e-Ticaret için internet sitesi nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Web sitesi yapmak istiyorum, ticaretimi e-Ticarete dökmek adına fakat şu an hangi yazılımlar revaçta veya hangisi benim için daha uygun olur? Bilemiyorum. Örneğin, ürünlerimi sergileyeceğim bir ana sayfa, iletişim, hakkımda vs. sayfaları olacak. Bunun için pek çok teknoloji var: Backend için djangodur, Java springdir .Net'dir, aynı şekilde frontend de angular, react gibi çok seçenek var. Hangisi daha uygun olur ve bunları profesyonel biçimde nasıl öğrenebilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Web sitesi oluşturma konusunda pek çok teknoloji ve araçlar mevcut seçim yaparken dikkate alman gereken faktörler özellikle web sitesi özellikleri bütçe teknik yeterlilik ve öğrenme açısından

Backend tarafı için django java spring ve .net gibi teknolojilerin hepsi iyi bir seçimdir hangi teknolojiyi seçeceğin özellikle projenin boyutuna ve karmaşıklığına bağlıdır django özellikle hızlı bir şekilde web sitesi oluşturmak isteyenler için iyi bir seçimdir java spring büyük ve karmaşık web siteleri için daha uygundur net ise microsoft teknolojileriyle bütünleşme sağlamak isteyenler için ideal bir seçimdir

Frontend tarafında react angular ve vue.js gibi teknolojiler arasından seçim yapabilirsin react özellikle büyük ölçekli web siteleri için iyi bir seçimdir angular daha büyük ve karmaşık web uygulamaları için tasarlanmış bir framework'tür vue.js özellikle küçük ve orta ölçekli projeler için idealdir

Profesyonel olarak bu teknolojileri öğrenmek için online eğitimler ve uygulamalı çalışmalar yapabilirsin udemy coursera codecademy ve edX gibi platformlarda web geliştirme konusunda birçok kurs bulabilirsin ayrıca açık kaynaklı projelerde veya github'ta yer alan örnek projelerde çalışarak da tecrübelenebilirsin

Sonuç olarak hangi teknolojiyi seçeceğin projene ve teknik yetkinliğine bağlı uygun bir teknoloji seçmek ve profesyonel olarak öğrenmek web sitesi oluşturma sürecini daha kolay ve verimli hale getirecektir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Hazır templateler bulabilirsin ücretsiz. Bikaç değeri değiştirirsin, oluverir. Muhtemelen ücretli bulursun. Bunlar öğrenilmesi kolay şeyler değil profesyonel anlamda bir yazılım sektöründe değilseniz bence efor sarf etmeye gerek yok. Eğer e ticaretle uğraşacak olsaydım ben şirketlere yaptırırdım.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
yakında udemyden aldıgım web sitesi dersine başlayacagım icinde sunlar var( Html,Css,Sass, Flexbox,Grid,Bootstrap,Javascript,Angular,Firebase,Asp.Net Core)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Hazır templateler bulabilirsin ücretsiz. Bikaç değeri değiştirirsin, oluverir. Muhtemelen ücretli bulursun. Bunlar öğrenilmesi kolay şeyler değil profesyonel anlamda bir yazılım sektöründe değilseniz bence efor sarf etmeye gerek yok. Eğer e ticaretle uğraşacak olsaydım ben şirketlere yaptırırdım.
Hocam yazılım konusunda az çok bilgim var. Python ve Java'yı gayet iyi biliyorum. Dolayısıyla işimi e-ticarete dökmek mantıklı gelmişti. Çok fazla yönelim oluşuyor bu kadar çok seçenek varken ve hangisi benim için daha kullanışlı tam seçemiyordum. Biraz araştırdım sizin de dediğiniz gibi bir kaç eğitim alsam hallederim site işini. Teşekkürler.

Basketball player
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
eğer wordpress gibi hazır bir site formatı kullanıcaksan eklentileri var kolayca halledersin

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Hocam yanlış anladıysam düzelt lütfen. Anladığım kadarıyla asıl amacın ticaretini bir web sitesi üzerinden de sağlamak . Asıl amacın bir web sitesi nasıl yapılırdan ziyade ticaretine web sitesinden de devam etmek. Eğer böyleyse bence bir web sitesi yapmak çok zor olmasa da pek bilgi sahibi olmayan bir kişi için bir tık karmaşık gelebilir. Bunun için uygun fiyatlı ve senin isteklerine göre web sitesi hazırlayan kişiler bulunmakta. İstersen onlarla iletişime geç , web sitesi yapan çok arkadaşım var , eğer yapabileceğim bir şey olursa mesaj atman yeterli :)

Mai Sakurajima
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Dil öğrenmene gerek yok. Dilleri yüzeysel inceleyip hazır web sitesi yapma uygulamalarından çıktı alıp onları düzenle çok daha pratik olur. Satış yapan profesyoneller dahi sıfırdan yazmakla uğraşmıyor. Sıfırdan yazanlar ancak YouTube eğitim videolarında veya çok büyük şirketlerin işlerini yapan üst düzey şirketlerde olur.

İlla öğrenmek istiyorsan sana şunları önerebilirim
HTML, CSS, JS (PHP öğren derlerse çok takma çünkü o websitesinin görünen değil görünmeyen kısmı)

Üye
2 HİZMET YILI
bence ticaret siteni be kadar iş yükü alacağına göre seç eğer sadece olsun diyerek yapacaksan wordpress öneririm ama destek kısmında sıkıntı yaşamıyayım herşey anlaşılır ve güzel bir arayüzde olsun diyorsan f/p freelancer bulup ona yaptır

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
En basit yoluyla bir devoloper kiralayıp domainini doldurmasını isteyebilirsin. Biraz kesenin ağzını açmak gerekir ama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...