Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
birazdan çalışmayı bitirip cevabına bakarım.Sağol.RASİM ÖZDENÖREN ERDEM BEYAZIT MAKİFİNAN türk şiir akımı arkadaşliklari bunu getirir kanka o yüzden milli edabiyat olmasi gerek
doğru ya. Teşekkürler. Benim kafamı karıştran Akif İnan olduBu parçada sözü edilen şair, "Yedi Meşale" şiir akımının temsilcileri arasında yer alır. Yedi Meşale, 1960'lı yılların ortalarında Türkiye'de ortaya çıkan ve genç şairler tarafından oluşturulan bir şiir akımıdır. Yedi Meşale şairlerinin ortak özellikleri, yenilikçi dil kullanımı, dil bilincini ön plana çıkaran yapı ve anlatım teknikleridir. Bu parçada sözü edilen şairin, Yeni İstiklal gazetesinde yayımlanan şiirlerini İşaret Çocukları ve Yedi Güzel Adam adlı iki kitapta toplaması da bu şiir akımına dahil olduğunu gösterir.
NOT: Alıntıdır.
Cevap Mistik Şiir yani AMehmet Akif İnan Milli Edebiyat akımının öncülerindendi. Cevap C olabilir. baktığınız zaman söylerseniz sevinirim.
nasıl ya hepimiz mi yanılmışızCevap Mistik Şiir yani A
bencede eBen E olduğunu düşünüyorum fakat tam emin değilim. Bilenler yazabilir mi ?(Araştırdığımda bir sürü seçenek çıkıyor)
nasıl ya cidden mistik şiir mi vay be türk şiir akımında yer almıyor mu bu adamlar ama yayımlandıgı eseler mistik şiir içinde doğruCevap Mistik Şiir yani A
Vallaha hepimiz yanılmışız .d Neyse sağlık olsun.nasıl ya hepimiz mi yanılmışız
milli edebiyat knk cevap ama emin değilimBen E olduğunu düşünüyorum fakat tam emin değilim. Bilenler yazabilir mi ?(Araştırdığımda bir sürü seçenek çıkıyor)