PC Hızlandırma Yolları

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
MH.PNG

Bilgisayar hızlandırma yolları

1. Güç ayarlarınızı değiştirin
Bilgisayar hızlandırma yolları arasında en önemlilerinden biri, basit ve ilgisiz görünse de Güç Tasarrufu modudur. Windows 10'un "Güç tasarrufu" planını kullanıyorsanız, bilgisayarınızı yavaşlatıyorsunuz.

Bu plan, enerji tasarrufu sağlamak için bilgisayarınızın performansını düşürür. (Masaüstü bilgisayarlar bile tipik olarak bir "Güç tasarrufu" planına sahiptir.) Güç planınızı "Güç tasarrufu" ndan "Yüksek performans" ya da "Dengeli" olarak değiştirmek size anında bir performans artışı sağlayacaktır.

2. Başlangıçta çalışan programları devre dışı bırakın
Windows 10 hızlandırma işleminin yolu arka planda çalışan ve ihtiyacınız olmayan programlardır. Çalışmalarını durdurun ve bilgisayarınız daha sorunsuz çalışacaktır.

3. Saydamlığı devre dışı bırakın
Gölgeleri, animasyonları ve görsel efektleri kapatmanın yanı sıra, Windows 10'un Başlat menüsü, Görev Çubuğu ve Eylem Merkezi için kullandığı saydamlık efektlerini de devre dışı bırakmalısınız. Windows'un bu saydamlık efektlerini oluşturması şaşırtıcı miktarda çalışma gerektirir ve bunları kapatmak, sistem performansında bir fark yaratabilir. Bunu yapmak için Ayarlar'a girip aramaya "saydamlık" yazın. "Saydamlık efektleri" ne gidin ve kaydırıcıyı Kapalı konumuna getirin.

Bilgisayar Hızlandırma Programları

1. IObit Advanced SystemCare

2. Ashampoo WinOptimizer

3. Piriform CCleaner

Yavaşlayan Bilgisayarı Sistemsel Hızlandırma;

1. RAM ekleyin

2. SSD kullanın

3. Eskiyen parçalarınızı değiştirin. Unutmayın siz ona ne kadar iyi bakarsanız o size gücünü gösterecek.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bilgisayar hızlandırmanın bir yolu da sürücüleri güncel tutmaktır. Driver Booster'ı önerebilirim ben de bu konuda. CCleaner da sürücü güncelleştiricisi içeriyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yukarıdaki programlar pc ısındırmaz aksine soğutur -çerezler-önbellek-gibi verileri sildiği için onun haricinde kullanabileceğiniz en iyi programlardan birisi driver booster dir ısınma ile ilgili sorun yaşayan varsa da işlemci ve ekran kartının thermal macununu yeniyelebilir not: anlıyosanız yapın anlamıyorsanız bilgisayarcıya götürün

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ben hepsini denedim sözde ise yariyor programlar ama pek verim alamadim

Üye
2 HİZMET YILI
animasyonları kapat ve işletim sistemini kaliteliden performansa yönelik yap

Onaylı Üye
Ödüller
1
1 HİZMET YILI
yararlı bir konu olmuş youtubede de bir cok konu var bende denemiştim pc hızlandı

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
PC'nizi hızlandırmak için birkaç etkili yöntem var. İşte bazı öneriler:

1. Çöp dosyaları temizleme: Bilgisayarınızda gereksiz dosyalar ve geçici dosyalar biriktikçe performans düşebilir. Bu dosyaları temizlemek için Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır penceresini açın ve temp yazın. Açılan klasördeki tüm dosyaları seçip silin1.
  2. Gereksiz uygulamalar kapatma: Gerekli olmayan uygulamaları kapatmak, sistem kaynaklarını serbest bırakır ve hızlandırma sağlar. GÖrev Yöneticisi'ni (Ctrl + Shift + Esc) açarak arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
  3. Güncellemeleri yüklemek: İşletim sisteminizin ve tüm yazılımlarınızın güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler, güvenlik ve performans iyileştirmeleri sağlar1.
  4. Disk temizleme ve düzenleme: Disk temizleme aracı (cleanmgr) kullanarak gereksiz dosyaları silin. Ayrıca, diskinizi düzenlemek ve boş alanı toplamak için disk düzenleme aracını kullanabilirsiniz1.
  5. Maksimum çekirdek sayısını aktif etme: Bilgisayarınızın maksimum çekirdek sayısını aktif etmek, özellikle oyunlar ve grafik yoğun işlemler sırasında performansı artırabilir.
  6. RAM ve SSD kullanımı: RAM miktarını artırmak ve HDD yerine SSD kullanmak, hızlandırma sağlar2.

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Win+r ye bas çıkan yere temp yaz çıkan bütün dosyaları sil

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
işe yaradı fakat bazı dosyalar silinmiyor