Dolar neden yükseliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
dolar çok ülkede kullanıldığı için bi tık sıkıntı bi para birimi

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
devülasyona bir şey kalmadı 7.20 düşünüyor muydunuz ki 14 olacağını düşünmüyorsunuz.
2 3 ay içinde doların 9 geleceğini düşünüyorum bu söylemlerim umarım gerçekleşmez ama rakamlar ortada.
bu kadar tepkilere karşın bir reform bekliyorum artık haklısın ama bu kadarı fazla gelir bu halka

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kardesım Turkiye para basarsa ne olacak ingiliz hukemeti bunu fırsat bilip turkiye ve diger bazı ulkeleri resmen bitirmek istiyor ve ingiliz merkez bankası bunu fırsata cevırdı zaten corona en cok avrupayı vurmus adam kafayı kullanıyor kendini bitirmek yerine yukseltiyor Dolara tapılcak duruma gelirse dunya olacagı bu.ve bizim ulke cok baska tabi doların dustugunde milletine bunu yansıtmadıgı için biz hiç fiyat dusmesi gordukmu hayır hep yukselisini gorduk bugunler daha iyi günler bu işin sonu pıs kokuyor

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Türkiye işkur aracılığıyla firma çalışanlarının yarısını karşılıyor diye biliyorum. Ondan sebep para bastı ve değer mi kaybetti para onuda düşünmüyor değilim.
Kardesım Turkiye para basarsa ne olacak ingiliz hukemeti bunu fırsat bilip turkiye ve diger bazı ulkeleri resmen bitirmek istiyor ve ingiliz merkez bankası bunu fırsata cevırdı zaten corona en cok avrupayı vurmus adam kafayı kullanıyor kendini bitirmek yerine yukseltiyor Dolara tapılcak duruma gelirse dunya olacagı bu.ve bizim ulke cok baska tabi doların dustugunde milletine bunu yansıtmadıgı için biz hiç fiyat dusmesi gordukmu hayır hep yukselisini gorduk bugunler daha iyi günler bu işin sonu pıs kokuyor

Üye
6 HİZMET YILI
Doların yükselişe geçmesi virüsün piyasada olması beni şüphelendiriyor bu defa gerçekten ameriganın oyunları galiba

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Doların yükselişe geçmesi virüsün piyasada olması beni şüphelendiriyor bu defa gerçekten ameriganın oyunları galiba
bencede virüsten haberdar milyarderler güzel yatırım yaptı bence. dolar o yüzden düşmüyor. abd değer kaybetmiyor çünkü doğru ata oynadılar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Türkiye işkur aracılığıyla firma çalışanlarının yarısını karşılıyor diye biliyorum. Ondan sebep para bastı ve değer mi kaybetti para onuda düşünmüyor değilim.
Bence konuya tam hakim degilsin iş kur parayı ne için veriyor bu konu hakkında nekadar bilgin var devlet sana oylesine zorda kalma diye para vermiyor yarın işsiz kaldıgında işsizlik maaşı aldıgın zaman anlarsın o paralı kesince tamam mantıklı olarak ben tepki gostermiyorum para bastıgına fakat bu ulkede gereksiz zenginlikleri dogdu neyle ihalelerle siyasete hiç girmeye gerek yok kardeşim sen turkiyede Cengiz insaatı bir arastır donen yolsuzluklarla beraber devletin hazıne kasasında para nerde diye kendi kendine sorarsın kalkınma adı altında devletin maddisel olarak bir kaynagı yok ne olacak mecbur para basacak caresızlık suan para bastı ama sen bunu onumuzdeki 6 ayda piyasaya yansıdıgı zaman daha iyi anlıcaksın tesekkurler

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bu dolar yükselmesini son yıllarda yaşanan olaylara bağlamak çok da doğru değildir uzun yıllar boyunca yapılan yanlışların bir sonucudur

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Ülkenin can damarı olan fabrikalar kapatılıp özelleştirildikçe zamanla olan bir şey olduğunu düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Herkes dolar aldığı için maalesef dolar fırlıyor birde corona var tabi

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Özgür Demirtaş keşke devlet ekonomisinde önemli yerlerde olsa bu tarz ışık vaad eden insanlarla yönetilse bu ülke..

Üye
7 HİZMET YILI
Dünya rezerv para birimi dolardır. Ülkemizde 1970li yıllardan beridir de rezerv altın olmaktan çıkıp dolar olmuştur.Günümüzde ise gelişmekte olan yaklaşık 15 ülkeden biri olan ülkemizde de Amerika ne kadar dolar basarsa bassın Merkez Bankasında ne kadar doların azsa o kadar kendi para birimiz değer kaybeder ki günümüzde Merkez Bankamızın yaklaşık olarak dolar borcu 60 milyar dolar civarı bu da paramızın değer kaybetmesine neden oluyor.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ulkeye dolar girmiyoda o yuzden

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
finansal olarak güçlü olan ingiliz bankaları yüklü miktarda TL alıyor %1000 gibi uçuk faizlerle para topluorlardı. lakin suan soruşturma başlatıldı

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
dolar mı yükseliyor Tl daha çok değer mi kaybediyor ? :)

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ben ce covıd-19 yüzünden yükseliyor bakın hatta aldı başını gidiyo

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Virüs abd yi vurdu doğru 1 düşüncem var hala dış ihracatlar dolar ile olduğu için bide virüs var ekonomiler zarar görücek o yüzden artıyor olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...