öğrendim üstüne üstlük 10 yıllık bir ark ım vardı onunla tanıştığımda kiloluydu ve kilo verdikten sonra tamamen beni unuttu aslında yaşadığım daha çok şey var ama bu örnek sadece

ama herkesin inadına güçlen daha iyi ol ki ilerde bu en çok senin yararına olacak her şeyden önce disiplinli olmak en önemlisi disiplin demek her şeydir çünkü bunu unutma pes edecek gibi olduğunda aklına ilerde yaşacağın güzel hayatı hatırla ve devam et inan bana daha iyi olacaksın :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Umursamamak cidden önemli iş çıkışı işi eve getirmemek lazım bırakın o işte kalsın. Oyun felan oynamak benim kafamı dağıtıyor açıkçası ayrıca spor yapmak ve günü deprosyana girmeyecek kadar dolu geçirmek de önemli bu sayede yorgunluktan düşünmeye pek fırsat bırakmıyorsun

Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Hayatta hiçbir zaman elalem kısmını takma. Kendini özgüvenini yükseltecek şeylere ada. Bunlar da vücut geliştirme, dövüş sanatları gibi sporlar olabilir. Psikolojik olarak çökmüş halde olmak bazen vitaminlerden kaynaklı da olabiliyor. Kendini yorgun hissetmen falan bunları araştır derim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
sevdiğim diziyi izliyip
Post automatically merged:

sevdigim işi görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...