Easy Anti Cheat (EAC) Nedir?

• Moderatör
Easy Anti Cheat EAC Nedir.png

Easy Anti Cheat (EAC) Nedir?​

Kısaca EAC olarak adlandırılan Easy Anti Cheat, çoğunlukla çok oyunculu oyunlarda kullanılan bir anti hile sistemidir. 2006 yılında geliştirilen bu anti hile sistemi War of The Vikings, War of The Roses, Counter Strike: Global Offensive, Team Fortress 2, Rust, Fortnite gibi online rekabetçi oyunlarda hâlâ daha aktif olarak kullanılmaktadır. Yıllar geçtikte büyük oyun firmalarının dikkatini çeken EAC, şu an Ubisoft, Crytek, Xbox Game Studios, Aeria Games ve buna benzer birçok büyük oyun firmaları tarafından aktif olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Uygulama şu anda Windows (7, 8, 8.1,10,11), SteamOS ve macOS gibi işletim sistemlerini desteklemektedir.
EAC'ın ana şirketi, geliştiricisi olan KAMU, 2018 yılında Epic Games tarafından satın alınmıştır. 2013 yılında Finlandiya'da kurulan KAMU, şu anda dünya çapında 100 milyondan fazla PC oyuncusu tarafından kullanılan Easy Anti-Cheat'in orijinal yaratıcısıdır.

Başlıca EAC'ın hile önleme özelliklerinden bahsedersek:
  1. EAC otomatik veri, hile analizine sahiptir.
  2. EAC hile önleme ve algılama olmak üzere iki yöne de odaklanır. Fakat şu an hile geliştirmeyi zorlaştırma aşamasına odaklanmış durumdadır.
  3. EAC güçlü HWID yasaklama ve izleme yeteneklerine sahiptir.
  4. EAC kernel temelli bir anti hile önleme yazılımıdır.
Bütün bunlara ek olarak EAC Linux'ı desteklese de Windows'a kıyasla etkinliğinin daha düşük olduğunu söylemek zor olmaz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Uygulama şu anda Windows (7, 8, 8.1,10,11), SteamOS ve macOS gibi işletim sistemlerini desteklemektedir.

Microsoft bile Windows 7 desteğini kesmişken yanlış da hatırlamıyorsam 2023 yılında da 8 desteğini kesecek. EAC'in hâlâ Windows 7 ve 8 desteklemesi de oldukça iyi bence.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
VAC dan bile kötü bir anti hile sistemi wolfteamde ve zulada kullanılıyor 2 sindede hile dolu başka varsa bilmiyorum

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
VAC dan bile kötü bir anti hile sistemi wolfteamde ve zulada kullanılıyor 2 sindede hile dolu başka varsa bilmiyorum
VAC 'den kötü bir anti hile sistemi değil. Her anticheat gibi EAC'ında kendi içerisinde paketleri var. wolftü'de kullanılan paket EAC'ın en ucuz versiyonu. Ve o haliyle bile VAC'den daha iyi.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
en nefret ettiğim anti cheat programı hacı epic mepic fln hep kullanıyo bunu wolftü cart curt riot vanguarda kurban olurum

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
O kadar çok görüyorum ki EAC artık nefret kin beslemeye başladım hele valorantın kendi vanguardı

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
bu konu yıllar öncesinde açılmamış mıydı öyle hatırlıyorum neyse EAC güncel korumalara göre bence çok geride kalmış koruma sistemi kendi fikrimce şuanda bildiğimiz vac eac vanguard karşılaştırması yapılsa aralarında en iyi vanguard derim çünkü vanguard gibi koruma sağlıyamıyor eac ve vac bunu yıllardan beri çözemeyip sadece hesap banı atıyor aslında bunu yıllar öncesinden çözüp korumasını hesap banından ileriye götürmesi gerektiğini öğrenmeliydi kısacası EAC koruma bana göre 6/10 puanlık

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
valorant gibi oyunlarda bile sadece tek bir işlemle spooflayabilirken eac spooflamak insanı çok yoruyor kime danışsam hep önerdikleri spooferlar her oyuna girmeden önce açmam gerekenlerdi. şu an woofer kullanıyorum kafam çok rahat