Dünya dışı varlıklar sizce varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Bana göre var. Nede olsa evren ucu bucağı olmayan bir boşluk ve genişlemeye devamda ediyor. İlla ki vardır.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ben hâlâ kedilerin uzaylı olduğu kanaatindeyim. :coolstory:

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Suyun heyecanlandığı bir yaşam var, bu yüzden diğer gezegenlerde yaşam olabilir.

Acemi Mühendis
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bu sorunun cevabı Kur'an-ı Kerim'de geçiyor kardeşim.. :)

Acemi Mühendis
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
biz dinsel veya inançsal olarak değil de daha çok mantıksal bir tahmin yapmaya çalışıyoruz :D
Mantıksal olarak benim düşünceme göre de bizden başka canlılar muhakkak vardır diye düşünüyorum. Koskoca evren var. Milyonlarca yıldız, gezegen var. Bunların arasında sadece canlı olarak bizim olmamız pek mantıklı gelmiyor. Sadece biz varsak, göremediğimiz diğer gezegenler ve yıldızlar neden var o zaman diye sorayım ve "dünya dışı varlık yok" diyen arkadaşlarımıza bir soru yöneltmiş olayım.. :D

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Her şeye Allah bilir demek çok saçma bu arada, dünya dışında milyonlarca galaksi var bilemeyiz ama başka hayat formlarının olması lazım. Evren dediğimiz bu boşluğun hiçbir şeyini bilmiyoruz...

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Sadece biz varsak, göremediğimiz diğer gezegenler ve yıldızlar neden var o zaman diye sorayım ve "dünya dışı varlık yok" diyen arkadaşlarımıza bir soru yöneltmiş olayım.. :D
Bunca yıldız ve gezegen büyük patlama sayesinde oluştu, insanlar ya da diğer canlılar yaşasın diye oluşmadı. Milyar yıl önce ki canlılar bu dünya yaşamına göre adapte olup çoğalması ile anlayabilirsiniz evrenin bizler için oluşmadığını. Fizik ve astronomi kitapları ile daha iyi bilgi sahibi olursunuz.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bunca yıldız ve gezegen büyük patlama sayesinde oluştu, insanlar ya da diğer canlılar yaşasın diye oluşmadı. Milyar yıl önce ki canlılar bu dünya yaşamına göre adapte olup çoğalması ile anlayabilirsiniz evrenin bizler için oluşmadığını. Fizik ve astronomi kitapları ile daha iyi bilgi sahibi olursunuz.

Dediklerin doğru. Bu alanda yazılmış çok fazla deneme yazısı okunabilir kitaplara kafa yormak istemeyenler için. Tabi bu olaya dinsel olarak bakılabilir ama inanç ve metafizik insanların kendi iradesidir

Dediklerini okuyup çarpıtan olacaktır ondan söylemek istedim.

✓ Prime Member
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
dostum kuranda da yazıyormuş 7 varlık var diye bazıları belli bazıları belirsiz insanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler bilinmekte, diğer 2 varlık ise bilinmemektedir.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
benim tek mantıklı bulduğum cevap Allah'ın israftan kaçının ayetleri varken koskoca evrende olmamız bana anlamsız geldi bence esin başka canlılarda var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...