Dizüstü Bilgisayarlarda Performans Arttırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
932
Tepki puanı
479
7 HİZMET YILI
:yazı:

Dizüstü Bilgisayar kullananların müzdarip olduğu sorunlardan biride yavaşlama oyunlar da FPS düşüklüğü vs. gibi durumlar.Hemen anlatıma geçiyorum.


1-) Genellikle aldığımız bilgisayarların kaç çekirdek ise yarısı kullanılmaz halde gelir.Biz buna CPU Park deriz.Örneğin 4 Çekirdekli bir işlemcinin 2'sini kullanmaz bilgisayar bunları açarsak hız ve performans sağlayabiliriz
Park edilen işlemcinin çekirdeklerini açmanın farklı yolları vardır ve İşletim sisteminizin Windows 7 ve üzeri olmasını tavsiye ederim.
2.Yol (Windows 10 için)
Windows 10'un son çıkan 1803 güncellemesiyle gelen yeni bir güç ayarı Nihai Performans Modu'nu kullanarak açabilirsiniz ve fazladan birkaç özellik ile Bilgisayarı hızlandırabilirsiniz. (Eğer soğutucunuz yoksa ve bilgisayarınız ısınıyorsa tavsiye etmem)
Bunu açmak için PowerShell'i yönetici olarak açıp​
Kod:
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Kodunu yapıştırıp Enter'layarak açabilirsiniz


2.Yol (Windows 7 ve üzeri için)

Videodaki kişinin yaptığı gibi yapabilirsiniz.(Eğer soğutucunuz yoksa ve bilgisayarınız ısınıyorsa tavsiye etmem)

2-) Çalıştır'a gelip "Prefetch" "Temp" ve "%Temp%" yazın ve açılan klasörlerin içindeki herşeyi silin

3-) Oyunlarda kesinlikle Windows 10 Oyun Modunu kullanmayın ve Oyunun "exe" dosyasına sağ tıklayıp özeliklerden uyumluluk sekmesine gelin ve en aşağıdan tam ekran denetimlerini devre dışı bırak diyip uygulayın kesinlike FPS artacaktır.

4-) Ram değeriniz yüksekse sanal belleği kapatın

5-) Windows ayarlarından kişiselleştirme>renkler'i seçin ve aşağıda saydamlık efektlerini kapatın bir de gelişmiş sistem ayarlarından Windows'un görünümünü ve performansını ayarlaya girin ve en iyi performans için ayarla seçip bütün animasyonları kapatın.

5-) Game DVR'yi kayıt defterinden kapatın bunun için
Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6-) Bilgisayarıma gelip C sürücüsüne sağ tıklayıp özellikler diyip Bu sürücüdeki dosyaların dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver tikini kaldırın kesinlike artış yaşayacaksınız.

7-) Ccleaner'dan başka temizleme programı asla kullanmayın ve Ram temizleyici adı altında kullanılan uygulamalardan uzak durun. Kendi elinizle görev yöneticisinden kendiniz kapatın programları

7-) Java tabanlı oyunlara ram verebilirsiniz..

8- Sürücüleriniz her zaman güncel olsun ve asla driver güncelleme programlarıyla kurmayın kendi elinizle ya da Bilgisayar üreticinizin sitesinden indirin.

9-) İnternette Windows 10 Performance Edition diye bir sürüm var normal orjinal windows fakat gereksiz olan yazılımlar metro uygulamaları ve gereksiz hizmetler kaldırılmış ve çok stabil tavsiye ederim.

10-) Eğer standart bir Dizüstü bilgisayar kullanıcısı iseniz 60 FPS üzeri çıkamazsınız çıksanız bile screen tearing yaşarsınız ve oyun keyfiniz bozulur.

11-) Ve laptopları şarjda kullanın en iyi yollardan bir tanesi

12-) Eğer iyi bir soğutucunuz yoksa (Bu arada vakum soğutucuları tavsiye ederim çok iyi soğutuyorlar.) Overclock yapmayın.

Ve bilgisayarınızı tanıyın her bilgisayar aynı değildir çeşitli ayarlamalara güzel performanslar Elde edebilirsiniz​
 
Son düzenleme:
'Allah,Kitap,Beşiktaş'
Uzman Üye
Katılım
10 Eki 2016
Mesajlar
192
Tepki puanı
42
Ödüller
9
Yaş
27
9 HİZMET YILI
İşe yarar saol :)
 
Admin
Katılım
5 Ara 2017
Mesajlar
3,609
Çözümler
88
Tepki puanı
8,277
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Ayar tamamen çöp.Bunları yapsan bile fps yükselmez Görüntü oranı 19:6 bilgisayarı aşırı zorlar.HD bir monitöre sahip değilsen çöp.Ayarları hepsini en düşüğe alsan bile oyunda 100 fps alırsın.Bilgisayardan bilgisayara çok fark var bence.
 
const keytr = require('keytr.js');
Banlı Üye
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
542
Tepki puanı
138
Yaş
26
7 HİZMET YILI
Yararlı :)
 
Süper Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
932
Tepki puanı
479
7 HİZMET YILI
Ayar tamamen çöp.Bunları yapsan bile fps yükselmez Görüntü oranı 19:6 bilgisayarı aşırı zorlar.HD bir monitöre sahip değilsen çöp.Ayarları hepsini en düşüğe alsan bile oyunda 100 fps alırsın.Bilgisayardan bilgisayara çok fark var bence.
Zaten o videoyu cpu unpark için attım ve size katılıyorum bilgisayardan bilgisayara fark olduğu konusunda şahsen bu arada çöp olduğunu düşünmüyorum
 
Üye
Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
8
Tepki puanı
3
Yaş
30
7 HİZMET YILI
çerezler vs. bakımından yararlı ancak biliyorsunuzki iş ekran kartında biter dizüstünede ekran kartı haydi hop aldım takam demeklede olmuyor yani yapacak birşey yok o yüzden yazı için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst