Düşük Elo'dan Nasıl Çıktım ? TAVSİYE

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır LoL oynuyorum ve hayatım boyunca hiç bronz üstünü göremedim. Bunu başta takımın kötü olmasına bağlasam da yavaş yavaş oyunu taşıyabileceğimi farkettim. Bu konudan size de bahsedip yardımcı olmak istiyorum. Şuan Master elodayım ve hala yükselmeye devam ediyorum.

ORMAN OYNAMALISINIZ !

Ormanda shaco, warwick gibi late game'de oyundan düşen, sadece adc tekleyebilen vasat karakterlerden uzak duruyoruz birinci kuralımız.
Ben gold elo'ya kadar
Lillia ve Kayn(sadece darkin bu önemli) oynadım.
Daha üstlere çıkmaya başladığımda ise
Mordekaiser ve Darius gibi daha burst damage çıkaran ve kırılgan olmayan şampiyonlara yöneldim.

İkinci kuralımız;

Level 3 gank atmak zorundasınız. Bazılarınıza mantıksız gelebilir, full clear atmak daha cazip gelebilir ama örnek veriyorum red site'ınızı dönüp blue site'a geçmeden mide kesinlikle uğrayın. Kill veya asist çıkaramayabilirsiniz bu gayet olası ancak rakip midlane'i her zaman tetikte ve temkinli oynamaya sürükleyeceksiniz erken gank gösteriniz ile.

Üçüncü kuralımız;
Bir lane gank attığınızda sizinle kompakt bir şekilde oynayamıyorsa, siz hasar çıkarırken o arkada minyon kesmeye devam ediyorsa direkt
o oyuncuyu susturup oyunda o lane'in varlığını unutun. Kimseye ikinci şansı tanımayın çünkü bir lane'i ne kadar camplerseniz campleyin oyuncu asalak biriyse her türlü oyundan düşecektir.

Dördüncü Kuralımız;

Ejderlere kafayı takmayın ! Oyunda tam tabiriyle ejder köpeği olan takım arkadaşlarınız olacaktır. Bu benim kişisel görüşüm ancak ormanınızın yarısına clear atmak ejder almaktan çok daha worth. Tabii ki botlane'e gank atmışsınızdır ve orayı temizlemişsinizdir, direkt ejdere girebilirsiniz ama durup dururken solo ejder almak veya botunuzu çağırıp beraber ejdere girmek sadece sizi değil takım arkadaşlarınızı da geri düşürecektir. Kısacası boşluk olmadığı sürece ejder almanız büyük bir hata. DİPNOT : Hiçlik kurtçuklarını almayı ihmal etmeyin, hem size güzel xp veriyor hem de kule ittirmede yardımcı oluyor.

Beşinci kuralımız;
Ne olursa olsun karşı ormancıdan level'da geri düşmeyin! Bunu her oyun kendinize challenge edinin. ormana first clear'ı atıp deli gibi gank peşinde koşmayın. Bir clear Bir gank mantığı her zaman iyidir. Atıyorum mavi tarafını clearlayıp top'a gank atın. sonra Kırmızıya giderken mide bi gözdağı verip hasar çıkartın. Kırmızı tarafını clearlayıp bota gank atın. Ama maviyi kesip hemen gank'e koşmak sizi oyundan düşürür. Rakip jungle biraz akıllıysa sizin ormanınızı da kendi ormanı yapar. Bi bakmışsınız 3 level diff yemişsiniz. O saatten sonra toparlamak oldukça güç.

Kısacası akıllı oynayın arkadaşlar, siz takımınızın Luka Modric'isiniz. Barçanın Messi'siniz. Sizin zekanızla her oyun kazanılabilir. Aşağıya oynadığım heroların buildlerini de bırakacağım.
(Rakip takıma göre eşyaları çıkartıp yeni eşya eklemelisiniz mutlaka.)

MORDEKAİSER

Rylai'nin Kristal Asası (Morde ağır bir hero ve ilk item olarak slow veren bu eşya çıkılmalı.)
Vadiyaran (Morde için powerspike itemi diyebiliriz. Bu itemi ikinciye çıktığınızda gerçekten vurmaya başlıyosunuz.)
Sihirbaz Pabuçları
Liandry'nin Eziyeti
Gölgealev
Rabadon'un Şapkası
Buzdoğan Eldiven ( Ayakkabıyı satıp duruma göre bunu alabilirsiniz)

LİLLİA

Liandry'nin Eziyeti
(İlk item olarak almazsanız ormanınızı dönemezsiniz ve oyununuz biter.)
İnonia Çizmeleri
Vadiyaran
Kozmik Hızlandırıcı

Hextech Füzekemer
Rabadon'un Şapkası
SON İTEMİ OYUN GİDİŞATINA GÖRE ALIYORUM
( EARLY'DE SNOWBALL OLDUYSANIZ MEJAİ ALMAYI KESİNLİKLE UNUTMAYIN.)

DARİUS VE KAYN'İN BUİLDLERİNİ TAMAMEN RAKİP TAKIMA GÖRE YAPTIĞIM İÇİN BURAYA YAZMAYA GEREK DUYMADIM.

İYİ FORUMLAR :winkwink:

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
beyaz yazılar tek bende mi gözükmüyor? bilgilendirici olmus ama shacoyu o listeden kaldırmanı tavsiye ederim oyundadn oyuna değişir ap de late de iş yapar ad de takımına bağlı

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Mordekaisere flash yerine hayalet girmelisin

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
beyaz yazılar tek bende mi gözükmüyor? bilgilendirici olmus ama shacoyu o listeden kaldırmanı tavsiye ederim oyundadn oyuna değişir ap de late de iş yapar ad de takımına bağlı
siteyi siyah temada kullanman lazım bro o yüzden okunmuyor. shaco konusunda da bir morde gibi takıma verim sağlayamazsın üzgünüm :(

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
siteyi siyah temada kullanman lazım bro o yüzden okunmuyor. shaco konusunda da bir morde gibi takıma verim sağlayamazsın üzgünüm :(
zaten biri top karakteri biri jungle karakteri kanka mordeyi al jungleya gör bakalım shaco kadar işlevi varmı yada ejder çalabiliyo mu

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
zaten biri top karakteri biri jungle karakteri kanka mordeyi al jungleya gör bakalım shaco kadar işlevi varmı yada ejder çalabiliyo mu
konuda ejderle ilgili bahsettiğim takım arkadaşları tarzında bi insansın sanırım dostum. Ejderden alacağın 3 SG YG sana oyunu kazandırmayacak :)

+ olarak mordeyi al jungle'a gör demişsin, ben mordeyle mastera kadar yükseldim tam okuyamamışsın sanırım ama :D

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bir karakter mainle otpsi ol çoğu eşleşmeyi yalayıp yuttuktan sonra rank atlarsın

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
konuda ejderle ilgili bahsettiğim takım arkadaşları tarzında bi insansın sanırım dostum. Ejderden alacağın 3 SG YG sana oyunu kazandırmayacak :)

+ olarak mordeyi al jungle'a gör demişsin, ben mordeyle mastera kadar yükseldim tam okuyamamışsın sanırım ama :D
ejderi örnek olsun diye söyledim bunu anlayamayacak kadar düşük elo musun kanka sana göre sadece ejder var oyunad galiba :D

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
ejderi örnek olsun diye söyledim bunu anlayamayacak kadar düşük elo musun kanka sana göre sadece ejder var oyunad galiba :D
verdiğin örneğin saçmalığını belirttim sadece :) shaco takım oyununa entegre olabilen bir karakter değil. örnek veriyorum shacoyla 18 level bir sett'i veya tahm kenchi kesemezsin late game'de. ama mordeyle kesersin. oyun sadece objektif almaktan adc teklemekten ibaret değil yazımda bundan bahsettim :) mordeyle veya dariyle hepsini yapabilirsin. ama eminim bu yazdıklarımı dikkate bile almayacaksın iyi oyunlar dostum :D

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
verdiğin örneğin saçmalığını belirttim sadece :) shaco takım oyununa entegre olabilen bir karakter değil. örnek veriyorum shacoyla 18 level bir sett'i veya tahm kenchi kesemezsin late game'de. ama mordeyle kesersin. oyun sadece objektif almaktan adc teklemekten ibaret değil yazımda bundan bahsettim :) mordeyle veya dariyle hepsini yapabilirsin. ama eminim bu yazdıklarımı dikkate bile almayacaksın iyi oyunlar dostum :D
yok kanka baya ciddiye alıyorum lakin anlamadıgın şeyler var sanki oyunu 1v5 oynuyormussun gibi konusuyorsun shaconun adc ve supu kesip kaçtıgı bir pozisyon düşünelim mid adc sup ve top lane 3 kişiyi alamıcakmı arkadanda destek çıkarsan burda biter :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
golda plata kadar otp çarınız olsun 1 2 tane oynadığınız laneye göre çarı çözdükten sonra ct yeseniz bile gold adamı yersiniz her türlü sonrasında da oyunun makro gameplayi devreye giriyor mantıklı oynayan kazanır

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba! League of Legends oyununda yükselmek için paylaştığınız stratejiler oldukça mantıklı ve değerli. İşte bazı notlar ve ek öneriler:

1. Orman Seçimi:
    • Shaco ve Warwick gibi late game karakterlerden uzak durmak önemlidir. Lillia ve Kayn (özellikle Darkin formu) gibi karakterlerle başladığınız iyi bir seçim olmuş.
    • Daha üst seviyelere çıktığınızda burst hasar veren ve dayanıklı şampiyonlara yönelmek akıllıca.
  2. Erken Gank:
    • Level 3 gank yapmak, rakip midlane’i tetikte tutmak için önemlidir. Bu, takımınıza avantaj sağlayabilir.
  3. Etkili Gank:
    • Bir lane’e gank attığınızda, o oyuncunun sizinle uyum içinde oynaması önemlidir. Minyon kesmeye devam eden bir oyuncuyla zaman kaybetmeyin.
  4. Ejderler ve Kurtçuklar:
    • Ejderlere takılmak yerine, ormanınızı temizlemek daha değerli olabilir. Ejder almak için boşluk olmalı ve takımınızla işbirliği yapmalısınız.
    • Hiçlik kurtçuklarını almayı ihmal etmeyin; hem XP verir hem de kule ittirmeye yardımcı olur.
  5. Orman Seviyesi:
    • Karşı ormancıdan geri düşmemek önemlidir. İlk clear’ı tamamladıktan sonra gank yapmak daha mantıklıdır. Mavi tarafını clearlayıp top’a gank atın, ardından kırmızı tarafını temizleyip bota gank atın.
  6. Şampiyon Buildleri:
    • Mordekaiser için Rylai’nin Kristal Asası ve Vadiyaran iyi seçimlerdir.
    • Lillia için Liandry’nin Eziyeti ve İnonia Çizmeleri önemlidir. Son itemi oyunun gidişatına göre seçmelisiniz.
Unutmayın, her oyun farklıdır ve esnek olmalısınız. Başarılar dilerim!

VALORANT NEFRETLİSİ
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
anlık bile olsa jungle oynama istediği duydum teşekkürler güzel öğretici adc öğreticisi olan var mıdır acaba :D

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
şimdi şunu söylemek gerekirse brom seçtiğin koridor domine etmem lazım orman tercihi yapabilirsin rammus gibi araştır bizrazdaha mesela domine den solo voli mesela adc vayne ve kaisa yok ediyor saygılarımla