Ders çalışma düzeni nasıl oturtulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Merhabalar, ben sınavlarım olsa bile eve gelince doğrudan yemek yiyip yatan biriyim. Sabah 6'da kalkıp okula gidiyorum ve eve gelince hayvan gibi uykum geliyor. Notlarım ortalama mevzu sınıfta kalmak vs. değil sadece nasıl bir düzen oturtabilirim? Lise öğrencisiyim, ÖSYM'ye hazırlanmam lazım. Bunun için de artık yavaştan da olsa çalışmalıyım. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk ilk önce kendine bir plan yap (pazartesi en sevdiğin dersden fln başlaki kalıcı olsun) sonradan o plan ı uygula her desten notlarını günlük olarak takip et tekrar yapki unutmayasın sonra o konuyla ilgili internetten veya çalışma kitabın varsa oradan soru çoz bunu 1-2 ay yap sonradan zaten alışacaksın daha dersi bırakamiyacaksın ben öyle çalışıyorum kolay gelsin :D

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk ilk önce kendine bir plan yap (pazartesi en sevdiğin dersden fln başlaki kalıcı olsun) sonradan o plan ı uygula her desten notlarını günlük olarak takip et tekrar yapki unutmayasın sonra o konuyla ilgili internetten veya çalışma kitabın varsa oradan soru çoz bunu 1-2 ay yap sonradan zaten alışacaksın daha dersi bırakamiyacaksın ben öyle çalışıyorum kolay gelsin :D
teşekkürler deniyeceğim.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
bunun için 3.5 saat kuralını uygulamanı tavsiye ederim
saat 10.30 da yatıp 2.30 veya 3 gibi kalkıyosun sabah öğle arasında 30 dakika uyuyorsun ve tüm gün 9 saat uyumuş gibi hissediyosun kardeşim uykunun psikolojisini araştır döngüler vs var

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam ne kadar kaçarsanız kaçın bu iş sıkıcı bunu kabullenmek lazım, fakat kendinize doğru ve küçük hedefler koyarak ilerlerseniz gerçekten eğlenip başarma hissini yaşayabilir bu sayede de sürekli olarak devam etme motivasyonunu kazanabilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
alışkanlık haline getirmek çok önemli ben baya zorlamıştım oturtana kadar ama hayatının bi parçası haline gelince kolay oluyor

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam ne kadar kaçarsanız kaçın bu iş sıkıcı bunu kabullenmek lazım, fakat kendinize doğru ve küçük hedefler koyarak ilerlerseniz gerçekten eğlenip başarma hissini yaşayabilir bu sayede de sürekli olarak devam etme motivasyonunu kazanabilirsiniz.
hocam haklısınızda ben bu işin eğlenceli tarafını bulamıyorum sıkıntı bendemi

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Kardeşim okuldan gelince yemek ye sonrasında kahve ic uykun açılır kendine saat belirle çalış / çalıştıktan sonra serbest

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Kankam ben şöyle yapmıştım madde madde anlatıyim sana bende KPSS hazırlanıyorum
1) Sabah erken kalkmaya, geç yatmamaya özen gösterdim
2) Yatağıma uyku dışında uzanmak veya takılmak için girmedim
3) Kesinlikle sağlıklı beslenmeye başladım, faydası aşşırı fazla beynin açılmaya başlicak özellikle şekeri bıraktıktan sonra
4) Dersi, ders olarak görmeyi bırakıp bir şeyler öğrenmeye başlamak için eğlenceli bir aktivite olarak düşündüm
5) En önemlisi üşengeçliği bırakmaya karar verdim
6) Yorulduğumda kendime aralar verdim sıkıldığımda veya bunaldığımda kesinlikle o an ders çalışmayı bırakıp kafa dinledim
7) Teklonojik aletleri sınırlandırmaya başladım, instagram sildim
8) Youtube de fazla vakit geçirmemeye bir şey izliceksemde gelişim ile ilgili olmasına dikkat ediyorum
9) Kesinlikle düzen sadece ders ile değil kendin ile başlar odanı topla veya daha konforlu hale getir değişiklikler yap kıyaferleri tam takır düzenle masanda ders harici bir öğe bırakma. Ferahlık sana ders çalışma isteği getiricektir
10) Sonuncu madde ise Başarabileceğine inan

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Güçlü bir iradeye sahip olman gerekiyor, kendine oluşturduğun o programa belli bir süre bağlı kalmayı başarabilirsen ondan sonra hayatının bir parçası olacaktır. Tıpkı spora başlamaya benzer ilk başlarda eleme evresi vardır o esnada elenmeyenler artık sporu veya hangi alışkanlıksa hayatının bir parçası yapar ve onunla yaşar. Sıkılmayacağın şekilde kendine bir çizelge oluştur, günlük belli soru sayılarına bağlı kalma, çözebildiğin kadar kafanın aldığı kadar ilerle. Zaman geçtikçe düzeni bozmazsan sonrası çok daha kolay olacaktır. İyi forumlar.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Önce kendine bir program çiz (haftalık program) şu gün şu saatte bunu yapıcam bunu yapıcam şu saatler free saatlerim vs vs. ama bu program dışına 1 ay boyunca çıkma ondan sonra kendi kendine yapmaya başlıyorsun zaten umarım işine yarar. İyi Forumlar dilerim.

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
program hazırla motive edecek ödüller koy kendine

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Her gün farklı dersten konu öğrenip test çöz bir sonraki gün tekrar olması için birer test çöz unutmazsin.

Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Düzenli çalışma saati oluşturmak ve başlangıç olarak bunları görebileceğin bir yere yazıp asmak iyi bir başlangıç olabilir.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Sevdiğin bir dersten başlarsan sorularını çözdükçe kendi kendine motive olursun . Sonrada yavaş yavaş diğer derslere geçersin

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
eğlenceli bir tarafını bulma başardıktan sonra ailene karşı bir sorumluluğun oluyor onları o durumdan kurtarman gerek ve onu da bu sistemde mecburen ders dersten sonra iyi bir üniversite ve kariyerle yapabilirsin kendi motivasyonunu bulduktan sonra zevk almasan bile çalışıyorsun

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Oturmuyo moruk çok denedim olmadı bir şeylerden vazgeçmen lazım vazgeçmen gerekenleri bulup vazgeçebilirsen oturtabilirsin anca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...