Dil Öğrenirken Nasıl Ders Çalışmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
alt yazılı filmler izle bence çok işe yarıyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar Almanca A1 seviyesine başladım online kurs şeklinde fakat ne kadar çalışırsam çalışayım cümleleri bir türlü kuramıyorum. Bildiğim kalıplar ve kelimeler olsa dahi yazılı olarak görünce anlayıp cevaplayabiliyorum. Fakat dinleme ve Konuşma bölümlerinde biraz sıçıyorum aranızda herhangi bir dilde B1 B2 C1 C2 seviyesinde olanlar varsa bu dertleri nasıl aştılar öğrenmek istiyorum.
almanca değil fakat ingilizce için yaptığım bir şeyi önereyim.
gerekmedikçe farklı bir dil konuşmadım, oynadığım oyunlarda hep ikili iletişim kurabileceğim arkadaşlar sürekli pratik yapabileceğim insanlar seçtim, genelde en rahat bulunacak yer oyunlar olduğu için öyle örnek veriyorum.
dizi filmleri altyazısız izledim, kafama kazınsınlar diye. en basit mesela Dark ı altyazısız izleyip belki kendince elinde kağıt kalem ile analiz etmeye çalışabilirsin, dil öğrenmek tamamen kelime öğrenmekten geçiyor, birleştirmek bir hayli kolay

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Kesinlikle önerebileceğim Alman olan rastgele insanlarla diyalog kurmak doktorum sadece 8 ayda Türkçe öğrendiğini söylemişti bu sayede

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Duolingo ve busuu tarzı uygulamaları nasıl buluyosunuz bunlar yararlı olurlar mı

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Dizi film izle önce Almanca dil türkçe altyazı olarak sonra da aynı diziyi bölümü Almanca altyazı Almanca dil olarak en büyük fayda bu diyebilirim.

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Yabancıların DC sunucusuna girip sesli sohbetlerde onları dinliyorum, ne dediklerini çevirmeye çalışıyorum. Bazenleri onlara katılıp konuşmaya çalışıyorum. Hem eğlenceli hem de öğretici

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar Almanca A1 seviyesine başladım online kurs şeklinde fakat ne kadar çalışırsam çalışayım cümleleri bir türlü kuramıyorum. Bildiğim kalıplar ve kelimeler olsa dahi yazılı olarak görünce anlayıp cevaplayabiliyorum. Fakat dinleme ve Konuşma bölümlerinde biraz sıçıyorum aranızda herhangi bir dilde B1 B2 C1 C2 seviyesinde olanlar varsa bu dertleri nasıl aştılar öğrenmek istiyorum.
almanca filmler izleyebilirsin altyazılı olarak ondan sonra o filmi altyazısız izlemeyi deneyebilirsin ben ingilizceyi öyle öğrenmiştim

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Usta evde aynanın karşısına geç ve cümle kurmaya çalış. Bir türkçe cümle düşün onu çevirmeye çalış .

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Usta evde aynanın karşısına geç ve cümle kurmaya çalış. Bir türkçe cümle düşün onu çevirmeye çalış .
adamı delirticeksin pisikolojisi bozulur en yakın arkadaşıyla karşılıklı yapması daha mantıklı

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Hocam bazı uygulamalar var. Görüntülü görüşme ile dil öğrenimine katkı sağlayabildiğiniz. Onlar ile gelişim sağlayabilirsiniz. İngilizce konusunda zamanında yararlanmıştım. Bol konuşma ve dinleme pratiği ilerlemenizi kolaylaştıracaktır. Dile ilişkin tv kanalları, film ve diziler size ilave kalıplara aşınalık kazandıracaktır. Şahsi deneyimlerim bu yöndeydi.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
im german and it will be really easy for you when you watch some german tv-soaps for instance, or go for german youtube videos so you can pick up more bits and pieces of the language since you already have some basic knowledge

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...