Ders nasıl çalışabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Liseyi geçen sene bitirdim yks ye nasıl çalışabilirim ve aklımda tutması için ne yapmalıyım?

ɪᴛ ᴅᴏᴇsɴ'ᴛ ᴄᴏɴᴄᴇʀɴ ʏᴏᴜ ᴀᴛ ᴀʟʟ.
Süper Moderator
Ödüller
9
Sosyal
4 HİZMET YILI
Doping hafıza desteği alabilirsin :D :D

Onaylı Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
sessiz biryerde teknolojinin olmadığı yerlerde basit.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
teknolojiyi azaltıp kafanı rahatlatırsan gerisi kolay

howard roark laughed
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
etraftaki bütün teknolojik aletleri kaldır

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Calisma salonuna yada kutuphaneye git calisan insanlar olunca seninde calisma istegin oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
pomodoro taktiği yani 25 dakika ders çalışıp 5 dakika dinlenme yapabilirsin

broski
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
bende bu konuda çok zorlanıyordum, sonrasında kendimi çalışmak için ödüllendirmeye başladım. Yukarıda da birileri bahsetmiş 25 dakika ders 5 dakika mola diye. Gerçekten etkili olabilecek birşey.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bende böyleydim çok uğraştım 30 dk dan 12 saatlere çıkıp mutlu sona ulaştım şimdi de koçluk yapıyorum ve herkes memmun sana böyle bir koç olarak söyliyim paralı şeylerden uzak dur youtube yeter ama dikkatini kaçırma

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
konuları seçip başlayabilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Teknolojilerden uzak durup sadece ders çalışmaya odaklanıp kendine dinlenmek için sadece 7-8 dakika vermen gerek başarılı olmak istiyorsan ve bunları yaparken dershane gibi şeylerden yardım alabilirsin.

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Tekrarlar yapıp o konu üzerine test çözecek bol bol

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
instagram tiktok ne varsa sil hocam
bılgısayar oyunu oynuyorsanda onları da sil
ve yarın değil bugün çalışmaya başla

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ders çalışma becerileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, ancak aşağıda bazı evrensel ders çalışma ipuçları bulunmaktadır:

1. Plan Yapın: Ders çalışma sürecinizi düzenlemek için bir plan yapın. Bu plan, neyi, ne zaman ve ne kadar süreyle çalışacağınızı belirlemelidir.
  2. Dikkat Dağıtıcıları Ortadan Kaldırın: Ders çalışırken cep telefonu, sosyal medya, televizyon gibi dikkat dağıtıcıları kaldırın veya sınırlayın. Odanızı sessiz ve düzenli bir çalışma alanına dönüştürün.
  3. Hedef Belirleyin: Her çalışma oturumu için belirli hedefler belirleyin. Bu hedefler, öğrenmek istediğiniz konuları veya çalışmanız gereken soruları içerebilir.
  4. Not Alın: Ders sırasında not almak, öğrenmeyi kolaylaştırır. Önemli bilgileri yazarak ve özetleyerek öğrenmeyi pekiştirebilirsiniz.
  5. Çeşitli Kaynakları Kullanın: Ders kitapları, öğretmenin notları, video dersler, çevrimiçi kaynaklar gibi çeşitli kaynakları kullanarak farklı öğrenme stillerine uygun bilgilere ulaşın.
  6. Sık Sık Ara Verin: Uzun süre boyunca kesintisiz çalışmak yerine belirli aralıklarla kısa molalar verin. Bu, zihinsel tazelik sağlar.
  7. Egzersiz Yapın ve Sağlıklı Beslenin: Egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek, konsantrasyonunuzu artırabilir. Yeterli uyku da önemlidir.
  8. Sorular Sorun: Anlamadığınız konuları veya kafanıza takılan soruları öğretmeninize veya arkadaşlarınıza sormaktan çekinmeyin.
  9. Öğrendiklerinizi Öğretin: Bir konuyu başkasına anlatarak öğrenmeyi pekiştirebilirsiniz. Bu, öğrendiklerinizi anlama ve hatırlama sürecinizi güçlendirebilir.
  10. Kendinizi Ödüllendirin: Başarılarınızı kutlamak ve kendinize küçük ödüller vermek, ders çalışma motivasyonunuzu artırabilir.
  11. Düzenli Olun: Düzenli olarak ders çalışmayı alışkanlık haline getirin. Her gün aynı saatte çalışmak, verimliliğinizi artırabilir.
  12. Zor Konuları İlk Öğrenin: Zorlanacağınızı düşündüğünüz konuları önce çalışın. Bu, enerjiniz en yüksek olduğu anlarda bu konularla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
  13. Geçmiş Denemeleri Çözün: Özellikle sınavlara hazırlanırken geçmiş yılların deneme sınavlarını çözmek, sınav formatını anlamak ve pratik yapmak için faydalı olabilir.
Ders çalışma becerileri zaman içinde geliştirilir. Deneyerek ve kendinize uygun stratejileri bulmaya çalışarak daha etkili bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Unutmayın ki herkesin öğrenme tarzı farklıdır, bu nedenle size en iyi uygun yöntemleri bulmak önemlidir.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ders çalışma becerileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, ancak aşağıda bazı evrensel ders çalışma ipuçları bulunmaktadır:

1. Plan Yapın: Ders çalışma sürecinizi düzenlemek için bir plan yapın. Bu plan, neyi, ne zaman ve ne kadar süreyle çalışacağınızı belirlemelidir.
  2. Dikkat Dağıtıcıları Ortadan Kaldırın: Ders çalışırken cep telefonu, sosyal medya, televizyon gibi dikkat dağıtıcıları kaldırın veya sınırlayın. Odanızı sessiz ve düzenli bir çalışma alanına dönüştürün.
  3. Hedef Belirleyin: Her çalışma oturumu için belirli hedefler belirleyin. Bu hedefler, öğrenmek istediğiniz konuları veya çalışmanız gereken soruları içerebilir.
  4. Not Alın: Ders sırasında not almak, öğrenmeyi kolaylaştırır. Önemli bilgileri yazarak ve özetleyerek öğrenmeyi pekiştirebilirsiniz.
  5. Çeşitli Kaynakları Kullanın: Ders kitapları, öğretmenin notları, video dersler, çevrimiçi kaynaklar gibi çeşitli kaynakları kullanarak farklı öğrenme stillerine uygun bilgilere ulaşın.
  6. Sık Sık Ara Verin: Uzun süre boyunca kesintisiz çalışmak yerine belirli aralıklarla kısa molalar verin. Bu, zihinsel tazelik sağlar.
  7. Egzersiz Yapın ve Sağlıklı Beslenin: Egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek, konsantrasyonunuzu artırabilir. Yeterli uyku da önemlidir.
  8. Sorular Sorun: Anlamadığınız konuları veya kafanıza takılan soruları öğretmeninize veya arkadaşlarınıza sormaktan çekinmeyin.
  9. Öğrendiklerinizi Öğretin: Bir konuyu başkasına anlatarak öğrenmeyi pekiştirebilirsiniz. Bu, öğrendiklerinizi anlama ve hatırlama sürecinizi güçlendirebilir.
  10. Kendinizi Ödüllendirin: Başarılarınızı kutlamak ve kendinize küçük ödüller vermek, ders çalışma motivasyonunuzu artırabilir.
  11. Düzenli Olun: Düzenli olarak ders çalışmayı alışkanlık haline getirin. Her gün aynı saatte çalışmak, verimliliğinizi artırabilir.
  12. Zor Konuları İlk Öğrenin: Zorlanacağınızı düşündüğünüz konuları önce çalışın. Bu, enerjiniz en yüksek olduğu anlarda bu konularla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
  13. Geçmiş Denemeleri Çözün: Özellikle sınavlara hazırlanırken geçmiş yılların deneme sınavlarını çözmek, sınav formatını anlamak ve pratik yapmak için faydalı olabilir.
Ders çalışma becerileri zaman içinde geliştirilir. Deneyerek ve kendinize uygun stratejileri bulmaya çalışarak daha etkili bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Unutmayın ki herkesin öğrenme tarzı farklıdır, bu nedenle size en iyi uygun yöntemleri bulmak önemlidir.
teşekkür ediyorum dediklerinizi yapacağım kendi odamda pc vardı onu kaldırıp ders çalışmaya devam ederim

instagram tiktok ne varsa sil hocam
bılgısayar oyunu oynuyorsanda onları da sil
ve yarın değil bugün çalışmaya başla
doğru diyorsun odamda pc var oyunları her gün oynadığım için konuları unutuyorum ama bundan sonra pc komple kaldırmayı düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
rpcye telefona az bak düzenli programını yap kesinlikle programa uy arada bir deneme çöz halledersin başarılar

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
düzenli olarak deneme çözmeni tavsiye ederim çünkü ögrendigini görmek ve akılda kalmasının en kolay yoludur ve sıkı çalışmalısın çünkü ilerlemek anca o zaman mümkün olabiliyor

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
öncelikle seni meşgul eden telefon bilgisayar gibi şeyleri kaldırarak başla

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
en net çözüm kütüphane git sessiz ortamda çalış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...