Donanım uyumluluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar selam pc toplamaya karar verdım fakat alacagım parçaların uyumluluğunu tam bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kanka vatanın sitesinde pc toplama sihirbazı var tabsiye ederim

Adaletin Bumu Dünya
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
aynen öle vatanın sitesinden toplayabilirsin pc

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
hocam ama sadece kendi istediği ürünleri ortaya koyuyor o sihirbaz yani sana başlangıçta 5 tane işlemci veriyor mesela onunla ilgili yap diyor
bak şimdi ilk önceliğin işlemci ve ekran kartı olmalı mesela i5 9. nesil bir işlemci aldın yazıyorsun googleye 9. nesil anakart diye zaten otomatik çıkıyor ekran kartı zaten her anakarta uyuyor pcı ex 16 slotu olan her anakarta her ekran kartı uyuyor tek yapman gereken anakartın üzerinde max kaç gb ram desteği var ve mhz leri ne kadar bunu bilmek diyelimki 2400 mhz ram destekli anakart aldın atıyorumki 2000mhz takmak istiyorsun çalıştırır fakat 2400 ün üstüne taktığında 2400 olarak görünür 2400 ün üstünü okumaz ekran kartı zaten demiştim pcı 16x slotuna uygun her anakarta uyuyor sırada işlemci soğutucu var diyelimki 9. nesil işlemci aldın giriyorsun yine googleye lga1151 (9. nesil işlemcilerin yonga seti) yazıyosun işlemci soğutucu veya sıvı soğutma hangisine bütçen yetiyosa alıyosun takıyosun sonra sırada power supply var aldıklarının hepsini internete giriyorsun hangisi kaç w tüketiyor not ediyorsun atıyorumki 400w etti 500w lık bi psu işini görür ha dersenki sistem uzun ömürlü olsun istersen 1000w lık tak sana kalmış bu kadar kasa seçimin sıvı soğutma uygun olmalı ssd veya m2 zaten her pc de var iyi çalışmalar dilerim kolay gelsin

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bak şimdi ilk önceliğin işlemci ve ekran kartı olmalı mesela i5 9. nesil bir işlemci aldın yazıyorsun googleye 9. nesil anakart diye zaten otomatik çıkıyor ekran kartı zaten her anakarta uyuyor pcı ex 16 slotu olan her anakarta her ekran kartı uyuyor tek yapman gereken anakartın üzerinde max kaç gb ram desteği var ve mhz leri ne kadar bunu bilmek diyelimki 2400 mhz ram destekli anakart aldın atıyorumki 2000mhz takmak istiyorsun çalıştırır fakat 2400 ün üstüne taktığında 2400 olarak görünür 2400 ün üstünü okumaz ekran kartı zaten demiştim pcı 16x slotuna uygun her anakarta uyuyor sırada işlemci soğutucu var diyelimki 9. nesil işlemci aldın giriyorsun yine googleye lga1151 (9. nesil işlemcilerin yonga seti) yazıyosun işlemci soğutucu veya sıvı soğutma hangisine bütçen yetiyosa alıyosun takıyosun sonra sırada power supply var aldıklarının hepsini internete giriyorsun hangisi kaç w tüketiyor not ediyorsun atıyorumki 400w etti 500w lık bi psu işini görür ha dersenki sistem uzun ömürlü olsun istersen 1000w lık tak sana kalmış bu kadar kasa seçimin sıvı soğutma uygun olmalı ssd veya m2 zaten her pc de var iyi çalışmalar dilerim kolay gelsin
sağolun hocam peki bir sorum daha olucak tek tek parça almak mı daha kazançlı yoksa hazır sistem almak mı?

Pilaxinaris
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
çoğu sitelerde toplama sihirbazı var oradan yaparsan uyumsuz parcalarda hata verir veya göstermiyor dostum

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
toplama sihirbazı senin için doğru bi seçim olucaktır

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
hocam bi terazi mantığı var donanım parçalarını eşit bi şekilde yükseltmen gerekir mesela iyi bir ekran kartı aldığın zaman onu besleyecek psu gerekiyor 100 liralık power karşılamaz onu tüplü bi monitör ekran kartının gücünü yansıtmaz belki görüntü bile alamazsın mesela 1 tb lık hdd veya ssd var rahat 16 gb ram gerekiyor ona

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bende i5 4.nesil ve 1660 ti var sakın böyle bir şey yapmayın dar boğaz oluyor ve oyunlarda ekran kartım tam performans vermiyor 160 fps alıcağıma 120 sabit düşük ayarda 120 yüksek ayarda 120 ondan dolayı ryzen 5 2600 alıcam 1660 ti ile uyumludur. yardımcı olabildiysem teşekkürler.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
yayıncıların hazır sistemlerine de bakabilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Hocam bütçe belirtirsen ve amd mi tercih edersin intel mi bunu söylersen sana yardımcı olabilirim en önemlisi bütçe uyumlulukta bir sorun yok :)

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
kanka topluyacağın sistemin bileşenlerini de yazsan buraya aklın da bir şey varsa tabi veya ne kadar bütçen var.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
çoğu sitelerde toplama sihirbazı var oradan yaparsan uyumsuz parcalarda hata verir veya göstermiyor dostum
deneyeceğim teşekkür ederim
Post automatically merged:

kanka topluyacağın sistemin bileşenlerini de yazsan buraya aklın da bir şey varsa tabi veya ne kadar bütçen var.
bütçe 15 k hocam ne toplayacağım konusunda kararsızım

kanka itopya vatan gibi yerlerden rahatlıkla toplarsın
itopya biraz pahalı baktım da teşekkürler yine de

Hocam bütçe belirtirsen ve amd mi tercih edersin intel mi bunu söylersen sana yardımcı olabilirim en önemlisi bütçe uyumlulukta bir sorun yok :)
bütçe 15 k intel düşünüyorum

Kaju
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hazır sistemlere bakarak fikir edinebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ben de yeni pc toplicamda yardim ede bilecek varmi

butce 10k

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
işlemci ve ekran kartı uyumu önemli bu kombinasyonlarada youtubeye işlemci ve ekran kartı modelini yazarsan videolarda görebilirsin verdiği fpsleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...